Reklama: Jesteś webmasterem ? Zacznij zarabiać KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Jak zareklamować coś co nie ma odbiorców?

Projekt http://minitodo.pl - są to proste listy zadań do zrobienia.

Mamy kilka pomysłów na promocje tej strony jednak nie chce ich od razu wyjawiać bo wskaże Wam kierunek myślenia.

Jakie macie pomysły na skuteczną reklamę i promocje tego serwisu?
22.11.2009, 02:42

Dagmara D. operacyjny na
wypowiedzeniu :):)

Jeśli coś nie ma odbiorców to nie zostanie zakupione :)
Na szczęście wszystko ma odbiorców - elektryczne bierki zapewne też :)
22.11.2009, 02:48

Dawid Stanisz Outdoor & Printing

Dagmara D.:

Bierki pod wodą są lepsze!
22.11.2009, 02:51

Dagmara D. operacyjny na

Dawid Stanisz:
Dagmara D.:

NO bo w te elektryczne się gra pod wodą :)
22.11.2009, 02:52

Dawid Stanisz Outdoor & Printing

Dagmara D.:
Dawid Stanisz:
Dagmara D.:

NO bo w te elektryczne się gra pod wodą :)

Brzmi prawie jak rosyjska ruletka <:
22.11.2009, 02:53

Robert Malinowski Social Media
Intelligence - City
Interactive

Nie ma odbiorców? Czyli najpierw robimy, a później myślimy dla kogo? A kysz!

Generalnie, trzeba sobie zadać pytanie kto w Internecie może korzystać z żółtych karteczek, kto jest targetem wszelakich webowych usług PIMowych, jaki macie USP w porównaniu z konkurencją (tudzież jaki ma konkurencja względem Was), dlaczego miałbym zrezygnować z kalendarza w Outlooku i tak dalej...

A jak już znajdziesz odpowiedź na te wszystkie pytania kilka pomysłów powinno przyjść samych.
22.11.2009, 03:03

Jarosław Koć senior copywriter

Jeśli produkt nie ma odbiorców, to może być reklamowany w dowolny sposób - skutki będą te same :-)
22.11.2009, 03:50

Widzę że troche zmylił Was temat :-)
22.11.2009, 13:57

konto usunięte

Ale toto to fajny temat jest, wiem, że agencje np. piszą sobie takie aplikacje karteczkowe we własnym zakresie, i wychodzi to różnie, więc uderzyć do korpo przede wszystkim :)
22.11.2009, 14:13

Piotr L. • Weź Mnie •

Okreslić grupę docelową da się do każdego produktu, nawet papieru toaletowego :)
22.11.2009, 14:17

Dagmara D. operacyjny na

Maksymilian Śleziak:
Widzę że troche zmylił Was temat :-)
A to nie Ty go napisałeś ? Jakiś był cel tego zmylenia ? Czy może tak niechcący ?
O co więc chodzi ?
NIe chcesz sugerować naszych wypowiedzi, więc nie powiesz kto jest targetem, jaka jest jego charakterystyka, ale oczekujesz, że zgadniemy jak do tego targetu dotrzeć ? To taki żart jest ?Dagmara D. edytował(a) ten post dnia 22.11.09 o godzinie 14:26
22.11.2009, 14:25

Justyna Kwaśniewska Marketing
internetowy

Maksymilian Śleziak:
Po pierwsze czytam "Co to jest MiniToDo" i? Nie ma opisu tylko informacja z jakim systemem współpracuje - trochę nie na temat :/
Skoro chcesz wyjaśnić czym jest aplikacja to napisz to proszę

Zanim zaczniesz reklamować produkt, popracuj nad marketingową stroną przedsięwzięcia ;)

Po drugie, co to za podejście? cyt.:" jak zareklamować coś co nie ma odbiorców?". Sabotujesz swój pomysł. Gdybym była inwestorem nie podjęłabym tematu chociaż pomysł jest dobry, ale z takim podejściem eeeeeeeJustyna Kwaśniewska edytował(a) ten post dnia 22.11.09 o godzinie 14:36
22.11.2009, 14:27

Jakoś nie potrafię znaleźć powodu, dla którego miałbym się zarejestrować w jakimś serwisie internetowy, żeby zrobić listę zakupów... którą i tak potrzebuję w sklepie.
22.11.2009, 15:23

Dagmara D. operacyjny na

Ja nie potrzebuję listy zakupów, bo mam ją zapisaną tam, gdzei robię zakupy na necie. Podobnie z przypominajkami etc.A jak mam poważny projekt to używam odpowiednich narzędzi,że wiedzieć co mam TODO. Nazwa średnia powiedziałabym....

