- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Marta W. Administracja
Temat: ascendent
Ja mam ASC w Baranie lub Rybie, Księżyc w Strzelcu i Słońce w Skorpionie w VIII domu i jeszcze wiele innych gwiazd w tym domu i znaku - co podobno źle wpływa na osobowość, wydaje mi się że ta jednostronność powoduje dość trudny i zagmatwany charakterek ???Marta W. edytował(a) ten post dnia 16.06.08 o godzinie 09:24
Agnieszka Ewa
W.
tłumacz
przysięgły
języków:
hebrajskiego i
arabskiego, pi...
Maria Sobolewska:
Marcin Wierzbicki:
Witam,
Owszem jest to uproszczenie, ale uczono mnie od lat dziecięcych Astrologii i z przekazów rodzinnych nauczono mnie,że pierwsze na co należy patrzeć w kosmogramie kobiety jest księżyc a nie słońce. ;)
Łał! Astrolog od kołyski! Tylko pozazdrościć.
Te teorie wyznawał twój pradziadek, dziadek i ojciec, tak cię nauczyli i przy tym będziesz trwał i nie dasz się przekonać, że jest inaczej... Saturn jako planeta dominująca w rodzie?
(...)
Tak, Księżyc był Słońcem kobiety. W XIX wieku, a gdzieniegdzie to nawet do połowy XX.
Widzę, że arabska szkoła w astrologii wciąż żyje...
Aneta
Nowakowska
odważni nie żyją
wiecznie. ostrożni
nie żyją wcale
to sie pewnie naraże, ale stare zasady nie zawsze chyba znaczą złe i coś w tym zdecydowanie jest, bo jako kobieta zdecydowanie bardziej identyfikuje sie ze swoim księżycem (baran) niż ze słońcem (ryby)
Krystyna J. ilustrator, rysownik
Nom, słyszałam coś, że obecnie się uznaje, że Księżyc w kobiecym horoskopie może mieć większy wpływ niż Słońce, ale ja tam się nie znam. :P To pewnie chodzi o to, że kobiety więcej korzystają z intuicji i nie duszą jej w sobie bo to obciach.
Paulina
N.
Możesz zostać
oszukany, jeśli
będziesz zbyt ufny,
ale jeś...
Jak to możliwe że jestem skorpionem a ascendent mam w bliźniaku??toć te cechy sie wykluczają.. o co tu chodzi...?
ktoś może mi pomóc??
Józefina
Jagodzińska
Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota
Paulina Nocoń:
Jak to możliwe że jestem skorpionem a ascendent mam w bliźniaku??
toć te cechy sie wykluczają.. o co tu chodzi...?
ktoś może mi pomóc??
Skorpion to Twój znak solarny, czyli w momencie, kiedy się rodziłąś, Słońce przebywało w znaku Skorpiona.
Natomiast Ascendent, czyli punkt na linii horyzontu najbardziej na Wschodzie znajdował się w znaku Bliźniąt.
To znaczy, że masz nie tylko cechy Skorpiona, ale i Bliźnięcia. Rozmieszczenie planet w pozostałych znakach - nie tylko w Skorpionie powie o tym, jakie jeszcze cechy poza skorpionowatymi i bliźniaczymi posiadasz :)
Ina
W.
Tworze i odczytuje
obrazy :)
Czy ... Józefino, jest możliwe iz osoby w innym znaku "przyciagaja " do siebie osoby z pod tego znaku w którym maja ascendent ?-Bo wiadomo ,ze najczesciej przyjaznimy sie i wasnimy z osobami z pod descendentu..A jak jest z ascendentem?
Józefina
Jagodzińska
Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota
Wieczorek I.:
Czy ... Józefino, jest możliwe iz osoby w innym znaku "przyciagaja " do siebie osoby z pod tego znaku w którym maja ascendent ?
-Bo wiadomo ,ze najczesciej przyjaznimy sie i wasnimy z osobami z pod descendentu..A jak jest z ascendentem?
Przyciągamy wszystkim, co w sobie mamy, nie tylko Ascendentem i Descendentem :)
Dorota
Rzepecka
Kursy astrologii i
Tarota
Wieczorek I.:
-Bo wiadomo ,ze najczesciej przyjaznimy sie i wasnimy z osobami z pod descendentu..A jak jest z ascendentem?
Równie mocno przyciąga np. w niektórych horoskopach midpunkt Słońca i Księżyca. W przyjaźni sprawdza się też znakomicie trygon Księżyców - często przyciągamy osoby z Księżycem z naszego żywiołu, w miłości też, choć widzę, że to przede wszystkim aspekt spotykany wśród wieloletnich dobranych przyjaciół :)
Ina
W.
Tworze i odczytuje
obrazy :)
O to fajnie , bo to znaczy ,ze ja i moje dziecie =przyjazn na wieki..:-)Zastanawiałam sie na asc. Bo okazało sie ,ze po relokacji mam asc w raku , no faktycznie ma sie ten biust i biodra ...
Do tego na około mnie to koziorozce, chociaz nie przepadam za wszystkimi.
Natomiast całe zycie towarzysza mi raki i to takie długoletnie przyjanie po 30 lat.
Anna F. Student
Ja jestem Lewek z ascendentem w raczku :) i ksiezycem w baranie
Marcin K. fotografia
czy ktoś może mnie objaśnić, co może oznaczać słoneczko i ascendent w tym samym znaku, w moim przypadku raku?pozdrawiam
Aleksandra S. filolog
Marcin K.:Krótko mówiąc ...zależy czy jest miedzy Asc a Sloncem aspekt....tzn koniunkcja, jaka odległość między nimi....
czy ktoś może mnie objaśnić, co może oznaczać słoneczko i ascendent w tym samym znaku, w moim przypadku raku?
pozdrawiam
im ściślejsza tym bardziej uwidocznione mogą być u Pana cechy Lwa...bo jak wiadomo Słońce jest władcą tegoż znaku...
A o cechach Lwa można poczytać ... :)
Jeśli coś się nie zgadza proszę o korektę..
pozdrawiam :)
Marcin K. fotografia
Tak, dzieki,przyjrzałem się i rzeczywiście, sporo u mnie lwa.
A ascendent mam bardzo blisko słońca(23st10min39sec), potem jest asc(26st50min46sec) i zaraz potem mars(28st36min40sec) hehehe ale układanka
pozdrawiam