Reklama: Twoja konkurencja już Cię wyprzedziła SPRAWDŹ JAK

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Dorota D. dekoracje ślubów,
sklepów, imprez:
www.patykwia.pl

Temat: Śluby i wesela tematyczne

Ostatnio wykonywałyśmy dekorację imprezy firmowej. Co prawda nie było to wesele (choć też był tort;)), ale myślę , że takie dekoracje na weselu także by się sprawdziły. Nietypowe kolory, pióra, formy kompozycji. Robiąc te dekoracje myślałam sobie, że byłyby idealne na wesele w stylu lat 30 :) Co o tym myślicie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
2.12.2010, 19:08

Małgorzata Kochanek wedding planner /
Anioły Przyjęć -
właściciel

Piękne to!!!

Idealne połączenie kolorów.

Dekoracja kojarzy mi sie z latami 80-tymi. Może dlatego, że wówczas bardzo popularną dekoracją niemal każdego domu były pawie pióra ;)
10.12.2010, 19:28

Aleksandra Parczewska konsultant ślubny,
Agencja Ślubna
WEDDING DESIGN -
komple...

Pawie pióra i perły mi również kojarzą się z latami 20' i 30', ale pawie pióra to również ludowość i wpływy krakowskie :-)
16.12.2010, 16:25

Ewa Wardęga Wedding Planner,
Kraina Ślubów

Tym razem zapraszamy na HAWAJE! :)
A właściwie na wesele w stylu hawajskim. Mnóstwo kwiatów w intensywnych kolorach, rozłupane kokosy, liście bananowca, a za Parą Młodą - zasłona z kwiatów.

Rozwiązanie stylistyczne mało typowe dla naszego klimatu i tradycji, ale ktoś musi zaryzykować :)
Co sądzicie o efektach?

Obrazek
7.07.2011, 21:18

Magdalena Sowa wolny zawód

Też mi się podobają wesela tematyczne, chociażby takie w barokowym stylu: http://indigoefd.eu/strona/w-barokowym-stylu Coś oryginalnego i innego, ale fajne.
21.07.2011, 10:47

Joanna Z. project manager

Mamy w planach takie wesele. Ponieważ i zaproszenie będzie utrzymane w takiej stylizacji, dekoracje, ubiór kelnerów i parę dodatkowych niestandardowych dodatków (jak pogoda pozwoli) mam takie pytanie. Czy wypada zasugerować gościom, aby weszli w klimat ze strojami?
21.07.2011, 10:54

Jowita T. Amazing Group

Wesele w stylu hawajskim rewelacyjne! Kolory super!Gratuluje pomysłu :)
21.07.2011, 19:22

Ewa Wardęga Wedding Planner,
Kraina Ślubów

Joanna ".:
Mamy w planach takie wesele. Ponieważ i zaproszenie będzie utrzymane w takiej stylizacji, dekoracje, ubiór kelnerów i parę dodatkowych niestandardowych dodatków (jak pogoda pozwoli) mam takie pytanie. Czy wypada zasugerować gościom, aby weszli w klimat ze strojami?

Moim zdaniem, jeśli już, to można delikatnie o tym wspomnieć, ale nigdy narzucać. Tym bardziej jeśli ma to być wesele w stylu barokowym - może nie wszyscy goście będą chcieli tak głęboko wejść w tematykę. Trzeba tez uważać, żeby nie odstraszyć gości - aby nie okazało się, że ktoś z gości nie przyjdzie, bo poczuje, że w "zwykłym" stroju nie będzie pasował do pozostałych. Kwestia dosyć delikatna i ja bym chyba pozostawiła gościom dowolność... jeśli będą chcieli, sami dorzucą do swojego stroju element tematyczny.
21.07.2011, 23:00

Ewa Wardęga:

Moim zdaniem, jeśli już, to można delikatnie o tym wspomnieć, ale nigdy narzucać. Tym bardziej jeśli ma to być wesele w stylu barokowym - może nie wszyscy goście będą chcieli tak głęboko wejść w tematykę. Trzeba tez uważać, żeby nie odstraszyć gości - aby nie okazało się, że ktoś z gości nie przyjdzie, bo poczuje, że w "zwykłym" stroju nie będzie pasował do pozostałych. Kwestia dosyć delikatna i ja bym chyba pozostawiła gościom dowolność... jeśli będą chcieli, sami dorzucą do swojego stroju element tematyczny.
Dziękuję za opinię:).
Chciałam zaznaczyć na zaproszeniu jaki klimat ma wesele:). Generalnie to łatwo się dostosować bo to klimaty paryskie. My się trochę na Casablankę stylizujemy. Będzie paryska kawiarenka przy słodkim stole, jak pogoda pozwoli to koce piknikowe dookoła z butelkami wina, bagietkami i winogronami. Obsługa będzie w kostiumach, pierwsza piosenka po francusku z musicalu itd. Cynowe wiadra z kwiatami, na stołach kraciaste obrusy......
22.07.2011, 09:12

Anioły Przyjęć -
właściciel

I to jest właśnie ta wisieńka na torcie Joasiu ;)

Świetne pomysły !

