Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Ewa Stanisławska Wróżka, Tarot,
intuicjonistka,
kursy Tarota

Temat: Karta Księżyc XVIII - zdrowie i choroby

Karta Księżyc XVIII - zdrowie i choroby.

-Kłopoty zdrowotne z żołądkiem, przełykiem.

-Alergie pokarmowe, zatrucia pokarmowe.

-Ogólnie odżywianie, dieta, niewlasciwa dieta, higiena. I z tym związane czasem niedobory witamin i makroelementów. Takze glodowki oczyszczajace.

-Zwlaszcza problemy w czasie ciązy, problemy z zajsciem w ciaze.

-Trudności ze snem (bezsenność), lęki, obawy, niepewność, strach, itp.

-emocje, marzenia.

Watek można rozwinąć jeszcze.

Pozdrawiam Ewa S.Ewa Stanisławska edytował(a) ten post dnia 12.10.10 o godzinie 10:26
21.11.2009, 12:01

konto usunięte

Depresje , Fobie , lęki , Nerwice i choroby psychiczne jeśli występuje połączenie XVIII Księżyc + XII Wisielec.
11.03.2010, 21:07

Renata L. Dyrektor
Zarządzający/Redak
tor Radia OFF

...iluzja,tęsknota,sny mistyczne,podróże astralne,
MISTYCYZM!
Ważne jednak co jest przed i co za nią!
Patron Księżyc.
Jednak powtórzę-ważne co jest przed i co za nią!
oraz jakie jest pytanie,czego lub kogo dotyczy

Peace and Love!
:)
11.03.2010, 21:27

konto usunięte

Dokładnie ..Renata tak jak mówisz ważne co jest przed i co za nią ! XVIII Księżyc to przejście przez Krainę Ciemności heh mi kojarzy się z Władcą Pierścienia, Frodem i jego wesołą Kompanią która wędruje przez Mordor hehehe . XVIII Księżyc to jakoby próg i można nieźle gruchnąć o Ziemię jak się ktoś zablokuje między Dwoma Wieżami ( aluzja do XVI Wieży Boga ) krocząc przez Ciemność i Otchłań a dodajmy jeszcze do tego dwa pieski które dużo mają wspólnego z Arkanem XXII Głupiec . Tak czy owak ... wszystko najlepiej Uwypukla się kiedy mamy Connect między Arkanami i wiem "gdzie jest pies pogrzebany" ;)

Dzięki Renata .. a zawsze marzyło mi się granie na Antenie Live ;)
Odbiegając trochę od tematu gdybyś chciała zapoznać się z gatunkiem muzyki jaką preferuje wystarczy wpisać na stronie http://wrzuta.pl artystę Dj Aurell ;) Peace and Love .... Forever !!! I Wielkie Przepraszam raz jeszcze za poniższe odejście "chwilowe" od tematu .
12.03.2010, 08:16

intuicjonistka,
kursy Tarota

Witam

Opis jaki zamieściłam, jest opisem bardzo skróconym, bo można go rozwinąć na szersze wody.
I napisać dużo więcej. Jak będę miała czas, to dam opis bądż Barbara.

Co tyczy się innych kart w rozkładzie, naturalnie interpretuje się tą kartę w relacji z innymi kartami. Ale także doświadczeni tarocisci, czasem na pytanie o zdrowie (konkretne), losują jedną kartę, która może dużo nam powiedzieć.
12.03.2010, 09:30

intuicjonistka,
kursy Tarota

Tutaj było pytanie tylko o zdrowie. Karta Księżyc, ma dużo znaczeń, między innymi to o czym piszesz Renato.

Lecz tutaj skupiam się na konkretnej dziedzinie - zdrowie, i tylko zdrowie.
Skoro klient pyta o zdrowie, to mówimy mu konkretnie, a unikamy opisow całego znaczenia karty Księżyc, bo to go nie interesuje. Pozdrawiam.Ewa Stanisławska edytował(a) ten post dnia 17.05.10 o godzinie 19:34
12.03.2010, 09:41

Renata L. Dyrektor
Zarządzający/Redak
tor Radia OFF

Ewa Stanisławska:
Tutaj było pytanie tylko o zdrowie. Karta Księżyc, ma dużo znaczeń, między innymi to o czym piszesz Renato.

