Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Tomasz Nowakowski Nauczyciel Tai Chi
(Tai Ki Kung),
Visual artist

Temat: Witam, tu się witamy i przedstawiamy

Witam wszystkich, chętnych do rozmowy o zasadach Tai Chi.

Na imię mam Tomasz, zajmuję się badaniem działania i zastosowań zasad Tai Chi od wielu lat. Uprawiam dwa style Tai Chi: Tai Ki Kung San Feng i kompletny, nieuproszczony styl Yang.
Jestem uczniem mistrza Ming Wonga C. Y.
Moją największą po Tai Chi pasją jest rysunek, choć nie tylko.
Pozdrawiam serdecznie
Tomasz
19.11.2009, 15:01

Zofia Polak Web & Cad designer,
Steel Storage

Witam, mam na imię Zofia i praktykuję Tai Ki Kung w Centrum Sztuk Taoistycznych Zlatý Kopec (Międzynarodowej Szkole Tai Chi Chuan) od 1995 roku.
Rozpoczęłam praktykę Tai Chi pod opieką Ryszarda Prokopa w Częstochowie by z czasem zacząć uczestniczyć regularnie w seminariach i obozach z Tomaszem Nowakowskim jak również z Doktorem Ming Wongiem C.Y.
23.11.2009, 20:01

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Witam Cię,

i cieszę się, że dołączyłaś do grupy.

Tomasz N.
24.11.2009, 00:31

Michał Adam Widera waking up to what
you do

Witam serdecznie!
Michał W. :)
Pozdrowionka
27.11.2009, 13:43

konto usunięte

Przypełzłem wiernie z grupy Tai Ki Kung;)
27.11.2009, 15:09

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Witam obu panów,

w grupie poświęconej pracy z zasadami Tai Chi.

Pozdrawiam serdecznie

Tomasz N.Tomasz Nowakowski edytował(a) ten post dnia 27.11.09 o godzinie 18:32
27.11.2009, 18:32

Mariusz Pietrzak Nauczyciel Tai Ki
Kung, Tai Chi Chuan,
Qi Gong, praktyk
O...

Witam, mam na imię Mariusz, mam nadzieję że będę pomocny.Mariusz Pietrzak edytował(a) ten post dnia 15.12.09 o godzinie 17:25
15.12.2009, 17:25

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Witaj Mariuszu,

Cieszę się, że tu jesteś. Na pewno bedziesz pomocny.

Pozdrawiam Cię serdecznie

Tomasz N.
15.12.2009, 18:36

konto usunięte

Witam,mam na imię Witek.Jestem w szkole od Początku..no prawie i liczę na stały kontakt.Pozdrawiam Wszystkich
18.12.2009, 21:10

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Witam Witku,

Cieszę się z Twojej obecności w grupie Zasady Tai Chi i myślę, że będziemy mogli porozmawiać na wiele ciekawych tematów.

Pozdrawiam Cię serdecznie

Tomasz N.
19.12.2009, 19:28

Michał Lattari Programista /
Administrator
systemów Unix-Linux
/ Projekt...

Witam serdecznie!

Mam na imię Michał i piszę z Piaseczna.

Forum zapowiada się ciekawie i jestem pewien, że obecność na nim osób bardzo zaawansowanych w praktyce będzie mi pomocna w podjętej przeze mnie drodze Tai Chi Chuan.

W przeszłości uprawiałem takie sztuki walki jak judo, karate, Jajdo, Aikido, KungFu (Shaolin - mistrz Tong) oraz najbardziej intensywnie i wytrwale TaeKwonDo WTF (mistrz Cho Bok Nam 9 Dan).

Obecnie walczę z samym sobą :-)))))

Naukę Tai Chi Chuan rozpocząłem, jeżeli się teraz nie mylę, w marcu 2009. Najpierw był to styl Chen, po czym przeszedłem na Tai Ki Kung.

Postaram się nie zadawać na forum głupich pytań, choć wymyka mi się to często z pod kontroli za co z góry przepraszam. Być może i w tym Tai Chi okaże mi się pomocne :-)))

Pozdrawiam wszystkich

Michał
21.01.2010, 16:00

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Witaj Michale w naszej grupie.

Pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam do dyskusji.

Tomasz Nowakowski
21.01.2010, 17:50

konto usunięte

Witajcie!
At hoc weszłam już w przeróżne dyskusje. Wypada się przedstawić:
Jagoda Kunikowska, prowadzę w Łodzi Akademię Chen Taijiquan, jestem psychologiem, muzykiem, naturoterapeutką, dźwiękoterapeutką, masażystką.
Lubię się trochę pomądrować, ale z kulturą:)
Mam nadzieję na takową na tym forum.
Pozdrawiam - Jagoda
24.01.2010, 14:47

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Witaj Jagodo,

Witam Cię serdecznie w naszej grupie.

