Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Ewa Wardęga Wedding Planner,
Kraina Ślubów

Temat: Śluby i wesela tematyczne

Co myślicie o takim rozwiązaniu? Zagości w Polsce na stałe?
Ja bardzo bym chciała, aby tak się stało. Motyw przewodni imprezy zawsze sprawia, że goście zapamiętują ją na bardzo, bardzo długo...

Trzeba tylko pamiętać o tym, aby wszystkie elementy tworzyły harmonijną całość. Barwy, zapachy, smaki, muzyka, dekoracje, miejsce... Dbałość o szczegóły stanowi tutaj podstawę sukcesu :)

kilka moich propozycji znajdziecie na http://www.atelierslubne.pl/?p=53

Może wesele w stylu greckim? :)

Obrazek
21.07.2009, 19:18

Zuza Kuczbajska Właścicielka
(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)

Och, Ewo, cóż za reklama bloga. Ale niech tam, temat dobry, więc nie usuwam całego posta dla jednego linka :). Ale dodam swojego http://blog.slubnapracownia.pl/?cat=8. U nas jest cały dział poświęcony różnym stylizacjom.

Co do ślubów i wesel tematycznych, to większość naszych ślubów właśnie takich jest. Czasem jest to wyraźna stylizacja, czasem tylko kolor czy motyw przewodni. Jest to na prawdę dobry pomysł i większość naszych klientów jest otwarta na nasze propozycje. Myślę, że ogólnie w prasie ślubnej i internecie powinno być więcej pomysłów na imprezy tematyczne, bo wiele osób, które organizuje wesele na własną rękę nie wie jakie mają możliwości. A polski rynek jest coraz bogatszy pod względem stylowych dodatków.
21.07.2009, 20:05

Kraina Ślubów

tak, masz rację - za mało inspiracji jest w prasie i telewizji... Redakcje polskich pism powinny wreszcie zajrzeć do środka tytułów z USA czy UK i zobaczyć, jak powinny wyglądać pisma branży ślubnej...
ale myślę, że jako konsultantki ślubne możemy wiele na tym polu zdziałać. Podsuwać pomysły, inspiracje, podpowiadać rozwiązania... w końcu od tego jesteśmy :)

Dziewczyny, może któraś z Was myślała kiedyś o ślubie i weselu utrzymanym w konkretnej stylistyce? Puśćcie wodze wyobraźni: jak widziałybyście swoją uroczystość, gdyby miała być zorganizowana w jednym wybranym motywie?
21.07.2009, 20:51

Marta K. Wielkie sprawy
wykuwają się w
cichej kuźni

Poniewaz moj maz pochodzi z Indii mielismy po slubie cywilnym wesele w Indiach. A teraz szykujemy sie do slubu koscielnego i wesela w Polsce. Pani dekoratorka ma wprowadzic jakies akcenty hinduskie m.in w nakryciach i dekoracjach stolu.
22.07.2009, 13:53

Kraina Ślubów

Marta K.:
Poniewaz moj maz pochodzi z Indii mielismy po slubie cywilnym wesele w Indiach. A teraz szykujemy sie do slubu koscielnego i wesela w Polsce. Pani dekoratorka ma wprowadzic jakies akcenty hinduskie m.in w nakryciach i dekoracjach stolu.

świetny pomysł. Hinduskie dekoracje charakteryzują się bogactwem kolorów, szczególnie tych nasyconych. Efekt na pewno będzie powalający!
Macie już jakieś konkretne pomysły?
12.08.2009, 13:43

Marta K. Wielkie sprawy
wykuwają się w
cichej kuźni

Jak na razie zdecydowalam tylko o kolorach: beda to rozne odcienie fioletu - a wiec kolor rzeczywiscie nasycony - z domieszka ecru tak aby wszystko tworzylo harmonijna calosc. Poniewaz nie jestem na miejscu inspiracji szukam w internecie i podsuwam pomysly pani dekorator. Chcialam zastapic torebeczki z pralinkami dla gosci jakims mini prezencikiem w stylu indyjskim ale jak dotad ceny tych drobiazgow sklaniaja mnie do zmiany planow ;)
12.08.2009, 14:58

Ewa R. Assistant Commercial
Officer, Embassy of
India

Ślub tematyczny?
Hmmm, zdecydowanie popieram. Ja, tak jak Marta nie musiałyśmy chyba za daleko szukać inspiracji :)
Ja z kolei myślałam o kolorach bordo i srebro. Jakoś nie przepadam za żółtym złotem...
12.08.2009, 19:00

Kraina Ślubów

Dla zwolenników, jak i przeciwników :) wesel tematycznych - nowe forum!

