Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Damian Kulpa B&M corp. -
właściciel

Temat: Czy rządzą nami marki? Artykuł we „Wprost”

Nie dajecie mi Państwo szansy się bronić. Na jeden mój post przypada 5 Państwa z atakiem na mnie. Ja tak to odczuwam, ale nie schowam głowy w piasek. Uważam, ze niesprawiedliwym jest to, że któraś osoba z rzędu przyczepia się do literówki PF zamiast PP. Jeden Pan na poprzednich stronach napisał Channel zamiast Chanel i tylko jedna osoba w żarcie zwróciła mu uwagę. To nie jest sprawiedliwe drodzy Państwo. Jestem od Państwa dużo młodszy i mam świadomość, ze mam dużo mniejsze doświadczenie życiowe oraz wiedzę. Ja natomiast nie wyśmiewam Panstwa nieznajomości marek zegarkowych. Nie mam takiej wiedzy jak Państwo w marketingu, przykro mi. Ale goldenline.pl jest miejscem, w którym można spotkać mądrych ludzi po fachu, od których można się dużo nauczyć.
Dlatego Panie Pawle wypraszam sobie aluzje jakobym miał niskie IQ. Mam 132. To nie jest tajemnica. Nie wiem jakie ma Pan, ale jeśli ludzie mający IQ 160, lub 200 jak w przypadku Pana z racji większego doświadczenia i wiedzy mogą pozwolić sobie na obrażanie innych to ja wolę mieć swoje 132.

Pani Dagmaro jakoś dziwnie mi mówić do Pani na Ty ;) Jednak cieszę się, że mimo wszystko mogę z Panią dyskutować mimo iż mam duuuże braki w wiedzy z marketingu w przeciwieństwie do Pani. Czyli uważa Pani, ze aktor widziany w lumpeksie przez kogoś zyska w oczach innych? Dlaczego?
"Hmmmm gdyby życie byłao tak proste, to robiąc badanie, ktorego respondentami są adwokaci powinnam wysłać ludzi do Piotra i Pawła :):) A kto na litość boską wie, że to JEST adwokat ? Mówimy o HM i SM. A taka wiedza to chyba w miejscowościach poniżej 5k inh.."
Zgadzam się. Tego pod uwagę nie wziąłem. Jednak są osoby, które są rozpoznawane wszędzie. Nie raz na łamach tabloidów i brukowców pojawiają się "sensacje" że Ibisz wyszedł z domu bez ułożonej fryzury czy, ze Doda powiedziała to i tamto. A teraz a propos tej mapy percepcyjnej. Jeżeli ta mapa jest zła? Jeżeli ma błędne założenia? Czy również mona ją brać jako N=1 na równi z kim kogo mapa jest dokładniejsza? Czy można brać opinie każdej osoby za n=1 na równi? Czy nie działa tutaj Marksistowska zasada: "byt określa świadomość"?
19.08.2009, 18:34

Łukasz Nowakowski www.bebooks.pl

Dagmara D.:
ŁUKASZ przestań stawiać te cholerne plusiki !!!!!!!!!
Bo pomyślę, że masz nerwicę natręctw.

Nie mam nerwicy. No może trochę, od marca nie palę!Łukasz Nowakowski edytował(a) ten post dnia 19.08.09 o godzinie 18:40
19.08.2009, 18:39

Damian Kulpa B&M corp. -
właściciel

Jan D.:
http://www.bluebee.com/product_display.aspx?l=00110119...

cena bluzy 998 $

zaczynali od tuningowanych ciuchów z lumpexów

dziś zrzyna się od nich trendy

No dobra ale to teraz jest tak samo jak z zegarkiem Rolex i PP...Znaczna ilość osób tej firmy nie zna. Mam rację? Więc w konfrontacji w ankiecie z np Guccim zakładam - myślę że słusznie - że większą rozpoznawaloność bedzie miała firma Gucci i że więcej osób wskaże ta firmę jako bardziej luksusową. Mylę się?
19.08.2009, 18:41

Damian Kulpa:
Jan D.:

cena bluzy 998 $

No dobra ale to teraz jest tak samo jak z zegarkiem Rolex i PP...Znaczna ilość osób tej firmy nie zna. Mam rację? Więc w konfrontacji w ankiecie z np Guccim zakładam - myślę że słusznie - że większą rozpoznawaloność bedzie miała firma Gucci i że więcej osób wskaże ta firmę jako bardziej luksusową. Mylę się?

