Temat: 5 zdanie na 123 stronie...
...jako, że sezon ogórkowy w pełni, proponuję luźna rozrywkę: weź pierwszą książkę, jaką masz pod ręką, otwórz ja na 123 stronie i przepisz 5 zdanie z tej strony :-)Temat: 5 zdanie na 123 stronie...
eM Ka:
...jako, że sezon ogórkowy w pełni, proponuję luźna rozrywkę: weź pierwszą książkę, jaką masz pod ręką, otwórz ja na 123 stronie i przepisz 5 zdanie z tej strony :-)
Pisany był pochyłym, regularnym pismem osoby wykształconej. ("4.50 z Paddington" Agatha Christie)
Małgorzata
Olszewska
dziennikarz,
redaktor/PR/komunika
cja - do wzięcia
Na podstawie polsko-jugosłowiańskiej umowy o ubezpieczeniu społecznym z 1958 r. obywatelom Polski przebywającym w Serbii w celach turystycznych w razie nagłych przypadków przysługują bezpłatne świadczenia medyczne (w tym także zabiegi)..................
skądinąd przydatne :-D
Przewodnik "Bałkany", wyd. BezdrożaMałgorzata Olszewska edytował(a) ten post dnia 08.08.07 o godzinie 11:01
Bogumiła
G.
Nauczycielka
przedszkolna
A ja napiszę ze 125, bo 123 jest czysta. ;)"Wszystko dzięki dobrym stosunkom z przyjaznym leprehaunem."
Gordon Jarvie - "Legendy irlandzkie"
Z jednej strony, werwy dodawała mu wypita dla kurażu wódka, kipiał wolą zwycięstwa, rozpierany był pragnieniem przezwyciężenia wszelkich trudności, przejawiając wręcz desperacką pewność, że jednak dopnie swojego celu.Fiodor Dostojewski
"Niemiła przygoda"
(Opowiadanie)
Magdalena
Gościniak
(Podziewska)
lyburka ;-)
-Jak tam zbawienie - ciągnąłem dalej, nie zrażony jego rezerwą. - Dobrze idzie?Sławomir Mrożek, Opowiadania i donosy 1980 - 1989
wyd. Nur Sur Blanc
Wiem jak wiele się należy Tobie, mężowi Książęcej dostojności i Twoim przybranym tytułom.Ewerhard Wassenbarg
"Więzienie we Francyi
Jana Kazimierza"
-służbowo :), nie czytam - skanuję :)Maria Nowicka edytował(a) ten post dnia 08.08.07 o godzinie 11:47
Joanna P. Specjalista ds. HR
jako, że czytam osiecką, która ma tendencję do bardzo krótkich zdań, cytuję cały akapit :)nie lubię ich. nie lubię tego bezładnego łażenia w tłumie. miałabym ochotę coś z nimi zrobić. ustawić w zwartym szeregu, kazać maszerować, śpiewać, tańczyć. cokolwiek. niech robią coś uporządkowanego. niech się tak nie snują.
agnieszka osiecka
zabiłam ptaka w locieJoanna Piątek - Perlak edytował(a) ten post dnia 09.08.07 o godzinie 09:08
Anna
C.
SzczytnyCel.pl -
aukcje charytatywne
Wspaniałego młodego rieslinga, jaki podawano tam do łososia z rusztu, nie uświadczyło się nigdzie indziej.Agnieszka Kumor "To właśnie Paryż!"
Zbieg okoliczności? Zwzględu na wyjazd nie cyztałam ksiązki przez 2 dni - otwieram tam gdzie zakładka i.... akurat 123 strona :)Następnie ucięła sobie sekatorem cały warkocz, zwinęła go i włożyła do szkatułki wyściełanej aksamitem z wyhaftowanymi złotą ninią wzorami i wysłała razem z listem.
Gabriel Garcia Marquez
"Miłość w czasach zarazy"
Krzysztof P. obibok
Podeszli do baru, spojrzeli na półki i zażądali jednogłośnie najdroższego wina.Jan Himilsbach
łzy sołtysa i inne opowiadania
Agnieszka Joanna
B.
Specjalista ds
personalnych/ Dzień
bez uśmiechu to
dzień ...
Gdy Muriel piła, jej umysł unosił się tak, jakby mógł zaśpiewać.Patricia Cornwell
"Gniazdo szerszeni"
Kalina P. HR
No niestety (ale tylko w tym przypadku niestety)pod ręką mam "Nowy kwiat cesarza" Karpowicza i cała strona jest zapisana 3 zdaniami...Temat: 5 zdanie na 123 stronie...
"Moje podanie odrzucono i niemal przez cały dzień myślałem o tym, że moja żona i czwórka dzieci mogą zagłodzić się na śmierć."Robert Anton Wilson Kosmiczny spust czyli tajemnica iluminatów
Czytam Grę szklanych paciorków Hesse, ale to 5 zdanie jest na pół strony i nudne jak flaki z olejem, więc Wam tego oszczędzę;)))
"Chciała połączyć ze słowami twarze ludzi wychodzących z ich domu bez słowa, poczuła ę niespokojna, poczuła wyrzuty sumienia, że szuka przyczyn tam, gdzie być może były tylko sny i pragnienia."Carlos Fuentes
"Lata z Laurą Diaz"
:-))
Ewa A. dziennikarz
"Nie boj sie mowic: Nie wiem"
Adam Kaliszewski PR/ePR/social media
Nie no, niesamowite. Otworzylem "Amerykanska sielanke" Rotha na 123 stronie, a tam same zdania-kolubryny, na 3 linijki kazde. I zdanie numer piec, na samym koncu strony brzmi:"Któż to m o ż e wiedzieć?"
Chyba najkrotsze w calej ksiazce akurat sie trafilo ;)
Strach przed piekłem przynosił też pozytek samym mnichom, gdyż w VI wieku Reguła św. Benedykta nakazywała zakonnikowi "lękac się dnia Sądu oraz "drżeć przed piekłem" /Historia Piekła - Georges Minois/:)))
Dominik
Koza
copywriter, Hand
Made
"Wszelka zaś wypowiedź objawia się, zarówno w żywej mowie, jak w piśmie, już jako wytwór znakowy - rezultat dokonanych wyborów - nie tożsamy ze swoją podmiotową prehistorią, a tylko sobą o niej zaświadczający i - ewentualnie - o niej informujący za zwykłą cenę semantycznej obiektywizacji i upośrednienia"./ Semantyka wypowiedzi poetyckiej, A. Okopień-Sławińska
PS tylko ja chwilowo bez literatury pieknej? ;)
Monika
Fiszer
Uniwersytet
Łódzki;
tłumaczenia
serbsko-polskie,
account ...
"Zamiast płytkiego w ręku oręża,kto lepszy, niechaj pełną zwycięża,
z gron wytłoczoną krwią usta zmacza,
a coraz szklane działa zatacza. "
Miała być książka pod ręką, to była.
Adam Stanisław Naruszewicz Poezje Zebrane, tom I; a dokładnie Liryków Księga druga, Oda I
Ja nie czytałam tego. I to zdanie mnie nie zachęciło. :)