Wesela tematyczne - pokochaj oryginalne rozwiązania

Zapraszam :)
2.09.2009, 09:10

(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)

Ostatnio zrobiliśmy ślub i wesele industrialne. Wesele było w fabryce, sprowadziliśmy designerskie meble, drzewa. Wszystko było utrzymane w kontraście czerń-biel. Państwo Młodzi jechali do ślubu Defenderem, a po ślubie goście doczepili im do terenówki stalową bekę z napisem "just married".

Zdjęcia i szersze opisy oczywiście na blogu.
3.09.2009, 12:34

Kraina Ślubów

Super! Totalne odejście od tradycji.
Oby więcej tak odważnych Par! :)
3.09.2009, 13:29

Kraina Ślubów

Jako, że Pani Jesień zbliża się do nas wielkimi krokami (zostało już tylko kilka dni lata :() proponuję jesienny ślub, bogaty w intensywne barwy i zapachy dojrzewających owoców. Aby stwierdzenie "jesienny ślub" nie odnosiło się jedynie do okresu, w jakim ma on miejsce... :)

A więcej jesiennych inspiracji znajdziecie TUTAJ

Obrazek
Ewa Wardęga edytował(a) ten post dnia 18.09.09 o godzinie 11:53
18.09.2009, 11:53

Kraina Ślubów

Wszystkie przyszłe (i nie tylko) Pary Młode zapraszam do dzielenia sie swoimi wyobrażeniami na temat ślubów tematycznych do grupy: Wesela tematyczne
Czekamy na Wasze pomysły!!
26.11.2009, 10:42

Karolina K. TSL - Nigdy nie
wmawiaj sobie, że
nie dasz rady. wiara
w ...

hmmm wesele tematyczne - fajny pomysł pojawił się wyżej tematycznie związany z jesienią, moim zdaniem piękny :)
ale zupełnie nie rozumiem dlaczego dwoje polaków ma mieć ślub w stylu greckim ?? a nasz jest zły ?
rozumiem Panią, która wychodziła za obcokrajowca - więc robiła ukłon w jego stronę, sama poznając inne kulturę.
Myślę, że ślepe kopiowanie z innych kultur - nic nie wnosi.
Cudze chwalicie swego nie znacie.
pozdrawiam
7.12.2009, 16:37

Kraina Ślubów

jeśli ktoś woli wesele nawiązujące do kultury polskiej, to dlaczego nie?

myślę, jednak, że wesele w stylu greckim może być ciekawe nie tylko wtedy, gdy jedno z małżonków jest pochodzenia greckiego.
A gdzie miejsce na chociażby fascynację daną kulturą? Ja np. od dawna jestem zakochana w Grecji i jej kulturze, stąd ten pomysł :)

inna opcja - chęć nawiązania do wspólnej podróży czy miejsca zaręczyn. Moim zdaniem to dobry powód :)

ale wiadomo - nic na siłę. Swoje wesele zamierzam zrobić w nawiązaniu do kultury jednego z krajów azjatyckich, bo od zawsze mnie ona fascynuje... Dzięki temu postaram się przenieść naszych gości choć na chwilę i choć odrobiną akcentów do innego świata...
7.12.2009, 20:37

Kraina Ślubów

Karolina K.:
Cudze chwalicie swego nie znacie.

wesele z akcentami polskiego folkloru, które organizowaliśmy tej jesieni :)

Obrazek

Obrazek

moim zdaniem nasza kultura ma w sobie wiele pięknego. Trzeba tylko umieć wyciągnąć z niej te smaczki, o których nie wszyscy pamiętają... :)
7.12.2009, 20:40

Karina Barbara Komorowska konsultant ślubny,
fotograf

Wesela tematyczne są bardzo oryginalne.
Pokazujecie dziewczyny fantastyczne zdjęcia :)

Zyczę nam wszystkim odważnych, szalonych klientów, którzy będą chcieli mieć właśnie takie śluby, wesela...

