Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marta W. Administracja

Temat: ascendent

Ja mam ASC w Baranie lub Rybie, Księżyc w Strzelcu i Słońce w Skorpionie w VIII domu i jeszcze wiele innych gwiazd w tym domu i znaku - co podobno źle wpływa na osobowość, wydaje mi się że ta jednostronność powoduje dość trudny i zagmatwany charakterek ???Marta W. edytował(a) ten post dnia 16.06.08 o godzinie 09:24
15.06.2008, 18:56

Agnieszka Ewa W. tłumacz
przysięgły
języków:
hebrajskiego i
arabskiego, pi...

Maria Sobolewska:
Marcin Wierzbicki:
Witam,
Owszem jest to uproszczenie, ale uczono mnie od lat dziecięcych Astrologii i z przekazów rodzinnych nauczono mnie,że pierwsze na co należy patrzeć w kosmogramie kobiety jest księżyc a nie słońce. ;)

Łał! Astrolog od kołyski! Tylko pozazdrościć.

Te teorie wyznawał twój pradziadek, dziadek i ojciec, tak cię nauczyli i przy tym będziesz trwał i nie dasz się przekonać, że jest inaczej... Saturn jako planeta dominująca w rodzie?

(...)
Tak, Księżyc był Słońcem kobiety. W XIX wieku, a gdzieniegdzie to nawet do połowy XX.

Widzę, że arabska szkoła w astrologii wciąż żyje...
16.06.2008, 00:39

Aneta Nowakowska odważni nie żyją
wiecznie. ostrożni
nie żyją wcale

to sie pewnie naraże, ale stare zasady nie zawsze chyba znaczą złe i coś w tym zdecydowanie jest, bo jako kobieta zdecydowanie bardziej identyfikuje sie ze swoim księżycem (baran) niż ze słońcem (ryby)
16.06.2008, 12:39

Krystyna J. ilustrator, rysownik

Nom, słyszałam coś, że obecnie się uznaje, że Księżyc w kobiecym horoskopie może mieć większy wpływ niż Słońce, ale ja tam się nie znam. :P To pewnie chodzi o to, że kobiety więcej korzystają z intuicji i nie duszą jej w sobie bo to obciach.
19.06.2008, 19:18

Paulina N. Możesz zostać
oszukany, jeśli
będziesz zbyt ufny,
ale jeś...

Jak to możliwe że jestem skorpionem a ascendent mam w bliźniaku??
toć te cechy sie wykluczają.. o co tu chodzi...?
ktoś może mi pomóc??
5.10.2009, 16:48

Józefina Jagodzińska Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota

Paulina Nocoń:
Jak to możliwe że jestem skorpionem a ascendent mam w bliźniaku??
toć te cechy sie wykluczają.. o co tu chodzi...?
ktoś może mi pomóc??

Skorpion to Twój znak solarny, czyli w momencie, kiedy się rodziłąś, Słońce przebywało w znaku Skorpiona.

Natomiast Ascendent, czyli punkt na linii horyzontu najbardziej na Wschodzie znajdował się w znaku Bliźniąt.

To znaczy, że masz nie tylko cechy Skorpiona, ale i Bliźnięcia. Rozmieszczenie planet w pozostałych znakach - nie tylko w Skorpionie powie o tym, jakie jeszcze cechy poza skorpionowatymi i bliźniaczymi posiadasz :)
5.10.2009, 21:48

Ina W. Tworze i odczytuje
obrazy :)

Czy ... Józefino, jest możliwe iz osoby w innym znaku "przyciagaja " do siebie osoby z pod tego znaku w którym maja ascendent ?
-Bo wiadomo ,ze najczesciej przyjaznimy sie i wasnimy z osobami z pod descendentu..A jak jest z ascendentem?
6.10.2009, 15:15

Józefina Jagodzińska Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota

Wieczorek I.:
Czy ... Józefino, jest możliwe iz osoby w innym znaku "przyciagaja " do siebie osoby z pod tego znaku w którym maja ascendent ?
-Bo wiadomo ,ze najczesciej przyjaznimy sie i wasnimy z osobami z pod descendentu..A jak jest z ascendentem?

Przyciągamy wszystkim, co w sobie mamy, nie tylko Ascendentem i Descendentem :)
6.10.2009, 15:55

Dorota Rzepecka Kursy astrologii i
Tarota

Wieczorek I.:

Równie mocno przyciąga np. w niektórych horoskopach midpunkt Słońca i Księżyca. W przyjaźni sprawdza się też znakomicie trygon Księżyców - często przyciągamy osoby z Księżycem z naszego żywiołu, w miłości też, choć widzę, że to przede wszystkim aspekt spotykany wśród wieloletnich dobranych przyjaciół :)
10.10.2009, 18:02

Ina W. Tworze i odczytuje
obrazy :)

O to fajnie , bo to znaczy ,ze ja i moje dziecie =przyjazn na wieki..:-)

Zastanawiałam sie na asc. Bo okazało sie ,ze po relokacji mam asc w raku , no faktycznie ma sie ten biust i biodra ...
Do tego na około mnie to koziorozce, chociaz nie przepadam za wszystkimi.
Natomiast całe zycie towarzysza mi raki i to takie długoletnie przyjanie po 30 lat.
11.10.2009, 19:52

Anna F. Student

Ja jestem Lewek z ascendentem w raczku :) i ksiezycem w baranie
17.11.2009, 22:12

Marcin K. fotografia

czy ktoś może mnie objaśnić, co może oznaczać słoneczko i ascendent w tym samym znaku, w moim przypadku raku?
pozdrawiam
9.01.2012, 17:28

Marcin K.:
czy ktoś może mnie objaśnić, co może oznaczać słoneczko i ascendent w tym samym znaku, w moim przypadku raku?
pozdrawiam
Krótko mówiąc ...zależy czy jest miedzy Asc a Sloncem aspekt....tzn koniunkcja, jaka odległość między nimi....
im ściślejsza tym bardziej uwidocznione mogą być u Pana cechy Lwa...bo jak wiadomo Słońce jest władcą tegoż znaku...

A o cechach Lwa można poczytać ... :)

Jeśli coś się nie zgadza proszę o korektę..

pozdrawiam :)
1.02.2012, 12:46

Marcin K. fotografia

Tak, dzieki,
przyjrzałem się i rzeczywiście, sporo u mnie lwa.
A ascendent mam bardzo blisko słońca(23st10min39sec), potem jest asc(26st50min46sec) i zaraz potem mars(28st36min40sec) hehehe ale układanka
pozdrawiam
2.02.2012, 18:51

Wyślij zaproszenie do