- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Następna »
Agnieszka
B.
Żeby siedzieć i
czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla
Temat: Certyfikat ksiegowego
Ile czekacie lub czekaliscie na ten dokument?Przyznam sie, ze nie spodziewalam sie tak odległego terminu.
dokumenty złozyłam w styczniu, teraz dopiero sa weryfikowane....
Czy teraz drugie pół roku bede czekac na sam dokument?
Ania
Wiśniewska
Księgowa, Rationel
Polska Sp. z o.o.
U mnie trwało to około trzy miesiące...od wysłania kompletu dokumentów do MF do otrzymania certyfikatu...ale to było w 2007 r.Temat: Certyfikat ksiegowego
Agnieszka B.:
Ile czekacie lub czekaliscie na ten dokument?
Przyznam sie, ze nie spodziewalam sie tak odległego terminu.
dokumenty złozyłam w styczniu, teraz dopiero sa weryfikowane....
Czy teraz drugie pół roku bede czekac na sam dokument?
Hej Agnieszka.
Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja też złożyłam podanie o wydanie certyfikatu księgowego w styczniu 2009. W czerwcu zadzwoniłam z ciekawości do Ministerstwa. Odpowiedziano mi, że podania, które wpłynęły w styczniu dopiero są weryfikowane. Dodatkowo uprzejma Pani zapytała mnie, czy złożyłam prośbę na odpowiednim wniosku i czy dołączyłam zapytanie o niekaralności. Ja oczywiście tego nie zrobiłam, bo składając dokumenty w styczniu nie było jeszcze takiego wymogu. Ale dokumenty uzupełniłam, i właśnie dzisiaj dostałam certyfikat. Jeśli masz jakieś wątpliwości to zachęcam Ciebie, żebyś zadzwoniła bezpośrednio do Ministerstwa . Pracują tam bardzo miłe Panie, które są bardzo pomocne.
Pozdrawiam:-)))
Agnieszka
B.
Żeby siedzieć i
czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla
Iza ja juz wypelnilam nowy wniosek w maju albo na poczatku czerwca. Nic mysle ze skoro weryfikuja teraz, to lada dzien dostane w koncu upargniony certyfikat.Temat: Certyfikat ksiegowego
Ja czekałam 4 miesiące. Złożyłam sam koniec września 2008, dostałam luty 2009 :)
Iwona
J.
EUROLIDER 2010.
Trener, doradca,
konsultant - tracisz
pan...
Kompletnie się na tym nie znam. Jednak sprawa mnie interesuje, z tym że nie chodzi o mnie. Rozumiem, że czekacie na certyfikat, bez egzaminu tak?
Małgorzata G. Właściciel
Czy stanowisko Księgowa w spółce z o.o. wymaga dołączenia zakresu obowiązków?
Aneta
S.
Independent
Accountant
Według mnie powinnaś dołączyć albo zakres albo inne oświadczenie pracodawcy o wykonywanych obowiązkach, ponieważ Księgowa w Sp.z o.o. może zajmować się zaróno wszystkim jak i tylko księgowaniem wyciagów bankowych czy tylko rozliczaniem delegacji.Aneta S. edytował(a) ten post dnia 03.08.09 o godzinie 13:52
Sylwia
Popkowska
specjalista ds.
finansowo-księgowyc
h, Wojskowa Agencja
Mi...
nie trzeba....jeśli jest w umowie stanowisko księgowy, a nie żaden inspektor, specjalista itd to nie trzeba... tyczy się to spółek z o.o oraz akcyjnych
musisz poszukać w necie artykułów, na pewno o tym pisał infor :)
Małgorzata G. Właściciel
Dzwoniłam do Ministerstwa i w spółkach kapitałowych wystarczy stanowisko Księgowy i pełen etat,nic nie trzeba dołączać
Agnieszka
B.
Żeby siedzieć i
czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla
Małgorzata G.:
Czy stanowisko Księgowa w spółce z o.o. wymaga dołączenia zakresu obowiązków?
Tylko nie zapomnij o wpisaniu czasu wymiaru pracy !
Małgorzata
Dubicka
księgowa/ lubię to
co robię
Hmmm a co z osobami, które przez prawie 4 lata pracowały na umowie zleceniu?? Przy czym przy zliczeniu godzin wyszło, że miałam ok 3/4 etatu :). Co ciekawsze dzwoniłam do MF 2-krotnie i powiedzieli mi , że nie muszę im dostarczać tych umów... ciekawe jak to zweryfikują?Wniosek złożony 03.06.2009... i czekam
Ewa S. księgowa
Witam,ja wniosek złożyłan ma poczatku lipca br. Po miesiącu otrzymałam pisemną informację z Ministerstwa, że z powodu dużej ilości wniosków moje podanie będzie rozpatrzone do 31.12.2009.
Ponieważ mialam kilka umów o pracę (różne etaty, firmy itd.) do wniosku dołączyłam m.in. zaświadczenia z działu kadr, zawierajace informację nt. wymiaru czasu pracy, stanowiska, rodzaju umowy.
Agnieszka
B.
Żeby siedzieć i
czekać na księcia,
to trzeba mieć ojca
króla
dzis sie dodzwonilam - to juz polowa sukcesu - i sie dowiedzialam ze mam dzwonic za 2 tygodnie.
Dominika
Grzybek
Księgowa, Spółka
Akcyjna
Dzień dobry,mam pytanie, a raczej dwa.
1. Urzędowe poświaczenie świadectwa studiów podyplomowych to poświadcza notariusz?
2. Rozumiem, że jak wezmę zaświadczenie z działu kadr, że pracuje od dnia x na cały etat na stanowisku księgowa, a jest to spółka akcyjna to wystarczy?
Pozdrawiam - d
Filip
Perucki
EUROTAXUS Biuro
Rachunkowe
1. Tak, kopia poświadczona notarialnie.2. Tak, jeśli oczywiście x stanowi wymagany rozporządzeniem okresFilip Perucki edytował(a) ten post dnia 23.09.09 o godzinie 09:37
Dominika
Grzybek
Księgowa, Spółka
Akcyjna
Dziękuję za odpowiedź.A ktoś orientuje się ile taki notariusz bierze za taką usługe?
Rafał
Wawrowski
doradca podatkowy,
główny księgowy
notariusz za potwierdzenie dyplomu bierze 6 zł + Vat, czyli 7,32złRafał Wawrowski edytował(a) ten post dnia 23.09.09 o godzinie 10:08
Filip
Perucki
EUROTAXUS Biuro
Rachunkowe
BARBARA FLAK:Generalnie tak lecz zależy w jakiej uczelni tzn. czy spełnia ona wymogi zawarte w UoR.
Witam!
Mam pytanie. Czy jak pracuję od ponad 3 lat na stanowisku księgowego w Ośrodku Pomocy Społecznej i ukończyłam rachunkowość podyplomową to czy mam szansę na uzyskanie certyfikatu księgowego?
Bo jak tak czytam o tym to już mam różne odczucia. Jeśli tak to czy powinnam złożyć zakres czynności czy wystarczy, że w zaświadczeniu będę miała wpisane stanowisko i wymiar czasu pracy?Ja załączyłem aby dowieść, że wykonuję czynności wymienione w w/w ustawie.
Z góry dzięuję.Filip Perucki edytował(a) ten post dnia 23.09.09 o godzinie 12:43