Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Krzysztof Dryjański Być jednocześnie
twórcą i tworzywem

Temat: (Nie)Skuteczne teasery

Piszę właśnie pracę licencjacką o skuteczności kampanii teaserowych w outdoorze i z różnych źródeł poszukuję czynników, które wpływają na ich skuteczność, które muszą wystąpić, aby reklama była skuteczna. Innymi słowy jaki powinien być teaser, aby był skuteczny.
Z drugiej strony jakie czynniki mogą wpłynąć na porażkę teasera, czego unikać, aby teaser nie był nieudany.
Dlatego też postanowiłem napisać także tutaj, aby poznać Wasze opinie na ten temat ;)
27.12.2009, 15:15

Robert Malinowski Social Media
Intelligence - City
Interactive

+: cycki?
-: "złe" cycki?

:)
27.12.2009, 15:18

Kamil Obrok Project Manager, Zoo
& Other's

tzn chcesz żeby każdy napisał po dwa trzy akapity nt. teaseru o ty potem to wkleisz do pracy ?:D

może jakieś konkretniejsze pytanie ?:)
27.12.2009, 15:26

Krzysztof Dryjański Być jednocześnie
twórcą i tworzywem

hehe ;) nie do końca ;)

np. czynnikiem który może wpływać na to ze teaser będzie słaby jest to, że widać nim w jakiś sposób jaka firma się reklamuje. Teaser staje się zbyt oczywisty, a to z kolei powoduje, że spada zainteresowanie nim i już raczej nie będzie taki skuteczny.

za to cechą wpływającą na skuteczność jest to, że będzie on zaskakujący, intrygujący (to wynika raczej już z definicji działania teasera) przez co ludzie zaczynają się zastanawiać o co chodzi.

Chodzi mi o zidentyfikowanie takich czynników. Kilka mam na podstawie literatury, którą udało mi się znaleźć, a teraz chciałbym wiedzieć jak Wy to widzicie, być może macie jakieś inne ciekawe spostrzeżenia na ten temat. Być może pozwoli mi to poszerzyć listę ;)
27.12.2009, 15:42

konto usunięte

Kiedyś na coś takiego mówiło się "pobite gary" ;)

Myślę, że powinieneś zastanowić się, po co i kiedy sięga się po to narzędzie - czyli co sprawia, że wiąże się z nim pewne nadzieje. Sama kwestia "skuteczności" reklamy to niepewny grunt i jeśli masz jakieś dane z kejsów, to
je zamieść, ale raczej unikaj poszukiwań kamienia filozoficznego.Marcin F. edytował(a) ten post dnia 28.12.09 o godzinie 10:57
28.12.2009, 10:04

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do