- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
Temat: PORADY DLA OJCóW
przepisy przepisami ale w szkole mojego syna już w drugiej klasie dzieci mogły wracać samodzielnie ,wystarczyło aby rodzic do wiadomości szkoły przekazał swoją zgodę na piśmie.
Robert
S.
Finance &
Administration
Manager
W końcu dostałem od prawnika przepisy:Kodeks Wykroczeń
Art. 106. Kto, mając obowiązek opieki lub nadzoru nad małoletnim do lat 7 albo nad inną osobą niezdolną rozpoznać lub obronić się przed niebezpieczeństwem, dopuszcza do jej przebywania w okolicznościach niebezpiecznych dla zdrowia człowieka,
podlega karze grzywny albo karze nagany.
Kodeks Karny
Art. 210. § 1. Kto wbrew obowiązkowi troszczenia się o małoletniego poniżej lat 15 albo o osobę nieporadną ze względu na jej stan psychiczny lub fizyczny osobę tę porzuca,podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli następstwem czynu jest śmierć osoby określonej w § 1, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Art. 9. § 2. Czyn zabroniony popełniony jest nieumyślnie, jeżeli sprawca nie mając zamiaru jego popełnienia, popełnia go jednak na skutek niezachowania ostrożności wymaganej w danych okolicznościach, mimo że możliwość popełnienia tego czynu przewidywał albo mógł przewidzieć.
Małgorzata Patrycja
P.
specjalista
ds.marketingu i
sprzedazy,
Leszczyńska
Agencj...
najlepiej narzekać,ze matka dziecka jest taka ,owaka,a spojrzcie na siebie.Dziecko zawsze ma wieksza więż emocjonalną z matka ,niz z ojcem.I Żaden sad tego nie zmieni.Dlaczego nie zgodzicie sie na warunki stawiane przez matki Waszych dzieci?żal wam pieniędzy,urazona duma,czy zwykła zawziętość.?
Marek
M.
"Moja babcia zwykła
mówić, że Bóg ma
swój plan w
stosunku...
MAŁGORZATA PATRYCJA P.:chyba w seksmisji
Dziecko zawsze ma wieksza więż emocjonalną z matka ,niz z ojcem.
Dlaczego nie zgodzicie sie na warunki stawiane przez matki Waszych dzieci?mowiac o sobie to tylko dlatego ze jeszcze zachowalem jakis zdrowy rozsadek i troske o dziecko
żal wam pieniędzy,urazona duma,czy zwykła zawziętość.?pieniedzy wszyscy traca wiecej idac do sadu. przy pewnych matkach duma juz wtedy dawno jest zadeptana. z kolei zawzietosc wtedy bywa cecha porzadana choc nie zawsze dziecko moze liczyc na ta ceche u ojca ktoremu sie juz nie chce ponizac w szarpaniu o zachowanie konkontaktu dziecka z obojgiem rodzicow
Klaudiusz Bartek
Ś.
wydruki masowe -
kopertowanie -
obsługa wysyłek
masowych ...
Pani Małgorzato Patrycjo P.agresja przez Panią bije,
proszę opuścić to forum
Jurek Mrzygłód freelancer
Klaudiusz (Bartek) Ś.:
Pani Małgorzato Patrycjo P.
agresja przez Panią bije,
proszę opuścić to forum
Bartek , dlaczego? forum jest forum ,ta pani wpadła tu i wrzuciła jakąś swoją frustrację , być może pod wpływem wściekłosci, ze coś tam nie poszło po jej chceniu . Zaprezentowała typowy sposób myślenia dla "matek" , które myślą, że
wszystko im wolno i są oburzone oporem z naszej strony - wg "co on sobie wyobraża , przecież ja jestem matką " . Ja uważam, że to cenna wypowiedz, bo właśnie tak myśli (??) i postępuje 99,9% "właścicielek dzieci" .
Prawdę powiedziawszy , uśmiechnąłem się z satysfakcją , bo zdaje się ze w przypadku MAŁGORZATY PATRYCJI P jakiś sąd wykazał się zdroworozsądkowym podejściem do sprawy dziecka ojca . Obyśmy częściej czytali takie "wybuchy"..
Jurek Mrzygłód freelancer
MAŁGORZATA PATRYCJA P.:
najlepiej narzekać,ze matka dziecka jest taka ,owaka,a spojrzcie na siebie.Dziecko zawsze ma wieksza więż emocjonalną z matka ,niz z ojcem.I Żaden sad tego nie zmieni.Dlaczego nie zgodzicie sie na warunki stawiane przez matki Waszych dzieci?żal wam pieniędzy,urazona duma,czy zwykła zawziętość.?
MAŁGORZATO PATRYCJI P , rzecz w tym , że my nie narzekamy , ale i działamy , szukajac rozwiązań dla problemów jakie stwarzają "matki".
Odnośnie większej więzi emocjonalnej - mój niespełna 10-letni syn chwyta mnie za rękę , gdy idziemy razem , i mówi : "tato, ja zamykam oczy ,a ty mnie prowadzisz ". Prowadzę, mówię o zamierzonej zmianie kierunku , o krawężniku przed nami itd...i tak się bawimy. I słyszę od niego nagle "tato, ja z mamą tez się tak czasem bawię, ale tobie bardziej wierzę". Opowiedziane psychologowi - świadaczy wg.niego o czymś zupełnie przeciwnym niż, MPP sugerujesz .
Dlaczego nie zgadzamy sie na warunki stawiane przez "matkę"?
Bo dbamy o przyszłość naszych dzieciaków . Bo robimy wszystko, żeby zapobiec efektom destrukcyjnych działań matek-polek .
W moim przypadku , zgoda na warunki stawiane przez matkę oznacza zgode na np.
opuszczanie przez syna dużej ilości godzin szkolnych , no, bo nie chce sie mamie tyłka podnieść rano po upojnej nocy z kochanką, tez "matką -polką" zresztą.
W ramach uzupełnienia edukacji dziecka , mądra mama raczy go filmem o lesbijkach , tłumacząc mu , ze to film o prawdziwej miłosci..ehh , przykładów zdurnienia takich i podobnych mógłbym sypać jak z rękawa . I co, -zgodzic sie na takie warunki ? nie wtrącac się? puknij się w czoło , kobieto , to mój syn i jego przyszłość .
Pieniądze - no tak, czyli -płać, dawaj ile mozesz i nawet więcej , ale sie nie wcinaj -"matka" zarzadzi...ok-proszę bardzo :przyjęcie komunijne dziecka , rok temu. Matka jeszcze pracuje (pózniej ja wylali na jej własne życzenie), dostaje alimenty , ja nie załuję dodatkowej kasy , pokrywam w całości koszty zwiazane z tym wydarzeniem.
A teraz pytanie - co dziecko dostało od "matki" , jako prezent na komunię?
NO, MAŁGORZATO PP ? - odpowiedz brzmi :gówno .nawet nie bombonierkę, nawet nie paczkę dropsów.
A zawzięty to ja jestem faktycznie-by mój dzieciak nie niósł tego śmierdzącego bagażu od mamy przez całe swoje życie .
- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4