- 1
- 2
- Następna »
Temat: TAROT - jest dobry dla Ciebie :O)
hehe nie wierzę w to. Tarot robi ludziom pranie mózgu. :-)Temat: TAROT - jest dobry dla Ciebie :O)
Adam Kroszczyński:
hehe nie wierzę w to. Tarot robi ludziom pranie mózgu. :-)
TV "też" robi pranie mózgu... a oglądają miliony i jeszcze płacą za to abonament:)))
Ale jak się płaci to się wymaga.Znam ludzi którzy poświęcając się tarotowi to sfiksowali.Dlatego na to patrzę z dystansem.Temat: TAROT - jest dobry dla Ciebie :O)
...mianowicie czego wymaga???:)Więcej Dody??:) A może Joli Rutowicz??:)
Jaki masz wpływ na tą sieczkę jaką pakują Ci 24h na dobę???
Jesteś w stanie rozróżnic kłamstwa i manipulacje od prawdziwych wiadomości w serwisach informacyjnych?? Czy rozróżnia to choc polowa widzów??? Nie sądzę:) Czyli mówimy o znacznie bardziej szkodliwym procesie społecznym, który dzieje się w majestacie "prawa".
Kilku sfiksowanych "tarocistów", których przeraziła świadomośc, że są Bogami i stanowią o losach wszechświata, gdy tymczasem tylko odczytywali przekaz nadświadomości... jak to się ma do milionów sfiksowanych ludzi, a właściwie całych zidiociałych pokoleń???:)))
Owszem w tarocie/magii jest siła, ale to ryzyko zawodowe, elektryków też często prąd kopie śmiertelnie.
Ps. Napisałam to też tylko dlatego, że mam dystans:)
serdeczności:) BIK
Witam,Doda to taka....nie zależy mi na jej oglądaniu Joli Rutowicz nie trawię....Hehe.Wolę obejrzeć film a co do manipulacji jeśli TV emituje przemoc to ja oglądając ją nie pójdę przecież na ulicę okradać czy zabijać.
Interesuję się psychologią i powiem tak udaje mi się wykryć manipulację.
Zobacz w reklamach to masz zawarty element czystej manipulacji,gdzie już na wstępie sugeruje Tobie potrzebę nabycia jakiegoś artykułu.
Inny przykład programy związane z telegrą Babka trzyma w ręku pieniądze a ludzie telefonują i piszą smsy tu masz ewidentną manipulację.
No nie tylko TV Internet też wpływa na świadomość.
Widzisz.. to w sumie nie istotne jaka jest Doda a jaka Jola, kto ją lubi i za co?Megalomania, chamstwo i głupota były na tym świecie, są i będą .... problem polega na tym, że taki chłam ustawia się na piedestale, a za to przede wszystkim odpowiedzialna jest telewizja publiczna, oraz ludzie, którzy mają media, w sumie garstka drani...dokładnie ta sama dzięki której aktualnie mamy kryzys. Przykłady w których odkryłeś manipulację są mi zupełnie obce, ja naprawdę nie oglądam tv od 10 lat, więc nie bardzo wiem o czym piszesz? Poza tym, prawdę powiedziawszy, dużo bardziej interesują mnie przykłady gdzie tej manipulacji nie odkryłeś:))) Ale o tym to raczej sobie nie porozmawiamy?:) Pozdrawiam:)beata izabela knapik edytował(a) ten post dnia 24.07.09 o godzinie 10:08
beata izabela knapik:Dlaczego uważasz,że nie porozmawiamy....Porozmawiamy jeśli będziesz chciała:-) Pozdrawiam :-)
Widzisz.. to w sumie nie istotne jaka jest Doda a jaka Jola, kto ją lubi i za co?
Megalomania, chamstwo i głupota były na tym świecie, są i będą .... problem polega na tym, że taki chłam ustawia się na piedestale, a za to przede wszystkim odpowiedzialna jest telewizja publiczna, oraz ludzie, którzy mają media, w sumie garstka drani...dokładnie ta sama dzięki której aktualnie mamy kryzys. Przykłady w których odkryłeś manipulację są mi zupełnie obce, ja naprawdę nie oglądam tv od 10 lat, więc nie bardzo wiem o czym piszesz? Poza tym, prawdę powiedziawszy, dużo bardziej interesują mnie przykłady gdzie tej manipulacji nie odkryłeś:))) Ale o tym to raczej sobie nie porozmawiamy?:) Pozdrawiam:)beata izabela knapik edytował(a) ten post dnia 24.07.09 o godzinie 10:08
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
No to pogadajmy sobie o tym tarocie jednak ;), miałem usunąć ze względu na reklamę, jednak kurcze nie za bardzo teraz wiem co mam zrobić, bo jestem w tej chwili nie fair wobec innych którzy piszą w Ogłoszeniach, a i nie chcę kasować Waszych wypowiedzi.Prawdopodobnie skasuję tylko tytułową wypowiedź ;)
Może tak być? Hm?