Tomasz Nowakowski
24.01.2010, 20:06

Kinga P. arch.wnętrz,
projektant, JBM
Kolor

Witam

Mam pytanie tyczące sie nauki Tai Chi .Liznełam ciut lekcji Tai Chi ale bardzo niewiele i raczej nie odpowiadał mi ten styl ( kiedys z wielką pasją trenowałam karate ) ale ...
Jestem kilkanascie lat po wypadku samochodowym mam na odcinku szyjnym kregosłupa lekki ucisk , a ostatnio coraz czestrze i dokuczliwe bole kregosłupa / miesni w gornej czesci ciała ( barki , ramiona i szyja ) . Lekarz ( zajmujacy sie m.in. chińska medycyną ) doradził mi ćwiczenie Tai Chi . Mobilizuje sie i "ucze sie z filmików " - brak czasu . Czy wstepnie taka forma nauki może zaszkodzić , czy są rzeczy na które powinnam zwrócić szczególną uwagę by ćwicząc pomagać sobie , a nie szkodzić ?
Będe wdzieczna za pomoc .
Pozdrawiam Kinga
2.02.2010, 15:20

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Kinga Popek:
Witam

Mam pytanie tyczące sie nauki Tai Chi .Liznełam ciut lekcji Tai Chi ale bardzo niewiele i raczej nie odpowiadał mi ten styl ( kiedys z wielką pasją trenowałam karate ) ale ...
Jestem kilkanascie lat po wypadku samochodowym mam na odcinku szyjnym kregosłupa lekki ucisk , a ostatnio coraz czestrze i dokuczliwe bole kregosłupa / miesni w gornej czesci ciała ( barki , ramiona i szyja ) . Lekarz ( zajmujacy sie m.in. chińska medycyną ) doradził mi ćwiczenie Tai Chi . Mobilizuje sie i "ucze sie z filmików " - brak czasu . Czy wstepnie taka forma nauki może zaszkodzić , czy są rzeczy na które powinnam zwrócić szczególną uwagę by ćwicząc pomagać sobie , a nie szkodzić ?
Będe wdzieczna za pomoc .
Pozdrawiam Kinga

Witam Kingo w naszej grupie,

Nie polecałbym zwłaszcza w Twoim wypadku, po urazie, samodzielnej nauki Tai Chi z filmów. Dobrze byłoby znaleźć kompetentnego nauczyciela. W przypadku braku czasu na chodzenie na zajęcia w grupie, możesz spróbować porozmawiać o prywatnych lekcjach. Taki rodzaj nauki jest bardzo efektywny. Spróbuję poradzić Ci jeszcze pare rzeczy, ale jeśli możesz zaczekaj pare dni. Jutro rano muszę jechać na lotnisko i lecieć na seminarium. Wrócę za pare dni i odezwę się do Ciebie.

Pozdrawiam Cię serdecznie,

Tomasz Nowakowski
2.02.2010, 18:08

Kinga P. arch.wnętrz,
projektant, JBM
Kolor

Bardzo dziękuje , niecierpliwie czekam i owocnych spotkań życzę.

Pozdrawiam Kinga
2.02.2010, 21:34

(Tai Ki Kung),
Visual artist

Witam Kingo,

Jestem teraz kilka dni w domu tak, że możemy porozmawiać o Twoim ćwiczeniu Tai Chi. Jeśli chcesz i nie masz ochoty publicznie pisać o Twoim urazie, możemy skontaktować się przez prywatną skrzynkę na Goldenline.

Pozdrawiam Cię serdecznie,

Tomasz Nowakowski
9.02.2010, 12:51

Witam serdecznie.

Z tai chi miałem niestety niewielką styczność, niemniej bardzo się cieszę z mojego uczestnictwa przez miesiąc czy dwa na zajęciach w grupie otwartej prowadzonej przez p. Mariusza Pietrzaka. Stąd też moja ogromna radość, gdy zobaczyłem tu jego wypowiedzi

Na co dzień samemu praktykuję qi-gong i elementy jogi[głównie 5 rytów tybetańskich].
2.03.2010, 19:57

Andrzej Jan Bednarek trener, CreArte,
freelancer; szukam
współpracy w
szkoleniach

Witaj Tomku,
miałem przyjemność być Twoim uczniem dawno temu przed laty, przez niedługi czas. Były to wtedy zajęcia prowadzone głównie w formie warsztatów w Łodzi, czasem w W-wie, Falenicy itp. Tak dawno, ze wydaje się być to nieprawdą :). Teraz od miesiąca znowu zainteresowałem się tą drogą. Jak widać ciągnie wilka (starego:) do lasu.
pozdrawiam serdecznie
Andrzej
ps.
Chętnie będę przyglądał się co piszą ludzie znający temat.
2.03.2010, 20:04

Wyślij zaproszenie do