Piotr
M.
Student,
Politechnika
Warszawskiej
Temat: Leczenie chorób dzięki Eft
Czy ktoś wyleczył jakaś chorobę dzięki Eft?? Może trenerzy mają pacjenta który pozbył się jakiejś choroby?? Zaczęło mnie to zastanawiać czy na filmiku o Eft człowiek mówił że wyleczył stwardnienie rozsiane i zaczął chodzić.Ja ze swojej strony mogę dodać, że prawie całkowicie pozbyłem się bólu krzyża po 3 góra 4 runkach i od 3 miesięcy całkowity spokój..
Marek
Białach
WHH-uzdrawianie,
uzdrawianie Duszy,
rozwój duchowy
Tylko lekarz może leczyć. Tak mówi ustawa o zawodzie lekarza w Polsce.Słowa "uzdrawianie", "samouzdrawianie", "uwalnianie", "oczyszczanie" nie są zarezerwowane i można ich używać bez narażania się kodeksowi karnemu.
---------------------------------------------------------------------
Uwalnianie się od chronicznych bóli kręgosłupa za pomocą EFT to normalka :)
Agnieszka
C.
PR Director,
Art&Craft Brand
Solutions
no właśnie - jak np opukać początkową fazę infekcji - zle samopoczucie, dreszcze, stan podgorączkowy. Każdy objaw osobno? chociaż mam stan podgorączkowy to...? Czy ogólnie- chociaż mam początek infekcji to... i potem w trakcie opukiwania wymieniać dolegliwości?
Marek
Białach
WHH-uzdrawianie,
uzdrawianie Duszy,
rozwój duchowy
Agnieszka C.:
no właśnie - jak np opukać początkową fazę infekcji - zle samopoczucie, dreszcze, stan podgorączkowy. Każdy objaw osobno? chociaż mam stan podgorączkowy to...? Czy ogólnie- chociaż mam początek infekcji to... i potem w trakcie opukiwania wymieniać dolegliwości?
Zacząć od wypukania złości, która na poziomie fizycznym objawia się stanem zapalnym albo "korzyści" z uciekania w chorobę.
Po tym jest sens opukiwać objawy choroby. Każdy objaw w oddzielnym ustawieniu.
Jeśli nic się nie kojarzy o co chodzi to można zrobić procedurę na przyczyny tych objawów fizycznych, aby wyciągnąć z podświadomości dlaczego zaczynamy chorować.
Maciej
Bukowski
lekarz, Przychodnia
Lekarska
"Strzemięcin"
Piotr M.:
Czy ktoś wyleczył jakaś chorobę dzięki Eft?? Może trenerzy mają pacjenta który pozbył się jakiejś choroby?? Zaczęło mnie to zastanawiać czy na filmiku o Eft człowiek mówił że wyleczył stwardnienie rozsiane i zaczął chodzić.Ja ze swojej strony mogę dodać, że prawie całkowicie pozbyłem się bólu krzyża po 3 góra 4 runkach i od 3 miesięcy całkowity spokój..
Zgadzam się z Piotrem. Interesują mnie doświadczenia polskich trenerów EFT. Chętnie zapoznałbym się z "przypadkami" wyleczeń.
Starożytni mawiali " słowa uczą, przykłady pociągają"
Grażyna
S.
Wiedza o tym czego
chcę i pragnę,
daje mi siłę i
moc, by ...
Nie jestem trenerem, ale ....Udało mi znacznie zredukować alergię sezonową na pyłki traw i drzew.
Teraz zostało mi się jedynie do wypukania jeszcze trochę i w przyszłym roku nawet nie będę pamiętać, że miałam alergię :D
Krystyna
Kryszczyszyn
Coach, Trener
EFT-ADV
W ubiegłym roku na wiosnę syn przyszedł ze szkoły z okropnym katarem. Pracowaliśmy nad objawami: ten katar, cieknie mi z nosa, ból głowy…Gdy przepracowaliśmy negatywy, zrobiłam nietypowe ustawienie ze sformułowaniem „dlaczego zdrowieję”.
Syn poszedł spać a rano wstał bez kataru.
W listopadzie pracowałam z panią, która cierpiała na otyłość. Miała też cukrzycę. Już po tygodniu stosowania EFT spadł poziom cukru. Po kilku miesiącach cukier znacznie się obniżył i pani musiała zmienić dawki przyjmowanej insuliny. Cały czas traciła również na wadze.