Ale nadal nie wiem jaki jest cel autora.
22.11.2009, 15:26

Mariusz Witkowski Specjalista ds.
Marketingu (Off i
Online)

Teraz kazdy szanujacy sie OS ma widgeta z lista todo, a jak nie to jest iGoogle i kalendarze z podobnymi funkcjami... Wkraczacie na rynek mocno nasycony z tego co wiem.

Swoja droga to normalne na tym forum, ze ludzie zakladaja tematy, zeby ktos odwalil za nich robote? Taka tu spoleczna grupa wsparcia dziala?:)
22.11.2009, 16:15

Grzegorz Małopolski Android J2SE / J2EE
Liferay developer

Podobnych rzeczy jest dużo, ale mało która z nich jest tak prosta i wygodna, aby ludzie woleli z niej skorzystać, niż z prywatnego kalendarzyka list do zrobienia. Dlatego nie uważam, że rynek nie jest tu do końca nasycony.

Co do reklamy, to może postaraj się, aby Twój widget do strony znalazł się seryjnie w telefonach. Nie wiem jak z realizacją czegoś takiego, może to być trudne.

Sądzę, że dodanie takiego widgetu do Online Wigets w Samsungu Omni nie było by głupią sprawą.
22.11.2009, 16:48

Rafał S. Kreacja produktów +
analizy
strategiczne.
Polkomtel S.A. ...

Moim zdaniem, nikt z tego nie skorzysta. Pracownik który jest rozliczany za pomocą tasków, albo sam się rozlicza ze sobą, używa programu pocztowego..... (de facto synchronizacja z urządzeniem mobilnym to podstawa.) a jeśli nie, żółte karteczki ;-))

Pomijam fakt, że nigdy nie zaufam firmie krzak i wolę na swoim komputerze robić listę zadań TO DO. Poza tym, patrząc na wykonanie graficzne strony, odbiorcą mają być dzieci? Czy też młodzież?

Pozdr, Rafał.Rafał S. edytował(a) ten post dnia 22.11.09 o godzinie 17:03
22.11.2009, 17:02

Łukasz Dynowski MANTO Manager

mnie się nie otwiera bo tak jak 26% internatutów mam IE, której to minitodo nie toleruje. 1/4 potencjalnych klientów z miejsca - ciach.
22.11.2009, 17:10

Łukasz Dynowski:
mnie się nie otwiera bo tak jak 26% internatutów mam IE, której to minitodo nie toleruje. 1/4 potencjalnych klientów z miejsca - ciach.

Był błąd, już możesz przeglądać.

Piotr Lewandowski:
Grupa docelowa jest określona, chciałem zobaczyć co wymyślicie sami, bez odsłonięcia kart...

Justyna Kwaśniewska:
Zanim zaczniesz reklamować produkt, popracuj nad marketingową stroną przedsięwzięcia ;)

to własnie robie :-)

Temat nie miał oznaczać tego że nie wiem jaki jest target.
Chciałem tylko zobaczyć co wymyslą osoby zupełnie nie związane z tym tematem, wyszło troche inaczej - trudno.Maksymilian Śleziak edytował(a) ten post dnia 22.11.09 o godzinie 17:31
22.11.2009, 17:24

Znajdź kogoś popularnego, totalnie niezorganizowanego i napraw mu życie Swoim Produktem - zmiana w życiu bohatera zostanie zauważona przez tabloidy i cała rzesza niezorganizowanych wcześniej osób odnajdzie w ten sposób minitodo.pl i poprawi Swój Żywot.
22.11.2009, 18:47

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do