Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Agnieszka B. Żeby siedzieć i
czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla

Temat: Certyfikat ksiegowego

Ile czekacie lub czekaliscie na ten dokument?
Przyznam sie, ze nie spodziewalam sie tak odległego terminu.
dokumenty złozyłam w styczniu, teraz dopiero sa weryfikowane....
Czy teraz drugie pół roku bede czekac na sam dokument?
24.07.2009, 21:04

Ania Wiśniewska Księgowa, Rationel
Polska Sp. z o.o.

U mnie trwało to około trzy miesiące...od wysłania kompletu dokumentów do MF do otrzymania certyfikatu...ale to było w 2007 r.
27.07.2009, 13:11

konto usunięte

Agnieszka B.:
Ile czekacie lub czekaliscie na ten dokument?
Przyznam sie, ze nie spodziewalam sie tak odległego terminu.
dokumenty złozyłam w styczniu, teraz dopiero sa weryfikowane....
Czy teraz drugie pół roku bede czekac na sam dokument?

Hej Agnieszka.
Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja też złożyłam podanie o wydanie certyfikatu księgowego w styczniu 2009. W czerwcu zadzwoniłam z ciekawości do Ministerstwa. Odpowiedziano mi, że podania, które wpłynęły w styczniu dopiero są weryfikowane. Dodatkowo uprzejma Pani zapytała mnie, czy złożyłam prośbę na odpowiednim wniosku i czy dołączyłam zapytanie o niekaralności. Ja oczywiście tego nie zrobiłam, bo składając dokumenty w styczniu nie było jeszcze takiego wymogu. Ale dokumenty uzupełniłam, i właśnie dzisiaj dostałam certyfikat. Jeśli masz jakieś wątpliwości to zachęcam Ciebie, żebyś zadzwoniła bezpośrednio do Ministerstwa . Pracują tam bardzo miłe Panie, które są bardzo pomocne.
Pozdrawiam:-)))
27.07.2009, 15:29

czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla

Iza ja juz wypelnilam nowy wniosek w maju albo na poczatku czerwca. Nic mysle ze skoro weryfikuja teraz, to lada dzien dostane w koncu upargniony certyfikat.
27.07.2009, 16:38

konto usunięte

Ja czekałam 4 miesiące. Złożyłam sam koniec września 2008, dostałam luty 2009 :)
27.07.2009, 16:55

Iwona J. EUROLIDER 2010.
Trener, doradca,
konsultant - tracisz
pan...

Kompletnie się na tym nie znam. Jednak sprawa mnie interesuje, z tym że nie chodzi o mnie. Rozumiem, że czekacie na certyfikat, bez egzaminu tak?
3.08.2009, 11:04

Małgorzata G. Właściciel

Czy stanowisko Księgowa w spółce z o.o. wymaga dołączenia zakresu obowiązków?
3.08.2009, 13:42

Aneta S. Independent
Accountant

Według mnie powinnaś dołączyć albo zakres albo inne oświadczenie pracodawcy o wykonywanych obowiązkach, ponieważ Księgowa w Sp.z o.o. może zajmować się zaróno wszystkim jak i tylko księgowaniem wyciagów bankowych czy tylko rozliczaniem delegacji.Aneta S. edytował(a) ten post dnia 03.08.09 o godzinie 13:52
3.08.2009, 13:52

Sylwia Popkowska specjalista ds.
finansowo-księgowyc
h, Wojskowa Agencja
Mi...

nie trzeba....
jeśli jest w umowie stanowisko księgowy, a nie żaden inspektor, specjalista itd to nie trzeba... tyczy się to spółek z o.o oraz akcyjnych
musisz poszukać w necie artykułów, na pewno o tym pisał infor :)
6.08.2009, 17:00

Małgorzata G. Właściciel

Dzwoniłam do Ministerstwa i w spółkach kapitałowych wystarczy stanowisko Księgowy i pełen etat,nic nie trzeba dołączać
7.08.2009, 13:05

czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla

Małgorzata G.:
Czy stanowisko Księgowa w spółce z o.o. wymaga dołączenia zakresu obowiązków?