Oba te przypadki szczegółowo opisałam na swojej stronie w zakładce
„Historie klientów”.
Sama miałam problem z sercem – dokuczało mi kołatanie serca. Bałam się, że to może rozwinąć się w coś groźnego, zwłaszcza, że tato jest po zawale i ma w tej chwili rozrusznik serca, a młodszy brat w wieku 34 lat miał poważny zawał. Pracowałam EFT nad tym, że się boję, bo jestem genetycznie obciążona.
Kołatanie serca przeszkadzało również w zasypianiu. Wtedy robiłam mentalne opukiwanie najpierw na negatywy: moje serce nierówno bije, serce się zacina, słyszę głośne bicie serca, serce się zacina, boję się, że to coś groźnego, nie mogę przez to zasnąć… Potem przechodziłam do rundy pozytywnej: ze spokojem myślę o swoim sercu, wiem, że potrafi bić równym rytmem, moje serce jest silne i zdrowe, moje serce pracuje miarowo i spokojnie, miarowo i spokojnie bije moje serce, spokojnie i miarowo…
To pozwalało mi przywrócić spokojny rytm serca i zasnąć. Od ponad roku nie mam problemów z kołataniem serca i zasypianiem. Wyniki badań lekarskich są idealne :)Krystyna Kryszczyszyn edytował(a) ten post dnia 29.07.09 o godzinie 11:38
Krystyna
Kryszczyszyn
Coach, Trener
EFT-ADV
EFT ma duży potencjał. Może przynieść wiele korzyści osobom przewlekle chorym, jednak mało osób wie, że ta metoda istnieje. Chciałam EFT zainteresować personel szpitala onkologicznego w swoim mieście. Dla osób z chorobami onkologicznymi jest prowadzony program terapii Simontona, który zawiera między innymi pracę z przekonaniami i emocjami, relaksację i wizualizację.Jestem przekonana, że EFT byłoby świetnym uzupełnieniem tej terapii.
Jednym z pytań, które zadano mi w naszym szpitalu było, czy w Warszawie na onkologii stosują EFT? Odpowiedziałam, że nie posiadam informacji o tym, żeby stosowali.
Wygląda na to, że skoro w Warszawie na onkologii nie znają EFT, to nikt nie będzie się wychylał. Poza tym dowiedziałam się, że pacjenci są sceptycznie nastawieni do wszelkich alternatywnych metod - nawet na muzykoterapię nie chcą chodzić. Dlatego EFT też by się nie „przyjęło”.
To smutne, że pacjentom odmawia się dostępu do przydatnych informacji.Krystyna Kryszczyszyn edytował(a) ten post dnia 29.07.09 o godzinie 11:39
Radek
J.
Nauczyciel, trener
EFT
Krystyna Kryszczyszyn:Zgadzam się, ze sporo dałoby sie zrobić. Na dowód cytat
EFT ma duży potencjał. Może przynieść wiele korzyści osobom przewlekle chorym, jednak mało osób wie, że ta metoda istnieje. Chciałam EFT zainteresować personel szpitala onkologicznego w swoim mieście. Dla osób z chorobami onkologicznymi jest prowadzony program terapii Simontona, który zawiera między innymi pracę z przekonaniami i emocjami, relaksację i wizualizację.
Jestem przekonana, że EFT byłoby świetnym uzupełnieniem tej terapii.
Jednym z pytań, które zadano mi w naszym szpitalu było, czy w Warszawie na onkologii stosują EFT? Odpowiedziałam, że nie posiadam informacji o tym, żeby stosowali.
Wygląda na to, że skoro w Warszawie na onkologii nie znają EFT, to nikt nie będzie się wychylał. Poza tym dowiedziałam się, że pacjenci są sceptycznie nastawieni do wszelkich alternatywnych metod - nawet na muzykoterapię nie chcą chodzić. Dlatego EFT też by się nie „przyjęło”.
To smutne, że pacjentom odmawia się dostępu do przydatnych informacji.