Lecz tutaj skupiam się na konkretnej na dziedzinie - zdrowie, i tylko zdrowie.
Skoro klient pyta o zdrowie, to mówimy mu konkretnie, a unikamy opisow całego znaczenia karty Księżyc, bo to go nie interesuje. Pozdrawiam.

Dokładnie, Księżyc ma wiele znaczeń.

Ewuniu i Aurell co prawda sprawa nie dotyczy pytania w tym wątku.
Mam pytanie do Ciebie/Was może to "rozgryziecie".
Ostatnio nakreślałam portret psychologiczny pewnego mężczyzny i za każdym razem wychodzą dziwne karty przy nim.
Karta pustelnika, a za nią karta śmierci.
Jak to interpretować? Jak interpretować taki układ/rozkład?
Proszę o podpowiedź.
12.03.2010, 14:38

konto usunięte

Hmm .. IX Pustelnik reprezentuje wg. mnie Człowieka o dużej Mądrości, wiedzy ..to coś jak Głupiec XXII z tą różnicą że Pustelnik IX wie czego szuka i czyni to mądrze, rozważnie. Zna pułapki tego świata dlatego porusza się prawie niezauważony pośród Tłumu oświetlając sobie Drogę Życia Światłem Mądrości swej Latarni przyczepionej do kija. Jako Typ Psychologiczny - osoba zamknięta w sobie, stroniąca od Towarzystwa, bardzo powściągliwa znajduje się w Trakcie Przemian zewnętrznych i wewnętrznych. Jako połączenie pierwszy obraz jaki Widzę : IX Pustelnik + XIII Śmierć ..........

Wyjście poza swe skostniałe struktury samoograniczające się wskutek nieoczekiwanych Wydarzeń, przeżyć nie zawsze miłych mających skutek w człowieku poprzez Rozstania, Zerwania, Odejścia. Trochę odbieram te połączenie - wizja : Burza w Człowieku - . Samooczyszczenie, wprowadzanie Zmian w sposobie postępowania i samego podejścia do życia, tu również widzę zmianę w podejściu do Życia jak i samo rozumowanie ŻYCIA. Człowiek ten Broni się przed Zmianami w Życiu, z jednej strony wie jak przez nie przejść a z drugiej może obawiać się utraty kontroli nad swymi sprawami i sobą samym. Może to też być informacja o tym że czeka go rozpad,zerwanie więzów z bliską mu Osobą i porzucenie Spraw związanych z Bliskimi Relacjami poprzez
Definitywne zerwanie z przeszłością i odejście.

Taki Człowiek może nie chcieć przyjmować pomocy idącej z Zewnątrz, przy takim układzie woli bardziej polegać na własnym doświadczeniu aniżeli liczyć na czyjąś łaskę z zewnątrz gdyż IX Pustelnik to jakoby odbicie Głupca XXII.

No i mamy - 9 + 13 = 22 a XXII to nasz Głupiec. Jednym słowem ów Pan X rozpocznie Nowe Życie niebawem, może zmienić nawet miejsce zamieszkania, dom, Środowisko. I rozpocznie raz kolejny drogę od Głupca XXII do IX Pustelnika. Wydaje mi się że pewne rzeczy na nowo znów przerabia we własnym umyśle lub przeżywa powtórkę pewnych doświadczeń z przeszłości - takie mam odczucia. Sugeruję je .. iż po pustelniku ma X koło Losu ( KARMA ) . Musi teraz coś przepracować i poradzić sobie z tym jeśli się wycofa i nie rozwiązując swego problemu ucieknie kolejny raz od niego będzie zmuszony zmierzyć się z nim w nieokreślonej Przyszłości.