Tylko nie zapomnij o wpisaniu czasu wymiaru pracy !
7.08.2009, 15:00

Małgorzata Dubicka księgowa/ lubię to
co robię

Hmmm a co z osobami, które przez prawie 4 lata pracowały na umowie zleceniu?? Przy czym przy zliczeniu godzin wyszło, że miałam ok 3/4 etatu :). Co ciekawsze dzwoniłam do MF 2-krotnie i powiedzieli mi , że nie muszę im dostarczać tych umów... ciekawe jak to zweryfikują?

Wniosek złożony 03.06.2009... i czekam
7.08.2009, 21:40

Ewa S. księgowa

Witam,

ja wniosek złożyłan ma poczatku lipca br. Po miesiącu otrzymałam pisemną informację z Ministerstwa, że z powodu dużej ilości wniosków moje podanie będzie rozpatrzone do 31.12.2009.

Ponieważ mialam kilka umów o pracę (różne etaty, firmy itd.) do wniosku dołączyłam m.in. zaświadczenia z działu kadr, zawierajace informację nt. wymiaru czasu pracy, stanowiska, rodzaju umowy.
31.08.2009, 20:57

czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla

dzis sie dodzwonilam - to juz polowa sukcesu - i sie dowiedzialam ze mam dzwonic za 2 tygodnie.
22.09.2009, 09:37

Dominika Grzybek Księgowa, Spółka
Akcyjna

Dzień dobry,

mam pytanie, a raczej dwa.

1. Urzędowe poświaczenie świadectwa studiów podyplomowych to poświadcza notariusz?

2. Rozumiem, że jak wezmę zaświadczenie z działu kadr, że pracuje od dnia x na cały etat na stanowisku księgowa, a jest to spółka akcyjna to wystarczy?

Pozdrawiam - d
23.09.2009, 07:51

Filip Perucki EUROTAXUS Biuro
Rachunkowe

1. Tak, kopia poświadczona notarialnie.
2. Tak, jeśli oczywiście x stanowi wymagany rozporządzeniem okresFilip Perucki edytował(a) ten post dnia 23.09.09 o godzinie 09:37
23.09.2009, 09:37

Dominika Grzybek Księgowa, Spółka
Akcyjna

Dziękuję za odpowiedź.
A ktoś orientuje się ile taki notariusz bierze za taką usługe?
23.09.2009, 10:02

Rafał Wawrowski doradca podatkowy,
główny księgowy

notariusz za potwierdzenie dyplomu bierze 6 zł + Vat, czyli 7,32
Rafał Wawrowski edytował(a) ten post dnia 23.09.09 o godzinie 10:08
23.09.2009, 10:07

Barbara Flak Księgowy, Ośrodek
Pomocy Społecznej

Witam!

Mam pytanie. Czy jak pracuję od ponad 3 lat na stanowisku księgowego w Ośrodku Pomocy Społecznej i ukończyłam rachunkowość podyplomową to czy mam szansę na uzyskanie certyfikatu księgowego? Bo jak tak czytam o tym to już mam różne odczucia. Jeśli tak to czy powinnam złożyć zakres czynności czy wystarczy, że w zaświadczeniu będę miała wpisane stanowisko i wymiar czasu pracy?

Z góry dzięuję.
23.09.2009, 11:57

Filip Perucki EUROTAXUS Biuro
Rachunkowe

BARBARA FLAK:
Witam!

Mam pytanie. Czy jak pracuję od ponad 3 lat na stanowisku księgowego w Ośrodku Pomocy Społecznej i ukończyłam rachunkowość podyplomową to czy mam szansę na uzyskanie certyfikatu księgowego?
Generalnie tak lecz zależy w jakiej uczelni tzn. czy spełnia ona wymogi zawarte w UoR.
Bo jak tak czytam o tym to już mam różne odczucia. Jeśli tak to czy powinnam złożyć zakres czynności czy wystarczy, że w zaświadczeniu będę miała wpisane stanowisko i wymiar czasu pracy?
Ja załączyłem aby dowieść, że wykonuję czynności wymienione w w/w ustawie.
Z góry dzięuję.Filip Perucki edytował(a) ten post dnia 23.09.09 o godzinie 12:43
23.09.2009, 12:07

Wyślij zaproszenie do