Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Jolanta I. New challenge is
coming soon.

Temat: Śląskie drogi

No to tak, pierwszy pług na osiedlu punkt 4,45, drugi pług g.6.
A4 czarna-czyli da się?
DK94 od rozjazdu przy szpitalu w kier.Dg biała...
Wyjazd z parkingu-jak po pustyni, byłam pierwsza:D
Parkowanie pod biurem: Camel trophy, bo też byłam pierwsza:).
16.02.2012, 08:38

Katarzyna K. Starszy Specjalista

Jolanta I.:
Katarzyna K.:
2. przymarzły mi wycieraczki do szyby

Zimą się je odgina na noc:P

2 zima i dopiero pierwszy raz przymarzły.... ale teraz na pewno już tak będę robić.
Dobra informacja jest taka..... że jak dojeżdżałam do pracy to zaczęły działać :D
16.02.2012, 08:39

coming soon.

Damian P.:
DK88) nie widziałem ani jednego radiowozu. Przy kontroli
drogowej za to zadają głupkowate pytania w stylu dlaczego jeździ pan takim starym autem.

Nie daj Bóg by mi takie pytanie zadał....
16.02.2012, 08:45

Grzegorz P. urzędnik Służby
Cywilnej, radca
prawny

Damian P.:
Jolanta I.:

Trzeba było zapytać czy rozum w domu zostawiła i postraszyć, że dzwonisz po gliny, bo za to jest mandat.Inna sprawa, że niebiescy też się tej zimy wystraszyli, bo po co nabijać kasę takimi właśnie mandatami skoro można jak zwykle stać z suszarką i suszyć-tak jak wczoraj na S1.

Z doświadczenia wiem, że nic to nie da - zdarzyło się mi dwa razy zwrócić komuś uwagę (raz żartobliwie, bo sąsiad), ale to kończy się głupkowatym zdaniem ale o co panu chodzi?. Tak właśnie niektórzy postrzegają wolność. Policja? Dzięki, a gdzie my go będziemy szukać, spowouje wypadek to wtedy będzie mieć nauczkę... Nasi gliniarze? Przejechałem się wczoraj do Zabrza, na całej trasie (D1 > DK78 > DW 932 > A1
DK88) nie widziałem ani jednego radiowozu. Przy kontroli
drogowej za to zadają głupkowate pytania w stylu dlaczego jeździ pan takim starym autem.

No, no, dwoje kandydatów na szefa katowickiej drogówki się objawiło. Piszcie na Lompy, moze was wezmą :P
16.02.2012, 11:35

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Grzegorz P.:

No, no, dwoje kandydatów na szefa katowickiej drogówki się objawiło. Piszcie na Lompy, moze was wezmą :P

Żebyś nie był zdziwiony, jak wiele rzeczy z zarządzania procesami w informatyce można przenieść do "realnego" świata... a głupkowate pytania zwyczajnie irytują mnie: bo pasują jak drzwi do lasu.

Złośliwie dodam, że jacy obywatele, taki rząd i cały kraj. Nasz polski tumiwisizm oraz mamwszystkowdupizm i kraj wygląda jak wygląda. A potem innych myslących wyytka się palcami, bo np. miał czelność na coś zwrócić uwagę. Wy sie kuźwa cieszczie, że mnie u mych kolegów nie stać na wozy opancerzone ;-)Damian P. edytował(a) ten post dnia 16.02.12 o godzinie 15:20
16.02.2012, 15:14

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Jolanta I.:
Katarzyna K.:
2. przymarzły mi wycieraczki do szyby

Zimą się je odgina na noc:P

Tego się nie powinno robić - raczej podłożyć coś pod nie, np. kawałek tektury :P
16.02.2012, 15:17

coming soon.

Damian P.:
Tego się nie powinno robić - raczej podłożyć coś pod nie, np. kawałek tektury :P

Bo? Ponieważ? Albowiem? :P
16.02.2012, 15:18

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Jolanta I.:
Damian P.:

Bo? Ponieważ? Albowiem? :P

Po iluśtam takich razach docisk nie ten sam :P
16.02.2012, 15:20

coming soon.

Damian P.:

Nie zauważyłam tej rzekomej przypadłości na swoich egzemplarzach:P
16.02.2012, 15:21

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Jolanta I.:

Nie zauważyłam tej rzekomej przypadłości na swoich egzemplarzach:P

Nie bój, do czasu :P A nie wierzyłbym, że masz lepsze wycieraczki - bo jak masz Valeo, to masz to samo co ja :P
16.02.2012, 15:23

Tomasz Pelc Już niedługo, obok
doradztwa, audytów
i uruchamiania
usłu...

