Temat: Kontakty na Ukrainie
poszukuje osób które posiadają kontakty z ludzimi z Ukrainy. Czy ktoś mogłby mi pomóc??
Izabela O. Dyrektor Exportu
Sebastian Domagała:
poszukuje osób które posiadają kontakty z ludzimi z Ukrainy. Czy ktoś mogłby mi pomóc??
ale o jakie kontakty chodzi??
polecam swoje usługi :) jakby co pisz na priv
Anna
Godek - Biniasz
Public relations,
marketing, mobile
marketing &
media
Bardzo proszę o więcej konkretów, bo być może mogę pomóc.Pozdrawiam
Ania
Piotr
Guz
młodszy kierownik
projektu, PTK
Centertel
ja tez mam takie kontakty ;)na wielu plaszczyznach :)
Agnieszka
Chodakiwska
(Mokosa)
Dyrektor Handlowy w
Ukrainie, Barlinek
S.A.
i ja mam kontakty w Ukrainie, sama jestem takim kontaktem, mieszkam tu juz rok.Temat: Kontakty na Ukrainie
Ja natomiast poszukuje informacji...wybieram sie na Krym na początklu sierpnia to juz tuż tuż, czy to prawda że moga niem dostać biletów (chcę jechac do Lwowa, potem Odessa i Krym )?pdobno sa jakieś biura które moga kupić nam bilety?Temat: Kontakty na Ukrainie
Jacek �.:
polecam swoje usługi :) jakby co pisz na priv
Cześć, wybieram sie na 2 tygodnie na Ukrainę na wakacje docelowo na Krym , potrzebuje informacji, czy znasz kogoś kto mogłoby mi pomóc?
Kaja (Grażyna ) Warno:
Ja natomiast poszukuje informacji...wybieram sie na Krym na początklu sierpnia to juz tuż tuż, czy to prawda że moga niem dostać biletów (chcę jechac do Lwowa, potem Odessa i Krym )?pdobno sa jakieś biura które moga kupić nam bilety?
Bilety na co na pociag?
To fakt, ze moze nie byc biletów. Bilety na pociągi sypialne t.e. dalekobieżne w wakacje cięzko kupić od ręki. Ja najczęsciej kupuję przez znajomych z co najmniej 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem. Bez znajomych trudno jest to załatwić, bo ktoś musi wyłożyć pieniądze.
Biura pośrednictwa pewnie są, poszukaj w Internecie, na pewno pobierają jednak sowitą prowizję...
Trasa Lwów- Odessa- Krym bardzo piękna.
W zeszlym roku jechałam do Przemyśla, po czym przechodziłam przez granicę pieszo (nie polecam), następnie do Lwowa marszrutką (prywatne busy), następnie z Lwowa do Odessy pociagiem na który bilet miałam kupiony na Ukrainie miesiąc wcześniej (ryzykownie wprzesłany do mnie poleconym). Z powrotem nie chciało mi się tak 'cudować' i kupiłam bilet tydzień przed wyjazdem na pociąg relacji Odessa-Berlin. Na Krym najlepiej jechać samochodem, bo wiele szybciej niż pociagiem, poza tym na miejscu komunikacja autobusowa jest kiepska i bez samochodu wiele ciekawych miejsc można przegapić.
Podróże letnie na Ukrainę planuję i załatwiam najczęsciej od marca, kwietnia...
Anna Lik:
Kaja (Grażyna ) Warno:
Ja natomiast poszukuje informacji...wybieram sie na Krym na początklu sierpnia to juz tuż tuż, czy to prawda że moga niem dostać biletów (chcę jechac do Lwowa, potem Odessa i Krym )?pdobno sa jakieś biura które moga kupić nam bilety?
Bilety na co na pociag?
To fakt, ze moze nie byc biletów. Bilety na pociągi sypialne t.e. dalekobieżne w wakacje cięzko kupić od ręki. Ja najczęsciej kupuję przez znajomych z co najmniej 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem. Bez znajomych trudno jest to załatwić, bo ktoś musi wyłożyć pieniądze.
Biura pośrednictwa pewnie są, poszukaj w Internecie, na pewno pobierają jednak sowitą prowizję...
