Urszula
Antkiewicz
Specjalista ds
ZarzÄ…dzania
Procesami i
Jakością, Grupa TP
Temat: STARE INSTRUMENTY_sprzedaż_kupno_renowacja
Witam serdecznie,Mam w domu pianino ROSENKRANZ.
Ma ponad 100 lat, zatem wg niektórych definicji to już ANTYK.
WewnÄ…trz jest plakietka z napisem:
Ernst Rosenkranz / Pianoforte Fabrik / Gegrundet 1797 /Montreal in Canada /1882.
Pianino jest u mnie od 25 lat. Od 20 lat stoi nie używane.
Obudowa CZARNA. Niestety "czas" zrobił swoje: brakuje jej połysku, w kilku miejscach widać ślady obić, a tam gdzie często ją polerowano lub dotykano - prześwituje drewno.
Wymaga strojenia, a wnętrze fachowego odkurzenia.
Może Ktoś zna godne polecenia firmy lub osoby, które zajmują się renowacją takich instrumentów.
Jaka jest szacunkowa cena renowacji obudowy, politury, ewentualnie innych czynności, którym powinno być poddane pianino, aby odzyskało pierwotny blask.
Przyznam, że nie wiem od czego zacząć.
Poza tym, czy wiecie jaka może być wartość takiego pianina bez renowacji ? Dla mnie ma wartość sentymentalną :-)
ProszÄ™ o jakiekolwiek sugestie.
Zdjęcia zamieszczę, jak tylko dojdę do tego jak to zrobić :-(
Pozdrawiam
Joanna
B.
Młodszy specjalista
ds. marketingu i
handlu zagranicznego
Ja z kolei posiadam bardzo stare skrzypce, tak mi się wydaje:)i chciałabym to sprawdzić, czy faktycznie tak jest. Jeszcze bardziej chciałabym zająć się ich renowacją, niestety mają pęknięta duszę - to z poważniejszych ubytków + jakieś drobiazgi. Dlatego też bardzo proszę o namiary na jakiegoś lutnika, czy kogoś kto się na tym zna. Najlepiej w okolicach Jasła, Krosna, tudzież w Krakowie.Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
Marcin
Niemiec
renowacja mebli
stolarstwo
artystyczne
Urszula Antkiewicz:w tARNOWIER JEST STWOICIEL,ALE CZY WARTO?.pROSZĘ O TELEFON 788844098
Witam serdecznie,
Mam w domu pianino ROSENKRANZ.
Ma ponad 100 lat, zatem wg niektórych definicji to już ANTYK.
WewnÄ…trz jest plakietka z napisem:
Ernst Rosenkranz / Pianoforte Fabrik / Gegrundet 1797 /Montreal in Canada /1882.
Pianino jest u mnie od 25 lat. Od 20 lat stoi nie używane.
Obudowa CZARNA. Niestety "czas" zrobił swoje: brakuje jej połysku, w kilku miejscach widać ślady obić, a tam gdzie często ją polerowano lub dotykano - prześwituje drewno.
Wymaga strojenia, a wnętrze fachowego odkurzenia.
Może Ktoś zna godne polecenia firmy lub osoby, które zajmują się renowacją takich instrumentów.
Jaka jest szacunkowa cena renowacji obudowy, politury, ewentualnie innych czynności, którym powinno być poddane pianino, aby odzyskało pierwotny blask.
Przyznam, że nie wiem od czego zacząć.
Poza tym, czy wiecie jaka może być wartość takiego pianina bez renowacji ? Dla mnie ma wartość sentymentalną :-)
ProszÄ™ o jakiekolwiek sugestie.
Zdjęcia zamieszczę, jak tylko dojdę do tego jak to zrobić :-(
Pozdrawiam
Kinga
Nurska
PR, analizy oraz
strategia marki i
komunikacji
Podbijam temat i pytanie. Mam podobne pianino, z zewnątrz nie jest tragicznie, ale w środku... myślę, że wymaga nie tylko strojenia, ale przede wszystkim remontu. Może ktoś coś/kogoś poleci? Najlepiej w okolicach Warszawy.
Romuald
Romaniak
inżynier
budownictwa
architektonicznego
Witam. Przyjmę lub kupię stare fortepiany, pianina lub fisharmonie. Jeśli ktoś chce się szybko pozbyć, to proszę o telefon do mnie 660176723. Zapraszam na mój blog: http://zabytkoweinstrumenty.blog.pl
Zdzislawa
C.
Biomasażystka,masaÅ
¼ystka Mistyk -
Ezoteryk "Angels"
Sprzedam antyczne pianino.Wiadomosc wyslalam Panu na poczte.
Pozdrawiam Zdzislawa.
Romuald Romaniak:
Witam. Przyjmę lub kupię stare fortepiany, pianina lub fisharmonie. Jeśli ktoś chce się szybko pozbyć, to proszę o telefon do mnie 660176723. Zapraszam na mój blog: http://zabytkoweinstrumenty.blog.pl