Nie bój, do czasu :P A nie wierzyłbym, że masz lepsze wycieraczki - bo jak masz Valeo, to masz to samo co ja :P

Jak sama nazwa wskazuje:
- odginam na noc
- rano VALE O szybę kilka razy, żeby lód z nich strącić i w drogę

Ja kupuje takie za 8 PLN sztuka. Też działają dobrze, choć cena tego by nie sugerowała. I stać mnie, żeby przed zimą i po zimie wymienić.
16.02.2012, 15:41

coming soon.

Damian P.:

Fordowskie mam :P i dają radę.
16.02.2012, 15:48

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Tomasz Pelc:

Jak sama nazwa wskazuje:
- odginam na noc
- rano VALE O szybę kilka razy, żeby lód z nich strącić i w drogę

Heheheh, ja podkladam, rano wyjmuję - odpalam auto i mam problem z glowy ;-)
Ja kupuje takie za 8 PLN sztuka. Też działają dobrze, choć cena tego by nie sugerowała. I stać mnie, żeby przed zimą i po zimie wymienić.

Przy tej ilości marasu to nie ma się co dziwić...
16.02.2012, 15:49

Jacek Janota www.jacekjanota.pl

Damian P.:

Złośliwie dodam, że jacy obywatele, taki rząd i cały kraj. Nasz polski tumiwisizm oraz mamwszystkowdupizm i kraj wygląda jak wygląda. A potem innych myslących wyytka się palcami, bo np. miał czelność na coś zwrócić uwagę. Wy sie kuźwa cieszczie, że mnie u mych kolegów nie stać na wozy opancerzone ;-)

Niestety to prawda... w krajach takich jak Holandia, Dania, Belgia każdy czuje odpowiedzialność nawet za trawnik, który widzi pierwszy raz w życiu. I chocby to było jedyne miejsce do parkowania dostepne w promieniu 1 km to nie odważy się tam zaparkować naśmiecic czy zniszczyć.
Kiedyś, gdy miałem kilkanascie lat, zaznajomiony widokiem Polskich zniszczonych przystanków, zdewastowanych budek telefonicznych itp. zadałem mojemu wujkowi, rodowitemu Holendrowi, pytanie, jak to możliwe, że u Nich wszystko takie ładne, nowe, czyste, niezniszczone?
Odpowiedział "bo to nasze wspólne, również moje i każdy z tego może korzystac więc dlaczego ktoś ma to niszczyć??". Wpojono im, że przystanek autobusowy to miejsce, które należy do każdego z nich, trawnik to jest ich trawnik a rzucony papierek, czy zniszczona budka telefoniczna to zniszczenie ich własnego mienia. W naszym, jak to ujał doskonale Damian, "tumiwisiźmie" cos takiego jest nie do przyjęcia i minie wiele wody w Wiśle nim się to zmieni.
16.02.2012, 17:16

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Śliskooo, chlapa zmarzła, wszystko się skrzy - uważajcie na siebie rano, nie tylko na asfaltach ale i na chodnikach.
19.02.2012, 23:33

Tomasz Pelc Już niedługo, obok
doradztwa, audytów
i uruchamiania
usłu...

Zaliczyłem bladym świtem Katowice - Kraków - Katowice (via Olkusz).
Czarno, mokro, ale nie ślisko.
20.02.2012, 10:22

Damian P. Trust me - I'm
an engineer.

Tarabaniem się przez Wadowice i Bielsko-Białą, chwila przerwy w BB - ślisko. W Cieszynie również. Wczoraj wieczorem było -1/-2°C przy gruncie.
20.02.2012, 10:26

coming soon.

Jakiś wysyp dzisiaj śpiących królewiczów na zielonym, niedzielnych kierowców i nowa moda skręcania w prawo z pasa do lewoskrętu i na odwrót.
3.03.2012, 19:29

Zgadzam się i dodam do tego mistrza zmiany pasów bez migacza... To jakaś obraza dla kierowcy żeby je włączyć...?
3.03.2012, 19:54

Luděk V. tłumacz
polsko-czeski

Po prostu nie chcą sobie migaczy nadmiernie zużyć. Dziś podczas krótkiej przejażdżki (do serwisu rowerowego i z powrotem) napotkałem aż 3 kierowców bez włączonych świateł przednich, w tym jedno auto to taksówka. Też nie chcieli sobie zużywać żarówek.
3.03.2012, 20:37

Wyślij zaproszenie do