Jestem szczęśliwa kiedy przychodzi do mnie klient z takim pomysłem bądź moge namówić klienta na coś ciekawego, innego.

I wcale nie trzeba stylizować całości jeśli ktoś ma obawy, można zrobić to bardzo delikatnie.
Organizowałam ostatnio wesela podróżnikom - delikatnie wystylizowałam materiały drukowane ( zaproszenia, karty menu, tablicę z rozsadzeniem gości, winietki )oraz film, który zmontowany był genialnie nawiązując do podróży!

Udało mi się zorganizować wesele w stylu James'a Bonda czy w stylu japońskim - polecam! Świetna zabawa nie tylko rzecz jasna dla pary młodej i gości ale i dla nas konsultantów!

Marzy mi się klient, który kochałby design...nowe trendy i wesele byłoby bardzo nowoczesne jeśli chodzi o jego wygląd, wnętrza, dekoracje :)

Chciałabym też mieć parę, którą namówiłabym na ślub typowo zimowy - pełno śniegu, wszystko w bieli ( kościół i sala ), kryształy...ale i sanie dla wszytskich gości, pochodnie :)

udało Wam się może takie wesela zorganizować?

Jeszcze raz gratuluję zdjęć, są super, piękne dekoracje i świetne pomysły!
4.01.2010, 17:03

(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)

Nam się udało zorganizować wesele designerskie. Stroje Młodych od projektantów, meble z Design4Rent (np. krzesła Louis Ghost i inne ikony designu). Oprócz tego było dużo industrialu, bo wesele odbywało się w fabryce.

Inną naszą przygodą były lata 20-30. Od strojów, przez miejsce, samochód, menu i muzykę - wszystko w jednym klimacie.

Oby jak najwięcej tak oryginalnych realizacji i odważnych klientów.
6.01.2010, 15:35

Janina Kowalska Student, Uniwersytet
Warszawski

A czy można zorganizować tradycyjne wesele z tematem przewodnim piłka nożna.
17.01.2010, 15:39

Kraina Ślubów

Janina Kowalska:
A czy można zorganizować tradycyjne wesele z tematem przewodnim piłka nożna.

:) a dlaczego nie? Można zorganizować w każdym temacie, tylko trzeba umieć znaleźć dobre rozwiązania, żeby temat był przewodni, a nie przytłaczający. Ale piłka nożna... - to mogłoby wyjść całkiem interesująco :)
17.01.2010, 16:42

Janina Kowalska Student, Uniwersytet
Warszawski

Jako że naszym ulubionym klubem jest Manchester United to mamy takie pomysły
1.stoły gości pooznaczamy nazwiskami piłkarzy tego klubu.
2.chcemy przygotować szwedzki stół z angielskimi daniami drinkami.
3.Tort w kształci piłki nożnej w czarno-biała łaty(tylko nie wiem czy ktoś nam taki upiecze)
4.Winietki wyglądałyby w ten sposób że na czarnych kwadracikach byłby narysowany herb klubu a imię i nazwisko na tych czerwonych paskach(co są nad i pod czerwonym diabełkiem)
5.Herb klubu pojawi się także na kopertach od zaproszeń i kartach menu(zaproszenia będą czerwone)
6.Sesja plenerowa na boisku piłkarskim.
7.Zamiast księgi gości chcemy przygotować klubową koszulkę Manchesteru na której wszyscy goście się podpiszą.
8.Jedną z atrakcji będzie pokaz trików piłkarskich.
9.Na krzesłach będą czerwone pokrowce przewiązane żółtą wstążką, a na stołach biała obrusy i czerwone bieżniki.
10.Gościom w prezencie podarujemy jakiś klubowy gadżet(np.klubowy kubek)
11.mamy też taki pomysł aby gdzieś na 2-3 godziny przed poprawinami
zaprosić gości na szkolne boisko i rozegrać mecz piłki nożnej rodzina panny młodej kontra rodzina panna młodego.
12.Bukiet mój i świadkowej oraz butonierki z czerwonych róż.
18.01.2010, 19:12

Wyślij zaproszenie do