Brytyjscy naukowcy Thomas Morris i Steven Greer wskazali na istnienie osobowości nowotworowej", inaczej określanej jako osobowość typu C" czy wzór zachowania C" (w skrócie WZC). Osoba z WZC nie jest zdolna do zachowań agresywnych, charakteryzuje się natomiast cierpliwością, kooperatywnoscią, brakiem asertywnosci, ukrywaniem negatywnych emocji (zwłaszcza gniewu) i uległością wobec zewnętrznych autorytetów. Doktor Lawrence Le Shan, amerykański psycholog, pionier psychoterapii holistycznej, mówi o typie osobowości podobnym do WZC. Jej cechy to ukrywanie się za fasadą łagodnej dobroci, niezdolność do gniewu, brak swobody w kontaktach, niska satysfakcja z życia seksualnego, mała aktywność społeczna, zależność od otoczenia, głębokie poczucie winy, poczucie opuszczenia i samotności, powierzchowność i niestałość związków. Le Shan twierdzi, że przyczyną powstania takiej osobowości jest odrzucenie przez rodzica (strata), która powoduje poczucie krzywdy, opuszczenia, samotność, a później lęk i przekonanie, że bliskie relacje z innymi przynoszą ból i rozczarowanie. Z kolei Tina Morris, Gerrit Jansen, Christophe Meune, Brunhilde Blomke jako cechy charakterystyczne osobowości nowotworowej podają wypieranie lęku i gniewu oraz małą ekspresję emocjonalną. George Kissen i Robert Bahnson piszą o specyficznym stylu reagowania emocjonalnego na stres - wyparciu i zaprzeczaniu trudnym negatywnym odczuciom. Natomiast Hans Eysenck - nieżyjący już brytyjski badacz i teoretyk osobowości - WZC wiąże ze współistnieniem neurotyzmu i introwersji. Według niego napięcie, lęk i smutek powodują u tych osób chroniczne napięcie emocjonalne, którego ekspresja jest blokowana. Na WZC składa się też racjonalne i anty-emocjonalne zachowanie, unikanie konfliktów, nadmierne społeczne dostosowanie (tzw. hyperadaptacja społeczna), rezygnacja ze swoich potrzeb na rzecz innych.
Aż się prosi, żeby osoba chora popracowała na autodestruktywnymi przekonaniami. Sam miałem w sobie ogromne pokłady wytłumionego gniewu, żalu i złości. Sporo udało mi się sczyścić i...jest mi ze sobą lepiej.Radek Jóźwiak edytował(a) ten post dnia 29.07.09 o godzinie 13:02
Maciej
Bukowski
lekarz, Przychodnia
Lekarska
"Strzemięcin"
Radek Jóźwiak:
Krystyna Kryszczyszyn:Zgadzam się, ze sporo dałoby sie zrobić. Na dowód cytat
EFT ma duży potencjał. Może przynieść wiele korzyści osobom przewlekle chorym, jednak mało osób wie, że ta metoda istnieje. Chciałam EFT zainteresować personel szpitala onkologicznego w swoim mieście. Dla osób z chorobami onkologicznymi jest prowadzony program terapii Simontona, który zawiera między innymi pracę z przekonaniami i emocjami, relaksację i wizualizację.
Jestem przekonana, że EFT byłoby świetnym uzupełnieniem tej terapii.
To smutne, że pacjentom odmawia się dostępu do przydatnych informacji.
Brytyjscy naukowcy Thomas Morris i Steven Greer wskazali na istnienie osobowości nowotworowej", inaczej określanej jako osobowość typu C" czy wzór zachowania C" (w skrócie WZC). Osoba z WZC nie jest zdolna do zachowań agresywnych, charakteryzuje się natomiast cierpliwością, kooperatywnoscią, brakiem asertywnosci, ukrywaniem negatywnych emocji (zwłaszcza gniewu) i uległością wobec zewnętrznych autorytetów. Doktor Lawrence Le Shan, amerykański psycholog, pionier psychoterapii holistycznej, mówi o typie osobowości podobnym do WZC. Jej cechy to ukrywanie się za fasadą łagodnej dobroci, niezdolność do gniewu, brak swobody w kontaktach, niska satysfakcja z życia seksualnego, mała aktywność społeczna, zależność od otoczenia, głębokie poczucie winy, poczucie opuszczenia i samotności, powierzchowność i niestałość związków. Le Shan twierdzi, że przyczyną powstania takiej osobowości jest odrzucenie przez rodzica (strata), która powoduje poczucie krzywdy, opuszczenia, samotność, a później lęk i przekonanie, że bliskie relacje z innymi przynoszą ból i rozczarowanie. Z kolei Tina Morris, Gerrit Jansen, Christophe Meune, Brunhilde Blomke jako cechy charakterystyczne osobowości nowotworowej podają wypieranie lęku i gniewu oraz małą ekspresję emocjonalną. George Kissen i Robert Bahnson piszą o specyficznym stylu reagowania emocjonalnego na stres - wyparciu i zaprzeczaniu trudnym negatywnym odczuciom. Natomiast Hans Eysenck - nieżyjący już brytyjski badacz i teoretyk osobowości - WZC wiąże ze współistnieniem neurotyzmu i introwersji. Według niego napięcie, lęk i smutek powodują u tych osób chroniczne napięcie emocjonalne, którego ekspresja jest blokowana. Na WZC składa się też racjonalne i anty-emocjonalne zachowanie, unikanie konfliktów, nadmierne społeczne dostosowanie (tzw. hyperadaptacja społeczna), rezygnacja ze swoich potrzeb na rzecz innych.
