- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Temat: Europejska Stolica Kultury 2016 - hasła polskich miast
Jarosław Karpiński:i jeszcze specjalny ukłon w stronę Pana:
Wrocłąw Miastem Spotkań brzmi dla trochę bardziej niż średnia krajowa bywałych ludzi, jak zachwyt ślepca, któremu zoperowano kataraktę, nad widokiem słońca... otóż, mój Drogi Panie, wiemy, wiemy od dawna, że istnieje i jest piękne, ale dla nas jest już opatrzone... czas to zrozumieć i znaleźć coś, co będzie unikalną cechą Wrocławia, a nie próbować mydlić nam oczy oczywistościami i frazesami bez pokrycia, czy wytrychami nadającymi się dla byle Berlina ;).
I dla ścisłości - Berlinowi bardziej przystoi taka "ksywka", bo ma pokrycie w rzeczywistości, a nie tylko w marzeniach jakichś tępych biurokratów.marek mareksy szewczyk edytował(a) ten post dnia 17.02.10 o godzinie 23:10
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
Mareksy, jak sie chłop zachwyci kalesonami, to za boga nie zdejmie ;)Temat: Europejska Stolica Kultury 2016 - hasła polskich miast
Panowie, jesteście żenująco prymitywni. Dyskusja na tym poziomie jest wykluczona.Jedno zdanie tylko, co to tych żenujących bredni o "emigration" i swiecie, ktory się "już połączył", "jest połączony".
Proponuje sprawdzić stan połączenia świata na Bliskim Wschodzie, w Afryce, w Chinach, w Azji, w 3/4 świata tak naprawdę. Potem wysuwac wnioski (w agresywnej formie) na temat "zadupia, zaścianka" i "połączonego świata". Dołaczyć też do tego swiata dzielnice arabskie na obrzeżach Paryża, Marsylii (mieszkałem tam 2 miesiące, widziałem ten "połączony świat) albo odwiedzić dzielnice emigrantów w Malmoe, chociażby.
Potem należy zrozumiec geopolityczne miejsce Wrocławia w Europie, zrozumiec etap rozwoju, miejsce w czasie. Potem dokonac podsumowania a nie kompromitować się, między innymi uzywaniem mieszaniny polskiego i "zagramamnicznego" języka w swoich wypowiedziach.
Do Pana Alwa Włoszczyńskiego prośba: prosze mnie nie obrażać publicznie. Wystawia Pan sobie sam świadectwo. Publicznie, pod imieniem i nazwiskiem. To internet, pokazuje Pan światu swoją twarz.
Wybitnie nieciekawą.
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
Jarosław Karpiński:
Do Pana Alwa Włoszczyńskiego prośba: prosze mnie nie obrażać publicznie. Wystawia Pan sobie sam świadectwo. Publicznie, pod imieniem i nazwiskiem. To internet, pokazuje Pan światu swoją twarz.Jeżeli już "obraża", to Pan sie sam. Pan niestety nic nie pokazuje /fotki brak/, wiec się nie odwdzięczę. Dobrze że mi Pan przypomniał, że publicznie, w zyciu bym na to nie wpadł. A teraz sza, szabas idzie.
Wybitnie nieciekawą.
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
Jarosław Karpiński:Zapomniał Pan o własnych szefach - też czytają :) a ciocia nie moja, nie te drzwi. Ja przypomnę, że podaje Pan słowo "inżynier" tozobowiązuje, chyba jeszcze nadal, choć zaczynam wątpić ;)
Wciąż, od pierwszego kontaktu, zastawiam się skąd w Panu taka agresja i tyle złośliwosci? Czy Panu coś się w zyciu nie udaje? I jak z tą ciocią z Grabiszyskiej? I czemu uważa Pan, ze ja się sam obrazam? Może Pan to jakiś wyjaśnić?
Ciekaw jestem też tej agresywnej tyrady naszego "most dangerous since Jesus", co to słowa polskie myli z zagramamnicznymi, taki z niego swiatowiec. Z Pana też światowiec? Czy trzyma się Pan raczej otoczenia cioci? Bo to chyba porównywalny poziom frustracji?
Przypomnę, ze podaje Pan link swojej hm..agencji. Ktoś kto szuka zleceniobiorców czyta czasem takie portale. Kto zapuka do drzwi tak agresywnego i nasączonego złośliwością frustrata, jak Pan?
i dalej ta zjadliwość i kpiny... Pan jest takim człowiekiem na codzień? A moi szefowie... Widzi Pan, moi szefowie cenią dyskusje i argumentację. W moim przypadku tak jest. Niestety, nie w Pańskim.
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
argumentację? to impertynencja, pokrywająca niezrozumienie o czym mowa, i personalne "ocenianie" są argumentami? chyba jednak doradzę zmianę piaskownicy, już raz doradzałem co prawda, w tej trochę innych argumentów trzeba. Czytanie ze zrozumieniem nie boli, naprawdę :)
Margarita Z. die Spezialistin
Żeby zakończyć nieprzyjemny klimat jaki się pojawił, chciałabym podzielić się filmikiem promującym Warszawę na jaki trafiłam:Nie wiem czy hasło: Reborn in culture to oficjalne hasło dla Warszawy czy powstało na okoliczność klipu, ale podoba mi się.