Trasa Lwów- Odessa- Krym bardzo piękna.
W zeszlym roku jechałam do Przemyśla, po czym przechodziłam przez granicę pieszo (nie polecam), następnie do Lwowa marszrutką (prywatne busy), następnie z Lwowa do Odessy pociagiem na który bilet miałam kupiony na Ukrainie miesiąc wcześniej (ryzykownie wprzesłany do mnie poleconym). Z powrotem nie chciało mi się tak 'cudować' i kupiłam bilet tydzień przed wyjazdem na pociąg relacji Odessa-Berlin. Na Krym najlepiej jechać samochodem, bo wiele szybciej niż pociagiem, poza tym na miejscu komunikacja autobusowa jest kiepska i bez samochodu wiele ciekawych miejsc można przegapić.
Podróże letnie na Ukrainę planuję i załatwiam najczęsciej od marca, kwietnia...
dzieki wiellie...ja tez planowalam wczesniej ale nie przypuszczałam ze takie problemy zbiletami są :(
czy w takim razie są jeszcze szanse na jakiekolwiek bilety ?(chciałabym wyjechać 1 sierpnia)
a jak z samochodem?w przewodnikach raczej odradzali..
Samochód to raczej na miejscu ze znajomymi Ukraińcami - im nie są straszne dziury w drogach i milicja...Ale znam Polaków, którzy podróżowali samochodem na Krym i wrócili cali i zdrowi i nie płacili zbyt wielu 'mandatów'.Jest pociąg Kraków-Odessa przez Przemyśl - Lwów. Odchodzi zdaje się o 13:30. Na niego bilety powinny być. I od razu jak będziesz na Ukrainie kupić bilet powrotny, bo u nas PKP nie sprzedaje miejscówek. A Lwów możesz zwiedzić w drodze powrotnej i potem do granicy transportem alternatywnym :) tzn. busem.
Adam
Sęczkowski
Księgowy na etacie,
a po godzinach -
redaktor
13-go sierpnia wybieram sie na Krym, ale najpierw chciałbym zatrzymać się w Lwowie na jakieś 2 noce. Czy macie może namiary na Polaków wynajmujących pokoje w Lwowie i na Krymie? Jeśli chodzi o Krym to interesują mnie namiary na tanie noclegi w Sewastopolu, Symferopolu lub Ałupcie. Proszę Was o pomoc.
Piotr
Guz
młodszy kierownik
projektu, PTK
Centertel
Adam Seczkowski:we Lwowie jak chcesz u Polakow to najlepiej idz to Towarzystwa... na Rynku sie mieszcza wiec nie bedziesz mial problemow ze znalezieniem
13-go sierpnia wybieram sie na Krym, ale najpierw chciałbym zatrzymać się w Lwowie na jakieś 2 noce. Czy macie może namiary na Polaków wynajmujących pokoje w Lwowie i na Krymie? Jeśli chodzi o Krym to interesują mnie namiary na tanie noclegi w Sewastopolu, Symferopolu lub Ałupcie. Proszę Was o pomoc.
http://lwow.wschod.info/polonia/polonia1.php
Adam
Sęczkowski
Księgowy na etacie,
a po godzinach -
redaktor
Dzięki Piotrze. A orientujesz się co z noclegami na Krymie ???
Piotr
Guz
młodszy kierownik
projektu, PTK
Centertel
watpie aby tam Polacy (jesli jacys sa) stanowili jakas zorganizowana grupe.nic nie wiem na temat Krymu i mieszkajacych tam Polakow
Witam Wszystkich,także poszukuję solidnego kontaktu na Ukrainie. Interesuje mnie głównie import drewna do Polski. Czy jest ktoś kto może pomóc w tym temacie?
Vitalii Chugriy Turistika, Off-roаd
Być może pomóze.Jak cos potszebne, to prosze zwonitj.+38 096 426 86 25 Vitalii.
Ternopol(Ukraina)
Jacek Stolarczuk Handlowiec
Grzegorz Warelich:
Witam Wszystkich,
także poszukuję solidnego kontaktu na Ukrainie. Interesuje mnie głównie import drewna do Polski. Czy jest ktoś kto może pomóc w tym temacie?
Jakiej pomocy oczekujesz?