Aż się prosi, żeby osoba chora popracowała na autodestruktywnymi przekonaniami. Sam miałem w sobie ogromne pokłady wytłumionego gniewu, żalu i złości. Sporo udało mi się sczyścić i...jest mi ze sobą lepiej.Radek Jóźwiak edytował(a) ten post dnia 29.07.09 o godzinie 13:02
Zgadzam się w całej rozciągłości.W 1958 r przeprowadzono próbę lekową z Carcinosnum czyli lekiem homeopatycznym uzyskanym z ludzkich tkanek nowotworowych. Próba lekowa to doświadczenie polegające na podaniu zdrowym ochotnikom leku homeopatycznego i ich obserwacji polegającej na notowaniu pojawiajacych się pod wpływem leku objawów psychicznych i fizycznych. W Polsce wydano książkę pt. Carcinosinum wyd. Similimum 1998r. Cyt. " Jego głęboka wrażliwość warunkuje dużą podatność na zranienia, perfekcjonizm i dążenie do doskonałości- nieumiejętność zdrowego rozladowania emocji." str.17 ; "Carcinosinum to dziecko, które musiało się nauczyć, że miłość i akceptacja nie są darem bezwarunkowym, lecz że zależą od tego, czy zdoła zadowolić innych, spełniająć ich oczekiwania. Nie uczono go szczerości i bycia sobą, lecz sztuki dopasowania. Nie bacząc na jego wewnętrzne potrzeby i uzdolnienia, narzucano mu trudny do spełnienia model "ideału". str.22
Maciej
Bukowski
lekarz, Przychodnia
Lekarska
"Strzemięcin"
Grażyna S.:Oczywiście nie tylko trenerów :))
Nie jestem trenerem, ale ....
Udało mi znacznie zredukować alergię sezonową na pyłki traw i drzew.
Teraz zostało mi się jedynie do wypukania jeszcze trochę i w przyszłym roku nawet nie będę pamiętać, że miałam alergię :D
Agnieszka
C.
PR Director,
Art&Craft Brand
Solutions
to ja mam konkretne pytanie. Od wielu lat mam guza na tarczycy - uciekam od operacji bo wyniki hormonów ok a mam tendencje do bliznowców. Co prawda od jakiegoś czasu się zastanawiam czy moja nerwica to aby nie z powodu tarczycy ale lekarze mówią że norma to norma i żebym nie histeryzowała.Więc może się popukam w tej kwestii?
czy ustawienie takie jest ok?: Chociaż mam guza na tarczycy i nie wiem czy moje hormony są w normie to ....
a potem runda pozytywna - otwieram się na zdrowie, otwieram się na zdrową tarczycę, moje hormony pracują w normie..
czy może powinnam połączyć jednak tarczyce z nerwicą i zrobić ustawienie: chociaż mam guza na tarczycy i może on wpływać na moje samopoczucie bo hormony źle pracują to....
no i teraz jak takie ustawienie robić - codziennie 10 rundek i zobaczyć co się dzieje? czy jak?
inna sprawa ze jest teoria ze guzy na tarczycy są spowodowane niewypowiedzianymi emocjami (to by się zgadzało) więc opukiwanie takich wydarzeń też możnaby włączyć nie?
Joanna T .
Dopiero tu,na Gl zetknelam sie z EFT(dzieki!:)),wiec jestem calkiem zielona.Mam maly sukces-wypukalam nagly bol w krzyzu,ale jak usiluje wypukac trwajaca od 6 tygodni powypadkowa kontuzje barku,to juz mi sie nie udaje.Niby sie troche zmniejszylo,ale nastepnego dnia-nagly ruch ramieniem do tylu-i znow sie okazuje,ze bol taki sam.Opukalam tez poczucie winy,ze nie zadbalam o stan techniczny motoru i strach przed jazda.Nie wiem co jeszcze moglabym opukac.Bol opukalam z 10 razy,ale nie mam tyle czasu,zeby siedziec godzinami i pukac do skutku.Jesli robie przerwy,to tak,jakbym za kazdym razem zaczynala od nowa?