Najbardziej podobają mi się: słodka kawiarenka i piknikowe koce dla gości, tylko żeby się zbytnio nie rozeszli po okolicy, trudno później zwabić gości na salę. Chyba, że przeniesiecie przyjęcie na zewnątrz razem z zespołem ;)

Jeżeli fascynuje Cię ten temat proponowałabym może występ niczym z miusicalu Moulin Rouge ;)

Gościom można przybliżyć również najpiękniejsze zakątki Paryża, organizując kącik paryski z zdjęciami najpiękniejszych miejsc z Paryża, czy regionów Francji.

Tylko nie rozumiem co ma Casablanka do Paryża?
23.07.2011, 18:54

Bardzo dziękuję:)

Przyjęcie będzie w ogrodzie pod namiotami:).

Hmmmm Casablanka jeżeli chodzi trochę o klimat. Cholera nie wiem jak to wyjaśnić.
Może tak....zaproszenia będą stylizowane na to i czarno - białe. Dla mnie po przemyśleniach świetnie to nam się połączyło:)
http://www.google.pl/imgres?q=casablanca&hl=pl&client=...

Do Paryża się wybieramy aby własnie takie zdjęcia zrobić i jako dekorację. Do tego zaproszenie będzie w formie starej pocztówki ze zdjęciem w jakimś bistro w takiej stylizacji jak na casablance:)
24.07.2011, 10:27

Anioły Przyjęć -
właściciel

Czyli Paryż z lat 40-tych ;)

Ciekawy temat, warto pomyśleć o kreacji nawiązującej do tamtych czasów :)
25.07.2011, 20:54

Oczywiście, że jest wymyślona:)

Czyli co mogę śmiało sugerować na zaproszeniach charakter imprezy?
26.07.2011, 08:45

Katarzyna Czerny konsultant ślubny,
Perfect Moments

oh, ale fajne te stylizacje pokazałyście... ja ostatnia szperałam w internecie i znalazłam wiele fajnych inspiracji....

np. cytrynowe wesele :) Zuza ty chyba miałaś przyjemność podobne organizować?:)
wrzucę linka bo tam najwięcej jest zdjęć, a nie będę zaśmiecała wątku milionami zdjęć
Czy macie jakieś pomysły jak urozmaicić swój ślub? jak podkreślić jego wyjątkowość? jak sprawić by był oryginalny i aby goście zapamiętali ślub i wesele na długo?

Obrazek
samo zdjęcie winietki zrobionej z cytrynki mnie zauroczyło
http://perfectmoments.pl/blog/?p=4338

Coś dla smakoszy kawy czyli kawowe wesele

Obrazek

http://perfectmoments.pl/blog/?p=4379
23.01.2012, 20:54

Marta Augustynowicz właścicielka,
Muscari dekoracje i
kwiaty

Joanna S.:
Oczywiście, że jest wymyślona:)

Czyli co mogę śmiało sugerować na zaproszeniach charakter imprezy?

sugeruj:) lepiej gosci oficjalnie powiadomić, inaczej możesz mieć trudności z zapanowaniem nad jednolitym charakterem imprezy:)
6.02.2012, 11:02

Karina Barbara Komorowska konsultant ślubny,
fotograf

Kasiu kawowe wesele mnie zachwyciło :)
Sama uwielbiam kawę więc gdybym po raz drugi wychodziła za mąż to chyba wybrałabym taką stylizacje, hehe.

Warto stylizować każde wesele. Warto w każdej parze odnaleźć ich indywidualny styl, wykorzystać ich hobby, zainteresowania czy chociażby miejsce poznania lub I pocałunku lub zareczyn --> cokolwiek co ich łączy!

Na naszym blogu możęcie zobaczyc mnóstwo inspiracji i zdjęć z wesel, które już się odbyły a wśród nich m.in:
- wesele "Alicja w krainie czarów"
- ślub motylkowy
- wesele w stylu glamour ( róż, czerń i biel )
i wiel wiele innych :)
http://blog.perfectmoments.pl
17.02.2012, 13:47

Marzena Bicka pozytywnie
nastawiona do
świata

Hej kobitki.
Macie super pomysły na śluby i wesela. Chce się zająć organizacją ślubów. Poradźcie proszę gdzie najlepiej zostawić info o organizacji ślubów i wesel.
31.03.2012, 11:23

Karina Barbara Komorowska konsultant ślubny,
fotograf

Zapraszam do nas na szkolenie :)
i do nas w ogóle :) szukamy wciąż chęnych do pracy i współpracy.
12.04.2012, 17:41

Martyna T. szukam pracy

wymyslilam sobie przyjecie tematyczne i slub w plenerze... mimo ( a moze wlasnie z tego powodu) ,iz zrobilam kiedys kurs na Konsultanta Slubnego czuje, ze sama nie dam rady wszystkiego zorganizowac...
slub za rok w sierpniu, czy juz powinnam rozgladac sie za dobrym konsultantem czy mam jeszcze troche czasu? jak to teraz wyglada?
5.05.2012, 17:28

Joanna K. Redaktor Naczelna,
Event & Wedding
Planner

Im wcześniej wybierzesz konsultanta ślubnego i podpiszesz umowę, tym lepiej. Dzięki szybkiej decyzji masz większy wybór spośród wykonawców:)
Z terminarzem wedding plannerów jest różnie. Agencja Ślubna Sensar ma podpisane umowy na organizację ślubów i wesel na 2013 rok, m.in. na styczeń, marzec, maj, lipiec i październik. I realizujemy już wszystkie ustalenia:)
7.05.2012, 00:03

Wyślij zaproszenie do