Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: PORADY DLA OJCóW

przepisy przepisami ale w szkole mojego syna już w drugiej klasie dzieci mogły wracać samodzielnie ,wystarczyło aby rodzic do wiadomości szkoły przekazał swoją zgodę na piśmie.
2.09.2010, 09:11

Robert S. Finance &
Administration
Manager

W końcu dostałem od prawnika przepisy:

Kodeks Wykroczeń
Art. 106. Kto, mając obowiązek opieki lub nadzoru nad małoletnim do lat 7 albo nad inną osobą niezdolną rozpoznać lub obronić się przed niebezpieczeństwem, dopuszcza do jej przebywania w okolicznościach niebezpiecznych dla zdrowia człowieka,
podlega karze grzywny albo karze nagany.

Kodeks Karny
Art. 210. § 1. Kto wbrew obowiązkowi troszczenia się o małoletniego poniżej lat 15 albo o osobę nieporadną ze względu na jej stan psychiczny lub fizyczny osobę tę porzuca,podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli następstwem czynu jest śmierć osoby określonej w § 1, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Art. 9. § 2. Czyn zabroniony popełniony jest nieumyślnie, jeżeli sprawca nie mając zamiaru jego popełnienia, popełnia go jednak na skutek niezachowania ostrożności wymaganej w danych okolicznościach, mimo że możliwość popełnienia tego czynu przewidywał albo mógł przewidzieć.
3.09.2010, 13:29

Małgorzata Patrycja P. specjalista
ds.marketingu i
sprzedazy,
Leszczyńska
Agencj...

najlepiej narzekać,ze matka dziecka jest taka ,owaka,a spojrzcie na siebie.Dziecko zawsze ma wieksza więż emocjonalną z matka ,niz z ojcem.I Żaden sad tego nie zmieni.Dlaczego nie zgodzicie sie na warunki stawiane przez matki Waszych dzieci?żal wam pieniędzy,urazona duma,czy zwykła zawziętość.?
26.07.2011, 00:47

Marek M. "Moja babcia zwykła
mówić, że Bóg ma
swój plan w
stosunku...

MAŁGORZATA PATRYCJA P.:
Dziecko zawsze ma wieksza więż emocjonalną z matka ,niz z ojcem.
chyba w seksmisji

Dlaczego nie zgodzicie sie na warunki stawiane przez matki Waszych dzieci?
mowiac o sobie to tylko dlatego ze jeszcze zachowalem jakis zdrowy rozsadek i troske o dziecko
żal wam pieniędzy,urazona duma,czy zwykła zawziętość.?
pieniedzy wszyscy traca wiecej idac do sadu. przy pewnych matkach duma juz wtedy dawno jest zadeptana. z kolei zawzietosc wtedy bywa cecha porzadana choc nie zawsze dziecko moze liczyc na ta ceche u ojca ktoremu sie juz nie chce ponizac w szarpaniu o zachowanie konkontaktu dziecka z obojgiem rodzicow
26.07.2011, 07:44

Klaudiusz Bartek Ś. wydruki masowe -
kopertowanie -
obsługa wysyłek
masowych ...

Pani Małgorzato Patrycjo P.
agresja przez Panią bije,
proszę opuścić to forum
26.07.2011, 08:12

Klaudiusz (Bartek) Ś.:
Pani Małgorzato Patrycjo P.
agresja przez Panią bije,
proszę opuścić to forum

Bartek , dlaczego? forum jest forum ,ta pani wpadła tu i wrzuciła jakąś swoją frustrację , być może pod wpływem wściekłosci, ze coś tam nie poszło po jej chceniu . Zaprezentowała typowy sposób myślenia dla "matek" , które myślą, że
wszystko im wolno i są oburzone oporem z naszej strony - wg "co on sobie wyobraża , przecież ja jestem matką " . Ja uważam, że to cenna wypowiedz, bo właśnie tak myśli (??) i postępuje 99,9% "właścicielek dzieci" .
Prawdę powiedziawszy , uśmiechnąłem się z satysfakcją , bo zdaje się ze w przypadku MAŁGORZATY PATRYCJI P jakiś sąd wykazał się zdroworozsądkowym podejściem do sprawy dziecka ojca . Obyśmy częściej czytali takie "wybuchy"..
27.07.2011, 07:20

MAŁGORZATA PATRYCJA P.:
najlepiej narzekać,ze matka dziecka jest taka ,owaka,a spojrzcie na siebie.Dziecko zawsze ma wieksza więż emocjonalną z matka ,niz z ojcem.I Żaden sad tego nie zmieni.Dlaczego nie zgodzicie sie na warunki stawiane przez matki Waszych dzieci?żal wam pieniędzy,urazona duma,czy zwykła zawziętość.?

MAŁGORZATO PATRYCJI P , rzecz w tym , że my nie narzekamy , ale i działamy , szukajac rozwiązań dla problemów jakie stwarzają "matki".
Odnośnie większej więzi emocjonalnej - mój niespełna 10-letni syn chwyta mnie za rękę , gdy idziemy razem , i mówi : "tato, ja zamykam oczy ,a ty mnie prowadzisz ". Prowadzę, mówię o zamierzonej zmianie kierunku , o krawężniku przed nami itd...i tak się bawimy. I słyszę od niego nagle "tato, ja z mamą tez się tak czasem bawię, ale tobie bardziej wierzę". Opowiedziane psychologowi - świadaczy wg.niego o czymś zupełnie przeciwnym niż, MPP sugerujesz .
Dlaczego nie zgadzamy sie na warunki stawiane przez "matkę"?
Bo dbamy o przyszłość naszych dzieciaków . Bo robimy wszystko, żeby zapobiec efektom destrukcyjnych działań matek-polek .
W moim przypadku , zgoda na warunki stawiane przez matkę oznacza zgode na np.
opuszczanie przez syna dużej ilości godzin szkolnych , no, bo nie chce sie mamie tyłka podnieść rano po upojnej nocy z kochanką, tez "matką -polką" zresztą.
W ramach uzupełnienia edukacji dziecka , mądra mama raczy go filmem o lesbijkach , tłumacząc mu , ze to film o prawdziwej miłosci..ehh , przykładów zdurnienia takich i podobnych mógłbym sypać jak z rękawa . I co, -zgodzic sie na takie warunki ? nie wtrącac się? puknij się w czoło , kobieto , to mój syn i jego przyszłość .
Pieniądze - no tak, czyli -płać, dawaj ile mozesz i nawet więcej , ale sie nie wcinaj -"matka" zarzadzi...ok-proszę bardzo :przyjęcie komunijne dziecka , rok temu. Matka jeszcze pracuje (pózniej ja wylali na jej własne życzenie), dostaje alimenty , ja nie załuję dodatkowej kasy , pokrywam w całości koszty zwiazane z tym wydarzeniem.
A teraz pytanie - co dziecko dostało od "matki" , jako prezent na komunię?
NO, MAŁGORZATO PP ? - odpowiedz brzmi :gówno .nawet nie bombonierkę, nawet nie paczkę dropsów.
A zawzięty to ja jestem faktycznie-by mój dzieciak nie niósł tego śmierdzącego bagażu od mamy przez całe swoje życie .
27.07.2011, 08:27

Wyślij zaproszenie do