Reklama: Najlepszy program partnerski w sieci , KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Ewa S. Specjalista
ds.rozwoju zasobów
ludzkich

Temat: outplacement

POszukuję dobrej, renomowanej firmy zajmującej się aktywnym outplacementem. Co mozecie mi polecić ze swoich doświadczeń? Będę bardzo wdzięczna, sprawa dosyć pilna....
17.07.2007, 14:00

Witaj,

Proponuję zapoznać się z działalnością DBM Polska. DBM jest światowym dostawcą usług związanych z rozwojem kariery; od 1967 wspiera organizacje i ludzi w okresie zmian realizując m.in. indywidualne i grupowe programy outplacement, programy coachingowe, oceny pracowników.
http://www.dbm.pl
http://www.dbm.com

Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
18.07.2007, 10:39

Dorota P. tzw. "miękki HR":),
włączając
Coaching (ICC)

Zgadzam się, DBM to poważna firma, mają sprawdzoną od lat metodologię, aczkolwiek zdaje się, że specjalizują się w outplacemencie indywidualnym - bardziej niż grupowym (choć mogę się mylić).

Inną równie godną polecenia firmą jest IMC Kariera (http://careergate.pl). Mają duże doświadczenie w projektach grupowych w całej Polsce, a do procesów indywidualnych także mają solidne narzędzia. My korzystaliśmy z tych drugich rozwiązań - bardzo polecam tylko trzeba ich przypilnować w kwestiach związanych z raportowaniem.
19.07.2007, 09:57

Ewa S. Specjalista
ds.rozwoju zasobów
ludzkich

bardzo dziękuję za wskazówki - z DBM już sie kontaktowałam i rzeczywiście ich metody pracy są imponujące, podobnie jak wiedza i wyczucie - na razie trochę problematyczne wydają się koszty tego przedsięwzięcia....ale zoabczymy!
19.07.2007, 14:05

Izabela Chojnacka-NaskrÄ
™t
Specjalista ds
Rekrutacji i Rozwoju

wiem, ze Randstad robil swego czasu projekty outplacementowe
20.07.2007, 23:23

Roman Wojtala Prezes ZarzÄ…du, CBI
ASTROMAN Sp. z o.o.

Zdecydowanie DBM Polska.
Po nich praktycznie jest przepaść.
Reszta, to namiastka usług outplacementowych.
20.07.2007, 23:36

Rafał Hamela profesjonalne zakupy
HR

Roman Wojtala:
Zdecydowanie DBM Polska.
Po nich praktycznie jest przepaść.
Reszta, to namiastka usług outplacementowych.

Witam,
Z przyjemnością informuję, że DBM rowija skrzydła o nowe biuro we Wrocławiu. Mam przjemność je prowadzić. Miło czytać dobre słowa o DBM i o naszych projektach outplacement.:)
Pozdrawiam
Rafał H
14.08.2008, 12:11

Grzegorz Mieszała Producentów jest
wielu - Partner jest
jeden - Truckers
Ce...

Witam,
Polecam mojego byłego pracodawce - Impel HR Service, który przeprowadzał z sukcesem duże projekty outplacement'owe.
Pozdrawiam
Grzegorz M.
19.08.2008, 09:09

konto usunięte

Right Management to firma, która również zajmuje się outplacementem - indywidualnym oraz grupowym. Skala działalności to ponad 50 krajów na swiecie, największy grupowy outplacement realizowny w tym momencie na świecie (10-letni kontrakt dla Rządu w Wielkiej Brytanii) i obecność w Polsce od 12.2007. Zapraszam na http://rightmanagement.pl

pozdrawiam
5.09.2008, 10:30

Anita K. główny specjalista
ds. HR Polska
Agencja Rozwoju
PrzedsiÄ™...

Aleksandra S.:
Right Management to firma, która również zajmuje się outplacementem - indywidualnym oraz grupowym. Skala działalności to ponad 50 krajów na swiecie, największy grupowy outplacement realizowny w tym momencie na świecie (10-letni kontrakt dla Rządu w Wielkiej Brytanii) i obecność w Polsce od 12.2007. Zapraszam na http://rightmanagement.pl

pozdrawiam

Bardzo profesjonalna firma. Również polecam

:)
5.09.2008, 10:35

Magdalena C. Specjalista ds. HR

polecam firme Straight
5.09.2008, 12:08

Roman Pytlewski Dyrektor, Sales For
HR

Witam polecam BIGRAM - naprawdę duże doświadczenie w outplacement. MIędzynarodowe rozległe kontakty i 18 lat na polskim rynku. Zajmują się outplacementem indywidualnym i grupowym. Polecam
7.12.2011, 19:20

Michał K. Senior Account
Manager; Start
People Sp. z o.o.

