Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Seweryn J. Wolny człowiek

Temat: Logo Euro 2012

Jak oceniacie? Właśnie pokazali w TVN24. Moim zdaniem bardzo udane...

(kto znajdzie necie - niech zamieszcza...)
14.12.2009, 11:43

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Właśnie przed chwilą widziałem i nie podoba mnie się zbytnio. Kwiatki kojarzą mnie się z delikatnością i kobiecością, a piłka to w końcu męski sport. Po za tym brak w nim dynamiki, mocy... I barwy Polski są na lewym kwiatuszku odwrócone...
14.12.2009, 11:57

Sławek Z.:
Właśnie przed chwilą widziałem i nie podoba mnie się zbytnio. Kwiatki kojarzą mnie się z delikatnością i kobiecością, a piłka to w końcu męski sport. Po za tym brak w nim dynamiki, mocy... I barwy Polski są na lewym kwiatuszku odwrócone...

Dla mnie to raczej rozkwitające paki kwiatów, które już od tysięcy lat są oznaką (jedną z oznak) powstającego życia. W sumie to z Japonia mi się kojarzy ;)
Podoba mi się bo ma dobra symbolikę. Patrząc na te wszystkie inwestycje widzę jak rozkwita nasz kraj ;)
14.12.2009, 12:01

Krzysztof S. Live hard, sell
hard.

Obrazek
14.12.2009, 12:03

Liliana Konopczyńska Specjalista grafik,
Grupa Pracuj

http://www.tvp.info/informacje/rozmaitosci/zobacz-logo...

Oto link z artykułem i logo - trochę kiepska jakość :) Nic lepszego póki co nie znalazłam.

Dla mnie całkiem miło się czyta. I te trzy postacie wrysowane w kwiaty. Ciekawe :)
14.12.2009, 12:12

Krzysztof S. Live hard, sell
hard.

wiedziałem, że coś mi przypomina.

Obrazek
14.12.2009, 12:15

Justyna M. optymistka z
poczuciem humoru,
szalona z oznakami
młodzie...

brand story movie:
http://www.uefa.com/competitions/euro2012/news/newsid=...
14.12.2009, 13:20

Alicja Migda Art Director

brand story jest calkiem sympatyczne
14.12.2009, 13:23

Błażej Statuch Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

Obrazek

Innego nie udało mi się jeszcze wyczaić ;)
14.12.2009, 13:27

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Rafał S.:
Sławek Z.:

Dla mnie to raczej rozkwitające paki kwiatów, które już od tysięcy lat są oznaką (jedną z oznak) powstającego życia. W sumie to z Japonia mi się kojarzy ;)
Podoba mi się bo ma dobra symbolikę. Patrząc na te wszystkie inwestycje widzę jak rozkwita nasz kraj ;)

Jeśli tak na to patrzeć to logo idealnie współgra z hasłem "Razem tworzymy przyszłość". Choć samo logo na pierwszy rzut oka do mnie nie przemawia. Kiedy pierwszy raz je zobaczyłem skojarzenie nasuwało się jedno: szkocki oset. I niestety tak już chyb u mnie zostanie.
14.12.2009, 13:29

Alicja Migda Art Director

przed chwila znalezione w siecie

Obrazek
14.12.2009, 13:41

Patryk R. copywriter, Słowa
trafiają w cel

FA-TAL-NE. Myślałem, że będzie dynamiczne, myślałem, że coś z orłem i mieczem, że coś z fauny, a tu flora.
Wykonanie dno - bo może zamysł był bardzo dobrze zaargumentowany, wszak to pierwsze takie mistrzostwa w tej części Jełropy, pączkująca piłka, kwitnący giganci, hehe.
A tu koshmarrre.
14.12.2009, 13:42

Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

No tak, orzeł, miecz... ale logo musiało być i spójne z Ukrainą.
14.12.2009, 13:44

konto usunięte

Błażej Statuch:
No tak, orzeł, miecz... ale logo musiało być i spójne z Ukrainą.

"hej sokoły'
14.12.2009, 13:49

Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

No więc jakby nie patrzeć, Sienkiewicz miał coś z Nostradamusa pisząc Ogniem i Mieczem ;)
14.12.2009, 13:53

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Jestem ciekaw jak będzie wyglądała maskotka mistrzostw. Mam nadzieję, że wybiorą coś sensownego.
14.12.2009, 14:04

Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

Sławek Z.:
Jestem ciekaw jak będzie wyglądała maskotka mistrzostw. Mam nadzieję, że wybiorą coś sensownego.

Maskotki to już mamy od ostatnich wyborów, i jakby nie patrzeć symbolizują jedność pomimo dwóch odmiennych stanowisk jakie piastują w naszym kraju (symbol dwóch różniących się krajów, jednak mających ten sam cel... - czyt. "podpieprzyć księżyc")
14.12.2009, 14:07

Sławek Z. Żurnalista i
PR'owca

Błażej Statuch:
Sławek Z.:

Maskotki to już mamy od ostatnich wyborów, i jakby nie patrzeć symbolizują jedność pomimo dwóch odmiennych stanowisk jakie piastują w naszym kraju (symbol dwóch różniących się krajów, jednak mających ten sam cel... - czyt. "podpieprzyć księżyc")

Szczerze mówiąc liczyłem na to, że ktoś prędzej, czy później postawi na ten pomysł :)
Choć skojarzenia polityczne UEFA raczej nie przepuści. Choć już sobie wyobraziłem drób trzymający w jednej płetwie tryzuba, a w drugiej piłkę.
14.12.2009, 14:26

Anna K. New Business
Manager, SG
Marketing Sp. z o.o.

taka trochę łowicka wycinanka, wolałabym Bohuna... ;)
14.12.2009, 14:32

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do