- 1
- 2
- Następna »
Joanna
Paprocka
Student,
Polsko-Japońska
Wyższa Szkoła
Technik
Komputerow...
Temat: skysurfing
Jak wiadomo czlowiek żądny wrażeń, potrafi wymyśleć wszystko, byleby tylko podnieść sobie poziom adrenaliny. Zwykłe skakanie ze spadochronem może się w końcu znudzić. Był skydiving, to przyszła też kolej na skysurfing:http://aktywni.pl/aktualnosci/skysurfing/
Dla mnie bomba :))
Jakub W. PR
Nie tak teraz ta kolej przyszła...;)Ta dyscyplina skydivingu trochę latek już liczy...Jakub Witosławski edytował(a) ten post dnia 18.11.09 o godzinie 14:48
Maciej
H.
Instytut Badań i
Rozwoju Gospodarki
Sp. z o.o.
Pierwsze próby w 1980 - skoki z deska w pozycji leżącej (sic!)Pierwsze loty na desce zbliżonej do dzisiejszej - 1988
Pierwsze mistrzostwa świata - 1990
W Polsce od polowy lat 90'
Nówka sztuka ;-)
Skysurfing to kwalifikowana odmiana skydivingu. Widowiskowa, ale tez znacznie niebezpieczniejsza. Wypadków śmiertelnych się nie doliczyłem, dużo ich było.
Jakub W. PR
Koleżance chyba bardziej o zwrócenie uwagi na portal aktywni.pl chodziło...;)Edit. rozwalił mnie ten opis: "jedna z dyscyplin sportów ekstremalnych, wymyślona przez spadochroniarzy poszukujący możliwości kierowania lotem przed otwarciem spadochronu." Czyli że co, bez deski nie da się kierować lotem??
Za: http://portalwiedzy.onet.pl/94096,,,,sky_surfing,haslo...
;))
Wu, skąd masz dane o wypadkach skysurfingowych? Ja mam w głowie jakąś dyskusję z dropzone.com, że tu się właśnie mało incydentów zdarza. Pytam z czystej ciekawości.Jakub Witosławski edytował(a) ten post dnia 18.11.09 o godzinie 15:38
Maciej
H.
Instytut Badań i
Rozwoju Gospodarki
Sp. z o.o.
aaaaarybka taka czyli:)
ja się jednak wole dać złowić na basejumper.com ;-))
jasne, że się nie da kierować lotem do otwarcia, headdown forever;-))) aż do gruntu.Maciej H. edytował(a) ten post dnia 18.11.09 o godzinie 15:41
Maciej
H.
Instytut Badań i
Rozwoju Gospodarki
Sp. z o.o.
Kubal z netu:) osobiście mnie tam nie było:-pA szukałem po tym jak pooglądałem Joe Jenningsa. On kręcił jednego z pierwszych mistrzów świata w skysurfingu. Do czasu jego śmierci.
Jakub W. PR
Załóż sobie tam w końcu własne konto...;)
Maciej
H.
Instytut Badań i
Rozwoju Gospodarki
Sp. z o.o.
Jakub Witosławski:
Załóż sobie tam w końcu własne konto...;)
Po co. Mogę komuś bezkarnie nabluzgać z Twojego:-p
Jakub W. PR
Maciej H.:
Kubal z netu:) osobiście mnie tam nie było:-p
A szukałem po tym jak pooglądałem Joe Jenningsa. On kręcił jednego z pierwszych mistrzów świata w skysurfingu. Do czasu jego śmierci.
Wu, że z netu, to się domyślam, bo raczej nie z Wyborczej...:)
Chodzi mi o to, czy jest jakieś zestawienie. Nie ma co tak nakręcać tego że jest to ultra niebezpieczne, śmierć, aaaaa itd. Bo aż tak niebezpieczne, jak wynika z Twojej wypowiedzi, to to nie jest... Nie smarujmy tak po skydivingu, bo później ludzie to powtarzają.Jakub Witosławski edytował(a) ten post dnia 18.11.09 o godzinie 16:03
Maciej
H.
Instytut Badań i
Rozwoju Gospodarki
Sp. z o.o.
Masz racje. Acz nadal uważam, że to kwalifikowana odmiana skoków. Ze wszystkimi tego konsekwencjami.:)
Jakub W. PR
Że to odmiana skoków (kwalifikowana), to ja nie przeczę, zgadzam się:)
Łukasz
Słomka
kierownik ds
transportu i
logistyki,
Heilit+Woerner
Budow...
może za parę lat spróbuję właściwie czemu nieskakać skakać skakać!!!!!
AAAA i siemka tak propos wszystkim
Joanna
Paprocka
Student,
Polsko-Japońska
Wyższa Szkoła
Technik
Komputerow...
Wiadomo, że nie jest to świeżynek, ale nie oszukujmy się, że nie każdy się orientuje. Wingsuit flying, też nie jest najnowszą odmianą base jumpingu a mimo to w Polsce nie jest aż tak znany.Liste wypadków śmiertelnych widziałam tylko base jumperów (kiedy mieli wypadek, skąd skakali, jak do teg doszło), ale nie będę koledze podsyłać, bo zostane posądzona o spam. Niech sobie sam poszuka, a co ;)
Jakub W. PR
Akurat w tej grupie, raczej się orientuje...;)Poza tym Twój post, był dość pretensjonalny "był skydiving, przyszedł czas na skysurfing" brzmiało to wszystko bardziej na próbę przepchnięcia informacji o tym aktywni.pl i wciąż wydaje mi się, że tak było - patrząć chociażby na ilość grup, w których wkleiłaś ten sam post...
Listę o której piszesz znamy;)
Myślę też, że ciężko będzie Tobie znaleźć spadochroniarza, który nie wie co to wingsuit flying...
Pozdr.,
Monika
K.
HR Manager - TATA
Global Beverages
Polska
Pytanie z innej beczki.Czy znacie kogoś w Polsce kto uprawia skysurfing? Wingsuit-flyerzy oczywiście są, ale surferzy?
Jakub W. PR
Wiem o jakiejś dziewczynie z PeTe, bodajże Maja. Podobno też parę innych osób, ale nie wiem kto, gdzie, kiedy...Kuba
Monika
K.
HR Manager - TATA
Global Beverages
Polska
Jakub Witosławski:
Wiem o jakiejś dziewczynie z PeTe, bodajże Maja. Podobno też parę innych osób, ale nie wiem kto, gdzie, kiedy...
Kuba
Czyli tak jak przypuszczała, w Polsce to jest działalność raczej niszowa.
Jakub W. PR
I owszem.Jakub Witosławski edytował(a) ten post dnia 27.11.09 o godzinie 07:33
Radosław
C.
Senior Consultant,
pomoc publiczna,
zmiana przy duzym
udz...
Monika K.:
Jakub Witosławski:
Wiem o jakiejś dziewczynie z PeTe, bodajże Maja. Podobno też parę innych osób, ale nie wiem kto, gdzie, kiedy...
Kuba
Dokładnie, z polskich skoczków w miarę regularnie robiła to tylko Maja
generalnie na świecie też z tym szału nie ma...
Monika
K.
HR Manager - TATA
Global Beverages
Polska
Radosław C.:
Monika K.:
Jakub Witosławski:
Kuba
Dokładnie, z polskich skoczków w miarę regularnie robiła to tylko Maja
generalnie na świecie też z tym szału nie ma...
Jak by nie było, to chyba nie jest zbyt bezpieczna odmiana naszego ulubionego bezpiecznego sportu :)