Pozdrawiam
12.03.2010, 15:17

Renata L. Dyrektor
Zarządzający/Redak
tor Radia OFF

Aurell cudnie to opisałeś! Utożsamiam się z tym, też tak czuję!
Kiedy badałam to wcześniej głębszą ezoteryką;)na poziomach energii miałam odczucia,że tam chodzi o sprawy duszy tego człowieka:( wyglądało to nie najlepiej(czarna dziura - nic).
Zgadza się mnóstwo rzeczy do przerobienia (podpowiedziałam nawet co ma przerobić-nie chce/nie słucha podpowiedzi).Oby to poszło w b.dobrym kierunku...a powtórka z rozrywki czyli tzw.powrót do przeszłości nigdy się nie powtórzył.
Ale cóż mamy wolna wolę:) i każdy decyduje za siebie.
Pytanie przed czym/lub przed kim tak ucieka? Mam wrażenie,że przed samym sobą lecz jeszcze o tym nie wie:)

Ciekawe co Ewa na to?
12.03.2010, 15:56

intuicjonistka,
kursy Tarota

aurelian łasasowski:
Hmm .. IX Pustelnik reprezentuje wg. mnie Człowieka o dużej Mądrości, wiedzy

To prawda.

To zdanie, które napisałeś:

"..IX Pustelnik....to coś jak Głupiec XXII z tą różnicą"

Tutaj sie stanowczo nie zgodzę, gdyż karte Eremita - nie można wręcz nie wypada jej, porównywać do karty "Głupca". GLupiec jest za prosty, zdecydowanie mniej doświadczony, zbyt pewny siebie, aby mógł wdrożyć się w realia karty "Eremita".

Eremina IX to karta, która popycha człowieka w odosobnienie, albo z własnej potrzeby samotności bądż życie go do tego zmusza.

Dodatkowe ogólne znaczenie?

-Mądrość życiowa zdobyta przez doświadczenie.

-Wyższe wartości duchowe, itp.

-Zaduma, nawet stagnacja.

-Poszukiwanie spokoju wewnętrznego, ucieczka od świata do własnej samotni, która uspokoi emocje.

-Poszukiwanie prawdy.

-Nawet zainteresowania okultyzmem, ezoteryką.

-Samotność, mimo, ze wokół dużo ludzi. Więć karta ta pokazuje, trudne chwile, osamotnienia.

-Taka karta może reprezentować w rozkładzie: starszą osobę, ktoś na emeryturze. Nawet wszelkie świadczenia społeczne, zależy od rozkładu

-perfekcjonizm, pracowitość.

-Sprawa która nas trapi, bądż decyzję jaką chcemy podjąć, należy rozważyć ją ostrożnie, bez pośpiechu, sprawę trzeba przemyśleć jeszcze raz, wyciągnąć wnioski.

- Dobra rada, rozwaga, ostrożność, nie spiesz się, podejmij decyzję słuszną. Jeśli nie jesteś pewny, to skonsultuj się z kimś kto ma w tym doświadczenie, poradż się kogoś doświadczonego. Skonsultuj się ze specjalistą w danej dziedzinie.

-Dojrzałeś już do podjęcia tej a nie innej decyzji?, posłuchaj swojego rozsądku, i zastanów się, skonsultuj się z kimś doświadczonym.

-Jak bardzo obawiasz się samotności?

Opis bardzo zwięzły, bo zależy o co pytamy, o kogo, o jaką sytuację życiową - jakie zadajemy pytanie. Oraz warto otaczające karty przeanalizować.

Ewa Stanisławska.Ewa Stanisławska edytował(a) ten post dnia 17.05.10 o godzinie 19:36
12.03.2010, 16:57

Renata L. Dyrektor
Zarządzający/Redak
tor Radia OFF

...a to sobie pogadaliśmy:)
Dziękuję Wam.
Peace and Love!
R
12.03.2010, 17:46

Mirosława Miranda Pawlak doradca duchowy,
numerolog i
tarocistka

Co do Eremity zgadzam się co do joty z Ewa S.
20.05.2010, 15:38

Jurek Greń Analityk i Filozof

Witam, a mam pytanko. W tarocie wyszło mi, że jestem pod wpływem karty księżyc co to oznacza i ile trwa taki wpływ? mój kierunek to rozwój duchowy, a zacząłem więcej pić piwko aż za dużo :) ? Coś tu pasuje?
8.07.2011, 20:02

Beata Nowak Właściciel, ABC
Dusza Ciało Umysł
Beata Nowak

oj pasuje, pasuje :-)
28.07.2011, 19:28

Wyślij zaproszenie do