Ale kogo pytasz o te marki?Łukasz Nowakowski edytował(a) ten post dnia 19.08.09 o godzinie 18:46
19.08.2009, 18:44

Aga B. konkwistaborka

Damian Kulpa:

Jesli odpowiedza na to pytanie ankietowani familijnego programu, ktorego poczatkiem jest Zenujacy Zart Prowadzacego , to z pewnoscia ;)Aga Bora edytował(a) ten post dnia 19.08.09 o godzinie 18:45
19.08.2009, 18:44

Dagmara D. operacyjny na
wypowiedzeniu :):)

Damian Kulpa:
Nie dajecie mi Państwo szansy się bronić. Na jeden mój post przypada 5 Państwa z atakiem na mnie. Ja tak to odczuwam, ale nie schowam głowy w piasek. Uważam, ze niesprawiedliwym jest to, że któraś osoba z rzędu przyczepia się do literówki PF zamiast PP. Jeden Pan na poprzednich stronach napisał Channel zamiast Chanel i tylko jedna osoba w żarcie zwróciła mu uwagę. To nie jest sprawiedliwe drodzy Państwo. Jestem od Państwa dużo młodszy i mam świadomość, ze mam dużo mniejsze doświadczenie życiowe oraz wiedzę. Ja natomiast nie wyśmiewam Panstwa nieznajomości marek zegarkowych. Nie mam takiej wiedzy jak Państwo w marketingu, przykro mi. Ale goldenline.pl jest miejscem, w którym można spotkać mądrych ludzi po fachu, od których można się dużo nauczyć.
Dlatego Panie Pawle wypraszam sobie aluzje jakobym miał niskie IQ. Mam 132. To nie jest tajemnica. Nie wiem jakie ma Pan, ale jeśli ludzie mający IQ 160, lub 200 jak w przypadku Pana z racji większego doświadczenia i wiedzy mogą pozwolić sobie na obrażanie innych to ja wolę mieć swoje 132.

Pani Dagmaro jakoś dziwnie mi mówić do Pani na Ty ;) Jednak cieszę się, że mimo wszystko mogę z Panią dyskutować mimo iż mam duuuże braki w wiedzy z marketingu w przeciwieństwie do Pani. Czyli uważa Pani, ze aktor widziany w lumpeksie przez kogoś zyska w oczach innych? Dlaczego?
"Hmmmm gdyby życie byłao tak proste, to robiąc badanie, ktorego respondentami są adwokaci powinnam wysłać ludzi do Piotra i Pawła :):) A kto na litość boską wie, że to JEST adwokat ? Mówimy o HM i SM. A taka wiedza to chyba w miejscowościach poniżej 5k inh.."
Zgadzam się. Tego pod uwagę nie wziąłem. Jednak są osoby, które są rozpoznawane wszędzie. Nie raz na łamach tabloidów i brukowców pojawiają się "sensacje" że Ibisz wyszedł z domu bez ułożonej fryzury czy, ze Doda powiedziała to i tamto. A teraz a propos tej mapy percepcyjnej. Jeżeli ta mapa jest zła? Jeżeli ma błędne założenia? Czy również mona ją brać jako N=1 na równi z kim kogo mapa jest dokładniejsza? Czy można brać opinie każdej osoby za n=1 na równi? Czy nie działa tutaj Marksistowska zasada: "byt określa świadomość"?

Nie ma pojęcia, że mapa percepcyjna jest "zła" albo "niedokładna ":):) Każdy ma swoją :):). Nie ma pojęcia wyciągania wbiosków na próbie N=1...Ojjjjjjjjjj Damian, ja musiałabym napisać baardzo grubą książkę na temat :)

Dlatego to , że Ty tak a nie inaczej odbierasz rzeczywistość nie oznacza, że LUDZIE tak ją odbierają. To już kwestia statystyki - kolejny opasły tom.
19.08.2009, 18:45

Damian Kulpa B&M corp. -
właściciel

Łukasz Nowakowski:
Damian Kulpa:
Jan D.:

cena bluzy 998 $

Mylisz się.

Uargumentuj. PP to bluebee, a Rolex to Gucci(w tym przypadku). Więc co jest nie tak?
19.08.2009, 18:46

konto usunięte

Nie wiem, czy napiszę cokolwiek "odkrywczego" w tym temacie (czego nikt już przede mną tutaj nie napisał - ponieważ, wybaczcie, ale nie mam dziś sił śledzić tak objętościowej w posty dyskusji:) a artykułu nie czytałam - oszczędzam;)) - ale moim zdaniem nas, Polaków, stosunek do marki ustalił czas komuny. Wtedy marka znaczyła to COŚ. Jak ktoś miał LEVISy, czy prał proszkiem OMO lub PERSIL - to należał niejako do wybitnej "kasty", miał kontakty z Zachodem, tym światem za którym my Polacy tak bardzo tęskniliśmy, był tym KIMŚ.. Kiedy ten świat otworzył się produktowo i na nas - zaczęliśmy te marki chłonąć i czerpać garściami - dopóki za produkcję nie wzięliśmy się my sami - wtedy marka przestała się równać jakości, tak dobrze nam znanej sprzed x lat.

