- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Rafał S. PRINCE2
Temat: Egzamin Prince2 w British Council bez szkolenia
Dziś zdałem egzamin Prince 2 Foundation we wrocławskim oddziale British Council. Niestety drugiej osobie, która zdawała ze mną, zabrakło kilku punktów.P.S. Teraz czekam na propozycje wysokopłatnych stanowisk w roli PM ;)
Jeśli nie to może jakaś firma stosująca Prince 2 lub inna metodykę szuka praktykanta? ;)Rafał S. edytował(a) ten post dnia 11.03.11 o godzinie 15:47
Katarzyna M. Koordynator testów
Witajcie,mam pytanie jak to jest z językiem, w którym zdaje się egzamin? Polski/angielski czy to zależy od miejsca, w którym się zdaje? Czy one mają taką samą wartość?
I pytanie gdzie można zdawać bez uczestnictwa w szkoleniach?
Pozdrawiam
Paweł
S.
Grupa PM, PRINCE2(R)
approved trainer,
Project Manager -
...
Katarzyna M.:
Witajcie,
mam pytanie jak to jest z językiem, w którym zdaje się egzamin? Polski/angielski czy to zależy od miejsca, w którym się zdaje? Czy one mają taką samą wartość?
I pytanie gdzie można zdawać bez uczestnictwa w szkoleniach?
Pozdrawiam
W BC (British Council) można zdawać po polsku lub angielsku - określa się to podczas zgłoszenia. Certyfikat ma taką samą wartość niezależnie od języka, w którym jest zdawany - nie jest to przecież egzamin z języka tylko ze znajomości metodyki.
Co do pytania, gdzie można zdawać bez szkolenia - odpowiedź jest wielokrotnie podawana wczesniej w tym wątku - w Polsce w każdym British Council po uprzednim zgłoszeniu do Service Desk APMG.
Tomasz
Nędzi
PRINCE2® Approved
Trainer, P3O®
Approved Trainer,
MoR® Ap...
Witam,uprzejmie informuje, że strona APMG doczekała się polskiej wersji językowej http://www.apmg-international.com/home/PL/Home-PL.asp
z pozdrowieniami
Tomek Nędzi
Gwidon
Skonieczny
Doświadczony
kierownik projektu
Witam,Zdawałem zarówno Foundation jak i Practitioner bez żadnego kursu, kupiłem tylko parę podręczników na Amazonie. Egzaminy zdawałem po angielsku.
Michał
Szynkaruk
Programista Java
(Android/Blackberry/
JME/JEE)
Czy ktoś z was orientuje się jaki jest aktualnie koszt przystąpienia do egzaminu na poziomie Foundation bezpośrednio w British Council ?Nigdzie nie jestem w stanie znaleźć aktualnego "cennika", a we wcześniejszych latach jest mowa o 200 lub 260 funtach.
Paweł
S.
Grupa PM, PRINCE2(R)
approved trainer,
Project Manager -
...
http://www.apmg-international.com/APMG-UK/PublicExams/...Pozdrawiam
Marcin
Gosk
Student,
Politechnika
Warszawska
Jak obecnie wygląda procedura podejścia do egzaminu? Należy kontaktować się najpierw z APMG czy British Counsil?
Waldemar
Mudryk
Kierownik
ds.Kontroli i
Planowania Sieci
(Transportu Lini...
Najpierw z APMG - właśnie dostałem od nich odpowiedź na zapytanie o egzamin,planuje podejść odrazu do egzaminu - w skrócie: muszę wypełnić przesłany mi formularz i uiścić opłatę: 282 funtów z VAT za Foundation wskazując termin z tych które mi przesłali.
Proszą o 4 tygodniowe wyprzedzenie wtedy będą mogli przekazać zatwierdzoną moją osobę do British Council w mieście w Polsce które wskazałem w formularzu.
Ciekawe tylko dlaczego 282 funtów jak tu wyżej z linka od kolegi Pawła wychodzi że 220 ?Waldemar Mudryk edytował(a) ten post dnia 22.03.12 o godzinie 10:10