Witold
S.
własna
działalność
Krzysztof
S.
Every man dies, not
every man really
lives
Temat: Może nie śmieszne ale ciekawe
Kiedyś popisałem z faciem który nagrał te covery znanych motywów filmowych. Udawał skromnego i trochę zaskoczonego komentarzem, że są idealne.Temat: Może nie śmieszne ale ciekawe
http://www.strefabiznesu.dziennikwschodni.pl/artykul/c...
Benny
K.
Iluzjonista twórca
"Śpieszmy się
kochać ludzi, tak
szybko...
Rafał
Turek
Aegon TU na Życie
Specjalista ds
Programów
Inwestycyjnych
Lądowanie Aliantów na plaży Omaha w 1944r.
Krzysztof
S.
Every man dies, not
every man really
lives
Obejrzałem te fotomontaże "Ryśka z Klanu" i zasmuciłem się, myśląc że stało się coś dla Pana Piotra Cyrwusa. Informacja z google oddelegowała do Wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Lubicz, i faktycznie, data śmierci jest... ale na szczęście fikcyjnej postaci z serialu :)Czytając dalej wikipedię, ciekawe są fragmenty opisu fikcyjnej postaci:) :
Przez prawie 10 lat wykonywał zawód taksówkarza w jednej z prywatnych korporacji. W odróżnieniu od reszty rodzeństwa Rysio nigdy nie ukończył studiów wyższych. Brak wykształcenia i życiowa niezaradność sprawiły, że Rysio wraz z ze swoją rodziną wiódł skromne, choć szczęśliwe życie. Będąc typową złotą rączką, przed podjęciem zawodu taksówkarza przez wiele lat pracował w osiedlowej administracji i przez kilka miesięcy samodzielnie próbował szczęścia jako budowlaniec. Zmagał się również z niedowładem, będącym wynikiem udaru, którego doznał w lutym 2008 roku. Musząc zrezygnować z kierowania taksówką, po 10 latach powrócił do budowlanki.
Autorzy serialu Klan wykreowali Ryszarda Lubicza jako przykładnego, wręcz idealnego męża i ojca, zarazem człowieka nieporadnego i naiwnego, nie potrafiącego bez wsparcia żony podejmować ważnych decyzji. To spowodowało, że postać Rysia z Klanu stała się symbolem nieudacznika życiowego. Wykorzystanie stereotypu męża, który po pracy zawsze wraca do domu do rodziny, wieczorami nie chodzi z kolegami na piwo i nie ma innych hobby prócz rodziny .
W 2233. odcinku emitowanym 20 lutego 2012 roku Ryszard, podczas malowania sufitu u swojego klienta doznaje zawału serca. Dzięki bardzo szybkiej interwencji klienta, Ryszardowi udaje się przeżyć. W ciągu następnych dni rekonwalescencji, Lubicz powoli odzyskuje sprawność. Jednak w 2235. odcinku[2] wyświetlanym w środę, 22 lutego, natrafił na złodziei w szpitalnej sali. W trakcie szarpaniny z przestępcą zostaje odepchnięty i uderza głową o podłogę. Współtowarzysze Ryszarda z sali, kilka minut później, znajdują go martwego. Śmierć nastąpiła natychmiast po upadku, wskutek urazu czaszkowo-mózgowego i śmierci pnia mózgu. Ryszard Lubicz, przed śmiercią, zgodził się oddać swoje organy do przeszczepów.

Ronaldo
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/m/2010/ronaldo-nic...
Benny
K.
Iluzjonista twórca
"Śpieszmy się
kochać ludzi, tak
szybko...
Benny
K.
Iluzjonista twórca
"Śpieszmy się
kochać ludzi, tak
szybko...
Benny
K.
Iluzjonista twórca
"Śpieszmy się
kochać ludzi, tak
szybko...
Benny
K.
Iluzjonista twórca
"Śpieszmy się
kochać ludzi, tak
szybko...
Benny
K.
Iluzjonista twórca
"Śpieszmy się
kochać ludzi, tak
szybko...
Krzysztof
S.
Every man dies, not
every man really
lives
Piotr Rzytki Inne
Weronika
S.
Dyrektor
Zarządzający RKR
Investment-
autoryzowany
partne...
Piotr Rzytki:
Może mała podpowiedź???
Mogę Ci podpowiedzieć, ale nie wiem czy innym nie zepsuję zabawy...
No dobra, trudno- ile palców ma cżłowiek? ;)
Obcokrajowcy opowiadają o swoim pobycie w PL i własnych spostrzeżeniach.Marcin S. edytował(a) ten post dnia 27.02.12 o godzinie 21:10