Roman Pytlewski:
Witam polecam BIGRAM - naprawdę duże doświadczenie w outplacement. MIędzynarodowe rozległe kontakty i 18 lat na polskim rynku. Zajmują się outplacementem indywidualnym i grupowym. Polecam

Panie Romanie,
Ale serio. Ponad 3 lata wstecz??
9.12.2011, 10:46

Lidia S. Konsultant, Head
Hunter, AG TEST HR

Panie Romanie,

Panie Michale, a czemu nie? Skoro ktoś czasem tu zagląda, a temat wisi...? Może akurat ktoś spojrzy na najświeższy post i wybierze ostatnią firmę :)

Pozdrawiam,
LS
19.12.2011, 11:00

Michał K. Senior Account
Manager; Start
People Sp. z o.o.

Lidia S.:
Panie Romanie,

Panie Michale, a czemu nie? Skoro ktoś czasem tu zagląda, a temat wisi...? Może akurat ktoś spojrzy na najświeższy post i wybierze ostatnią firmę :)

Pozdrawiam,
LS
Pani Lidio,

A widziała Pani wszystkie posty Pana Romana? :) Jest ich chyba 5. Niech Pani zgadnie jakiej są treści?? :)
Ja osobiście bym się chociaż zapytał czy temat aktualny, albo zacząłbym od słów "Nie wiem czy temat aktualny, ale może komuś innemu się przyda..."
19.12.2011, 11:33

Andrzej Pieniazek Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne

Michał K.:
A widziała Pani wszystkie posty Pana Romana? :) Jest ich chyba 5. Niech Pani zgadnie jakiej są treści?? :)

Dobrze poinformowany..;)
19.12.2011, 11:36

Hunter, AG TEST HR

Pani Lidio,

Ja osobiście bym się chociaż zapytał czy temat aktualny, albo zacząłbym od słów "Nie wiem czy temat aktualny, ale może komuś innemu się przyda..."

Panie Michale,
przyznaję, nie widziałam innych wpisów pana Romana. Ale szczerze mówiąc nie widzę nic złego w tym, że ktoś próbuje rozreklamować swoje usługi w wątkach, które dotyczą tego, o czym pan chce poinformować. Choć zgadzam się z panem, Panie Michale, że wątpliwości może wzbudzać forma, w jakiej się to prezentuje :) Być może pan Roman nie ma czasu na to, żeby zwracać uwagę na szczegóły, nie wiem. Wiem, że ludzie różnie podchodzą do GL, dla niektórych to jest miejsce, gdzie można prowadzić ciekawe dyskusje i dzielić się z innymi swoimi spostrzeżeniami, dla innych natomiast - miejsce na reklamę :)
19.12.2011, 13:44

Michał K. Senior Account
Manager; Start
People Sp. z o.o.

Pani Lidio,

No właśnie cały problem jest w tej reklamie. Mam nieodparte wrażenie, że konto zostało założone, wyszukane posty, gdzie można było coś "dorzucić" i tyle. Na całe szczęście (jak to czasem bywa) Pan Roman nie założył w każdej z grup związanych z HeaRem posty typu "najlepsza firma do ....." :)
Nie mam nic przeciwko reklamie na GLu. Sam czasem między wierszami :) reklamuję swoją firmę, ale nie szukam wszystkich postów gdzie mógłbym wrzucić hasło "szukasz pracowników tymczasowych skontaktuj się ze Start People" :)
A jeśli chodzi o dyskusje na GLu to większość sobie bardzo cenię :)
19.12.2011, 14:47

Hunter, AG TEST HR

Panie Michale,
cieszę się, że doszliśmy do porozumienia :) Też cenię sobie dyskusje na GLu, szczególnie te nieco kontrowersyjne, choć nie jest ich z kolei aż tyle :)
Pozdrawiam i mam nadzieję na kolejną dyskusję w przyszłości.
LS
19.12.2011, 14:57

Grzegorz Tyszka Prezes ZarzÄ…du ;
CEO

Witaj
robiliśmy już outpalcementy dla ponad 300 osób jednocześnie - zachęcam do kontaktu - posiadamy w tym zakresie bardzo dobrą skuteczność oraz referencje z uznanych na rynku firm
mail: g.tyszka@impel.pl
pozdrawiam
GT
19.12.2011, 17:51

Wyślij zaproszenie do