Czy kontrastowanie kultury z kontrowersyjnymi osobliwościami Warszawy (bo na tym zasadza się idea)to dobry pomysł czy możnaby inaczej?
tyle, ze Warszawa nie ma szans w ESK, bo od wielu lat nie wybierają stolic państw. Nie jest to co prawda nigdzie zapisane ale komisja taką zasadą się kieruje i nie ma powodu, aby to zmieniała.I niech koledzy krytykanci hasła "Miasto Spotkań" wyjaśnią co oryginalnego i wyrózniającego się jest w haśle "Zakochaj się w Warszawie". Czekamy.Jarosław Karpiński edytował(a) ten post dnia 25.02.10 o godzinie 09:31
Jan
J.
specjalista
wizerunku
Nic oryginalnego nie ma ani w jednym ani w drugim hasle. Podobnie są ,,udane,, jak znak graficzny zwany logo firmy w której Pan pracuje. Marne sa....
Anna Bocheńska Specjalista PR
Jan J.:
Katowice i tworzenie jakoś mi się nie kojarza.
Tam sie produkuje, wydobywa ale nie tworzy.
Nie jestem entuzjastką udziału Katowic w tym plebiscycie ale co do hasła no cóż akuarat wydaje mi się trafione i uważam, że można to udowodnić. Produkuje się wszędzie, a wydobywa no cóż akuarat w kato już nie bardzo - walczymy ze stereotypem...
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
Jan J.:To fakt, mógłby się przyjrzeć własnemu. Marnota.
Nic oryginalnego nie ma ani w jednym ani w drugim hasle. Podobnie są ,,udane,, jak znak graficzny zwany logo firmy w której Pan pracuje. Marne sa....
Jan
J.
specjalista
wizerunku
Anna Bocheńska:
Jan J.:
Katowice i tworzenie jakoś mi się nie kojarza.
Tam sie produkuje, wydobywa ale nie tworzy.
Nie jestem entuzjastką udziału Katowic w tym plebiscycie ale co do hasła no cóż akuarat wydaje mi się trafione i uważam, że można to udowodnić. Produkuje się wszędzie, a wydobywa no cóż akuarat w kato już nie bardzo - walczymy ze stereotypem...
Hasła nie nalezy udowadniać. Hasło ma informować o tym dlaczego dane miejsce / miasto / jest inne od pozostałych? Hasło musi opisywać cechę wizerunkowa a nie zaklinać rzeczywistość. Hasło to min obietnica na którą warto się skusić. Jakiś mądry wymyślił kiedyś hasło,, Poznaj Poznan,, Co można sądzić o takiej tworczości
ocenjając ją oczywiście z przydatności brandingowej? To nie hasło
ma znaczenie a marka ktora w postaci stereotypu utrwala się w świadomości.
Marek Mareksy
Szewczyk
Niektórzy nazywają
mnie błędnie Font
Tomas. W
rzeczywisto...
Jan J.:[...]
Hasło ma
nie zaklinać rzeczywistość.Kwintesencja.
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
brak wychowania zawsze wyjdzie, niestety.PS to chyba będzie na czasie, na miejscu i na okoliczność - http://wyborcza.pl/1,75968,7602393,Kazimierz_Kutz__Pro...andrzej-ludwik "alw" włoszczyński edytował(a) ten post dnia 28.02.10 o godzinie 16:56
Margarita Z. die Spezialistin
Barbara Rutkowska:
Margarita, ciekawy wątek! :)
Obejrzałam filmik i mam trochę mieszane uczucia. Ogólnie podoba mi się, w pewien sposób Warszawa jest tu prawdziwie przedstawiona, jest dynamizm, są kontrasty, miasto jest ciekawe. Ale jest to trochę zbyt przaśne (mam na myśli głównie początek). Zastanawiam się, czy taka komunikacja w przypadku walki o tytuł ESK jest właściwa.
Z drugiej strony osoby zainteresowane zapewne znalazły inny, "konkurencyjny" filmik autorstwa Agnieszki Holland. Hmm, dla mnie jest straszny... Nudny, człowiek się nie może doczekać końca, bez narracji ludzie z zewnątrz nie będą wiedzieć co i kogo w danym momencie przedstawia. No i taki sztywny, bez powera :)
Co myślicie?
Barbara Rutkowska edytował(a) ten post dnia 24.02.10 o godzinie 21:17
Masz rację tamten trochę przaśny, ale ten za ciężki i pozbawiony przekazu...
Grzegorz
Olszowik
Web pełen
pomysłów!
Katowice - Miasto Ogrodów - Jestem jak najbardziej za!http://www.facebook.com/pages/Grzegorz-chce-sie-zepsuc...
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
andrzej-ludwik "alw" włoszczyński:
brak wychowania zawsze wyjdzie, niestety.
PS to chyba będzie na czasie, na miejscu i na okoliczność - http://wyborcza.pl/1,75968,7602393,Kazimierz_Kutz__Pro...andrzej-ludwik "alw" włoszczyński edytował(a) ten post dnia 28.02.10 o godzinie 16:56
Uwaga:
W związku z usunięciem jednego z mniej kulturalnych dyskutantów i części postów małe wyjaśnienie - to co powyżej nie odnosi się, broń boże, do Mareksego, a właśnie do owego usuniętego Pana - Jarosława Karpińskiego
Marcin
J.
Specjalista ds.
projektu i
komunikacji,
Wrocław 2016
Wracając do tematu:zgodnie z http://wro2016.pl/:
"Wrocław ESK 2016
Ponieważ to oczywiste."