Dziś marka w większości (bo są wyjątki) to bardziej nawyk, pragnienie by nadal należeć do tej grupy wybrańców, by nie wybijać się za bardzo z tzw. miernotą poza ogół. Taką bowiem ludzie mają psychologiczną tendencję - w grupie raźniej i bezpieczniej - robimy to samo, co większość. Co nie znaczy, że znajdą się wyjątki od tej reguły. Ci których nie stać na markę, lub ci, którzy markę mają po prostu gdzieś ;)
19.08.2009, 18:47

konto usunięte

armani ,gucci, lv to marki uznane za luksusowe w krajach postkomunistycznych.

rok temu nikt nie słyszał o ed hardy a dziś zapitala każda polska gwiazdka sceny czy tv

pkazali w tv i magazynach ze w usa chodzą w ed hardy i juz widać dode,wojewódzkiego i innych.

armani to ulubiony projektant wszystkich ruskich,bułgarów i polakówJan D. edytował(a) ten post dnia 19.08.09 o godzinie 18:49
19.08.2009, 18:48

Damian Kulpa:
Łukasz Nowakowski:
Damian Kulpa:
Jan D.:

cena bluzy 998 $

Mylisz się.

Uargumentuj. PP to bluebee, a Rolex to Gucci(w tym przypadku). Więc co jest nie tak?

Nie tak jest to, że nic nie wiem ankietowanych. Ale ok. Zakładam, że stoisz z ankietą na Gocławiu. W tym wypadku marka bardziej rozpoznawalna jest mniej luksusowa.
19.08.2009, 18:49

Damian Kulpa B&M corp. -
właściciel

Jan D.:

armani ,gucci, lv to marki uznane za luksusowe w krajach postkomunistycznych.

rok temu nikt nie słyszał o ed hardy a dziś zapitala każda polska gwiazdka sceny czy tv

Ja zostałem sprowadzony na ziemię za słowo każdy. Skąd te dane?

Dagmara D. operacyjny na

Łukasz Nowakowski:
Dagmara D.:

Nie mam nerwicy. No może trochę, od marca nie palę!Łukasz Nowakowski edytował(a) ten post dnia 19.08.09 o godzinie 18:40
aaaa :)

konto usunięte

idź na bazar i zobacz co się podrabia
akurat w temacie szmat to siedzę ponad 10 lat
19.08.2009, 18:50

Aga B. konkwistaborka

Jan D.:

i to nie jest dobra wiadomosc ....bleeee

Dagmara D.:
Łukasz Nowakowski:
Dagmara D.:

Nie ma aaaa. Plusa już ode mnie nie dostaniesz!

Dagmara D. operacyjny na

Łukasz Nowakowski:
Dagmara D.:
Łukasz Nowakowski:
Dagmara D.:

Nie ma aaaa. Plusa już ode mnie nie dostaniesz!

To sobie zapalę :)
19.08.2009, 18:52

konto usunięte

są inne ,zanim wioska załapie o co chodzi to jeszcze można pochodzić w tym

patrz na la martina,niedawno cisza,droga marka ,nieznana

założyli ją w u can danc i zaraz na allegro w h...j podrób
19.08.2009, 18:53

Aga B. konkwistaborka

Jan D.:

Nie trzeba isc , wystarczy kliknac magiczne kilka literek a zaczyna sie na all...
19.08.2009, 18:54

Aga B. konkwistaborka

Jan D.:

są inne ,zanim wioska załapie o co chodzi to jeszcze można pochodzić w tym

patrz na la martina,niedawno cisza,droga marka ,nieznana

założyli ją w u can danc i zaraz na allegro w h...j podrób

Podobna historia miala miejsce chwile wczesniej z Dsquared ;)
Eeeech, moda ( przez wielkie Em ) kolem sie toczy ;)))
19.08.2009, 18:55

konto usunięte

Aga Bora:
Jan D.:

Nie trzeba isc , wystarczy kliknac magiczne kilka literek a zaczyna sie na all...

christian audigier

niedawno żaden polski lanserski wieśniak w postrzępionych jeansach i koszulce armani jeans
nie wiedział co to znaczy,dziś każda blachara z bmw chce w tym chodzić
19.08.2009, 18:55

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do