Krzysztof
Dryjański
Być jednocześnie
twórcą i tworzywem
Temat: (Nie)Skuteczne teasery
Piszę właśnie pracę licencjacką o skuteczności kampanii teaserowych w outdoorze i z różnych źródeł poszukuję czynników, które wpływają na ich skuteczność, które muszą wystąpić, aby reklama była skuteczna. Innymi słowy jaki powinien być teaser, aby był skuteczny.Z drugiej strony jakie czynniki mogą wpłynąć na porażkę teasera, czego unikać, aby teaser nie był nieudany.
Dlatego też postanowiłem napisać także tutaj, aby poznać Wasze opinie na ten temat ;)
Robert
Malinowski
Social Media
Intelligence - City
Interactive
Kamil
Obrok
Project Manager, Zoo
& Other's
tzn chcesz żeby każdy napisał po dwa trzy akapity nt. teaseru o ty potem to wkleisz do pracy ?:Dmoże jakieś konkretniejsze pytanie ?:)
Krzysztof
Dryjański
Być jednocześnie
twórcą i tworzywem
hehe ;) nie do końca ;)np. czynnikiem który może wpływać na to ze teaser będzie słaby jest to, że widać nim w jakiś sposób jaka firma się reklamuje. Teaser staje się zbyt oczywisty, a to z kolei powoduje, że spada zainteresowanie nim i już raczej nie będzie taki skuteczny.
za to cechą wpływającą na skuteczność jest to, że będzie on zaskakujący, intrygujący (to wynika raczej już z definicji działania teasera) przez co ludzie zaczynają się zastanawiać o co chodzi.
Chodzi mi o zidentyfikowanie takich czynników. Kilka mam na podstawie literatury, którą udało mi się znaleźć, a teraz chciałbym wiedzieć jak Wy to widzicie, być może macie jakieś inne ciekawe spostrzeżenia na ten temat. Być może pozwoli mi to poszerzyć listę ;)
Kiedyś na coś takiego mówiło się "pobite gary" ;)Myślę, że powinieneś zastanowić się, po co i kiedy sięga się po to narzędzie - czyli co sprawia, że wiąże się z nim pewne nadzieje. Sama kwestia "skuteczności" reklamy to niepewny grunt i jeśli masz jakieś dane z kejsów, to
je zamieść, ale raczej unikaj poszukiwań kamienia filozoficznego.Marcin F. edytował(a) ten post dnia 28.12.09 o godzinie 10:57
Reklama:
Szklarz Wrocław