- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Następna »
Michał
W.
NieTakiMały wielki
człowiek!
Temat: Ryanair - bagaż podręczny
Katarzyna Kiewrel:
Michał, wiem ze bronisz "prawa" Ryanair (nie wiem jaki masz w tym interes ale nie moja sprawa).
nie rozumiem oburzenia niektorych. tanie linie to taki pekaes. w pekaesie też nie serwują drinków. sie wsiada, sie jedzie. a jak prywatna firma życzy sobie 1 x 10 kilo to niech sie odpierdolą wszyscy co mają 1 x 15 albo 2 x 11.as simple as fuck.
Karol
Klimczak
Zwykły
nonkonformista.
a czy wiecie może ile max paczek papierosów mogę zabrać ze sobą w bagażu podręcznym? sztangę czy dwie?
Anna
Jankowska
Tłumaczę
nieprzetłumaczalne
mam pytanie... bo ja po ostatnich doświadczeniach z tanimi liniami naprawdę popadam już w ryanową paranoję ;-) i zastanawiam się, czy jutro nie każą mi ściągnąć płaszcza i włożyć go do bagażu podręcznego.
Tomasz
K.
Aerobilet.pl -
najtańsze bilety w
sieci
Ania Jankowska:zastanawiam się, czy jutro nie każą mi ściągnąć płaszcza i włożyć go do bagażu podręcznego.
Anna
Jankowska
Tłumaczę
nieprzetłumaczalne
bo latanie dawno przestało być źćródłem przeżyć ezoterycznych. z moim pekaesowskim podejściem do latania nigdy nie miałem powodów do dysonansu oczekiwań wobec rzeczywistości. Proszę was zejdźcie na ziemię.w powietrzu jak vip mozna się było poczuć 10 lat temu w biznes klasie w singapurskich liniach albo w ansett australia (świeć panie nad jej duszą). teraz jak ktoś tego oczekuje niech sobie prajwet dżeta wynajmie z tajskimi hostessami. tam nikt bagażu nie zważy.
Katarzyna
Pearce
Property Manager,
Operations Manager
Michał W.:Jeżeli wiem,
że mój bagaż waży 9,5 KG to nie robię już zakupów na wolnocłówce.
Michał
W.
NieTakiMały wielki
człowiek!
Katarzyna Knapska:
Michał W.:Jeżeli wiem,że mój bagaż waży 9,5 KG to nie robię już zakupów na wolnocłówce.hej, zakupy zrobione w strefie wolnocłowej nie wchodzą w skład wagi bagażu podręcznego. Waga znajduje się przy okienku odprawy, a zakupy robi się później. Więc możesz zmieścić się w 10 kg. Zgadzam się jednak, iż nie jest trudno dostosować się do wymaganych wymiarów i wagi. Prawie każdy ma teraz wagę w domu. Poza tym bądźmy realistami - jeśli wyjeżdżamy na kilka dni warto wykupić sobie normalny bagaż i nie martwić się o przekroczoną wagę bagazu podręcznego.
Pozdrawiam,
Kasia
Daniel
Mroczka
Experienced Java
Developer
Jeżeli wiem,że mój bagaż waży 9,5 KG to nie robię już zakupów na wolnocłówce.hej, zakupy zrobione w strefie wolnocłowej nie wchodzą w skład wagi bagażu podręcznego.
Magda
B.
trenerka, doradczyni
zawodowa, projekty
PO KL
Katarzyna Knapska:
hej, zakupy zrobione w strefie wolnocłowej nie wchodzą w
skład wagi bagażu podręcznego.
Małgorzata R. :-)
Ryanair zawsze ma obostrzenia jeśli chodzi o wielkość i ciężar bagażu.Im mniejszy całkowity tonaż tym mniej żużytego paliwa czyli kilogram każdego bagażu się liczy. To gdzie jest ważony bagaż zależy od lotniska.W Polsce i Hiszpanii ważono mi przed odprawą a we Francji i Anglii tuż przed wejściem do konkretnej bramki, nawet książkę kupioną w bezcłówce i trzymaną w ręku każą zapakować do bagażu. Nie mam im tego za zł
Bartosz
Z.
Life is not a
destination -
it's a journey
Michał W.:
Wątpię, żeby którykolwiek pracownik Ryanaira bronił tej firmy na forum, po tym jak jest traktowany w pracy ;)
Jędrzej
Michalski
eCommerce Developer
- trol intermedia
agencja interaktywna
Ok, czyli rozumiem, że bagaż podręczny (czytane torba,walizka) jest jedynym środkiem przenoszenia bagażu.A co z damską torebką? Liczy się ona jako bagaż podręczny?
Michał
W.
NieTakiMały wielki
człowiek!
Jędrzej Michalski:TAK!
Ok, czyli rozumiem, że bagaż podręczny (czytane torba,walizka) jest jedynym środkiem przenoszenia bagażu.
A co z damską torebką? Liczy się ona jako bagaż podręczny?TAK!
I torba na ramię, męska, o wymiarach A4. jest to drugi bagaż?
Marcin Poznań Rzecznik prasowy SGH
Czytam sobie te narzekania i dochodzę do jednego wniosku: wszyscy chcielibyśmy latać zaTemat: Ryanair - bagaż podręczny
Mam do Was takie pytanie wybieram się w ten piątek pierwszy raz rajanerem , chciałbym wziąć ze sobą jako bagaż podręczny "małą walizkę"(każdy z Was pewnie wie jak to wygląda , zwykła standardowa walizka na kółkach, jak w amerykańskich filmach hehe :) ) wszystko jest ok jeśli chodzi o te wymiary jednakże mam zastrzeżenia co do kółek , walizka z kółkami jest ponad stan - z kółkami niecałe 60 cm , zmieści się do tej "legendarnej klateczki"? Będą
Mirosław O. netBOMB.pl
olo mol:
Będą jakieś problemy? Może ma ktoś jakieś doświadczenia? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Adam
Cend
Ekspert.
Konsolidacja sieci
sprzedaży.
Ekspansja. Ocena
n...
Nieograniczony bagaż w Ryanair?Tanie linie lotnicze Ryanair pozwolą przewozić swoim pasażerom nieograniczony kilogramami bagaż rejestrowany - pod warunkiem, że sami ten bagaż przyniosą do samolotu. Ta irlandzka nowość będzie dopiero testowana na niektórych lotach.
Pasażer będzie mógł zabrać tak ciężką torbę, jak tylko będzie chciał, dopóki będzie ją w stanie zanieść aż pod sam luk. Walizki następnie zostaną włożone do luku, a po przylocie wystawione na płycie lotniska do odbioru. Bagaż podręczny pozostaje bez zmian - 10 kg.
Przewoźnik przekonuje, że w ten sposób nie będzie już więcej zagubionych bagaży czy oczekiwania po przylocie na jego odbiór. Oczywiście, to także kolejne oszczędności dla Ryanair. Jakie jeszcze nowości zaproponuje nam w przyszłości irlandzki przewoźnik?
Anna Żuchlińska
Monika W. BRE BANK S.A.