Ale poważnie pisząc to EFT nie wyleczyło żadnej poważnej choroby.Gdyby tak było to wieści o tej metodzie rozchodziły by się jak świeże bułeczki.A ten filmik o EFT to autentyk ?
Piotr
Kmieć
Student, Wyższa
Szkoła
Ekonomiczno-Informat
yczna w Warszawie
powiedz mi człowieku, w jakim celu ty tak walczysz z tą metodą? uwiera ci, że ludzie ją stosują?Temat: Leczenie chorób dzięki Eft
Piotr Kmieć:nie walczę, uświadamiam rase ludzką :)
powiedz mi człowieku, w jakim celu ty tak walczysz z tą metodą? uwiera ci, że ludzie ją stosują?
Aleksandra
Kowalska
Trener EFT
http://www.eft-tappi
ng.pl,, Metoda
Dennisona,...
Tomasz Cholewik:
powiedz mi człowieku, w jakim celu ty tak walczysz z tą metodą? uwiera ci, że ludzie ją stosują?
Zastanawia mnie po co niektóre osoby wchodzą na fora tematyczne?
Na przykład Ty Tomaszu? Kogo z rasy ludzkiej chcesz tutaj uświadamiać?
Trenerów EFT? Osoby, które praktykują EFT i chcą uzyskać poradę?
W naszym życiu EFT działa i nie sądzę żeby ktoś z nas potrzebował misjonarza.
Oczywiście każdy ma prawo zadawać pytania i mieć wątpliwości, ale wg mnie Twoje posty to zwykłe , najzwyklejsze "trolowanie".
Wchodzisz na forum grupy EFT i zaczynasz od "dźgania" ...po co?
Przecież nikt Cię nie zmusza, ani nie zachęca do tego abyś wierzył w to, że EFT działa, a tym bardziej je stosował.
Masz jakieś konkretne zarzuty?
Zastosowałeś EFT i nie zadziałało?
Jeśli tak, to napisz, co i jak robiłeś. Być może potrafimy Ci pomóc.Aleksandra Kowalska edytował(a) ten post dnia 28.01.10 o godzinie 22:18
Aleksandra Kowalska:to nie jest trolowanie.na proste pytania nie dostaję odpowiedzi
Tomasz Cholewik:
Zastanawia mnie po co niektóre osoby wchodzą na fora tematyczne?
Na przykład Ty Tomaszu? Kogo z rasy ludzkiej chcesz tutaj uświadamiać?
Trenerów EFT? Osoby, które praktykują EFT i chcą uzyskać poradę?
W naszym życiu EFT działa i nie sądzę żeby ktoś z nas potrzebował misjonarza.
Oczywiście każdy ma prawo zadawać pytania i mieć wątpliwości, ale wg mnie Twoje posty to zwykłe , najzwyklejsze "trolowanie".
Wchodzisz na forum grupy EFT i zaczynasz od "dźgania" ...po co?
Przecież nikt Cię nie zmusza, ani nie zachęca do tego abyś wierzył w to, że EFT działa, a tym bardziej je stosował.
Masz jakieś konkretne zarzuty?
Zastosowałeś EFT i nie zadziałało?
Jeśli tak, to napisz, co i jak robiłeś. Być może potrafimy Ci pomóc.Aleksandra Kowalska edytował(a) ten post dnia 28.01.10 o godzinie 22:18
Grażyna
S.
Wiedza o tym czego
chcę i pragnę,
daje mi siłę i
moc, by ...
A przeczytałeś chociaż tę dyskusję??
Monika
Wiktor
Nauczyciel
ReiKi-kursy,przekazy
energetyczne.Konsult
acje ...
Tomek chyba chce się dowiedzieć czy komuś EFT pomogło na poważna chorobę i czy ten filmik to autentyk.Ja stosowałam EFT i mi na pewne sprawy pomogło.Ale jeśli mam być szczera tez się nad tym zastanawiałam.Napiszcie wypukujący się i trenerzy czy macie konkretne sukcesy. To na pewno wzmocni wiarę ludzi. :)