no to porozmawiajmy Adamie:) ...tylko ja nie wiem Błażeju, czy będzie cośkolwiek o tarocie jeszcze?:).. ponieważ wygląda na to, że będziemy mówic o tym, o czym nie mamy "jeszcze" pojęcia ...taka podróż w nieznane ... za jeden uśmiech;)
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Zawsze można odkryć nowe nieznane zakamarki podświadomości ;).A skoro jesteśmy przy tarocie, jestem ciekaw, czy zastanawialiście się kiedykolwiek, jak to jest z przepowiadaniem przyszłości - czy to nie jest może czasami tak, że słysząc słowa człowieka o dużym autorytecie (bądź czytając), nasze myśli zaczynamy kręcić wokół tych informacji i w efekcie ściągamy to na siebie... hm? :)
Mam nadzieję, że obecne zajęcia trochę dadzą mi luzu i będę mógł rozwinąć to co napisałem powyżej, gdyż doszedłem do o wiele bardziej głębszych przemyśleń.
Ech:) Na innym forum wyhaczyłam temat gdzie jakiś człowiek za wszelką cenę próbuje udowodnic, że nie ma czegoś takiego jak talent:) są tylko godziny cwiczeń:) .. z litości dla niego, nie wdałam się w tamtą dyskusję:)))Tutaj Ty ...jakby chcesz powiedziec magia nie istnieje ..to tylko "zwykła" umiejętnośc czytania cudzych myśli:) a skoro ktoś (autorytet), wiarygodnie wyczyta je na głos to idziemy jak Maria Antonina po ogłoszeniu wyroku na ścięcie...kiepsko:)
Zewsząd inne rewelacyjne wieści:) miłośc nie istnieje... to tylko chemia:) kilka procesów chemicznych, które można ując we wzorach:)
Tak.... Obedrzyjmy to nasze życie z czegokolwiek co nadaje mu czarownośc i smak...niech będzie nędznie, szaro, jałowo i pusto ...tak jak lubię:)))
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
To właśnie ciągłe poznawanie tajemniczych zakamarków naszego życia, sprawia że nie jest nędzne, szare, jałowe czy puste :) ...a to jak ktoś spożytkuje takowe przemyślenia, jest wyłącznie jego kredkami do pokolorowania codziennej szarzyzny ;)
Sylwia
K.
Project Coordinator,
Euro RSCG Marketing
House
Błażej Statuch:
Zawsze można odkryć nowe nieznane zakamarki podświadomości ;).
A skoro jesteśmy przy tarocie, jestem ciekaw, czy zastanawialiście się kiedykolwiek, jak to jest z przepowiadaniem przyszłości - czy to nie jest może czasami tak, że słysząc słowa człowieka o dużym autorytecie (bądź czytając), nasze myśli zaczynamy kręcić wokół tych informacji i w efekcie ściągamy to na siebie... hm? :)
Hmmm... wydaje mi się że mogłoby tak być jeśli sprawy dotyczyłyby nas samych. Jak wyjaśnić sprawdzanie się przepowiedni, które dotyczą naszych osób bliskich (a one wiedzą o tym że coś takiego zostało im przepowiedziane). Mi się po prostu wydaje że tarot jest wyższym poziomem świadomości. Poziom ten pozwala na pewne "wejście" w stan umsyłu osoby której tarot się stawia. Tylko znowu wracamy do punktu wyjścia ponieważ jak wyjaśnić to że sprawdza się coś co nie dotyczy mnie samej? Ważny jest tutaj też poziom szczegółowości owej przepowiedni. Im bardziej ogólne są przepowiednie wróżki (i mogą dotyczyć większej liczby osób) tym mniej talentu ma osoba wróżąca a niekiedy po prostu okazuje się oszustką. W swoim życiu miałam jednak okazję poznać wróżkę która naprawdę bardzo dokładnie potrafiła opisywać pewne sytuacje, mogłabym rzec aż za dokładnie...przerażała mnie aż swoją dokładnością i czułam się z deka "naga" jak wyciągała na świało dzienne rzeczy o których wiedzieć nie mogła. Ktoś ma pogląd "jak to robiła" i skąd wiedziała o najbardziej intymnych sprawach? Będę wdzięczna za wyjaśnienie - przecież człowiek musi sobie wszystko jakoś logicznie poukładać i wytłumaczyć ;)
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
No to powoli zaczyna nam się ścierać ze sobą świat materialny i ten osnuty sferą duchową - i bardzo dobrze, może do jakichś wniosków dojdziemy :).Czytając Twoją wypowiedź Sylwia, zacząłem się zastanawiać nad kolejną nie dającą mi spokoju myślą, bo... z jednej strony mamy bezpośredni kontakt z ludźmi, na których w ewentualny sposób można odpowiednio wpłynąć, z drugiej zaś tak jak Ty Sylwio napisałaś - a co ze sprawami nie dotyczącymi osób, tylko zwykłymi wydarzeniami, z którymi "medium" nie miał/miała styczności ani kontaktu? :)
Edyta
Ślączka-Poskro
bko
niczego nam nie
obiecywano, prócz
ostatniego tchnienia
;)
Kiedyś czytałam o takiej teorii, i jej rozwiniecie znajdziecie w powieści fantastycznej Dukaja "Czarne Oceany" , że mysli ludzi wirują w powietrzu, łącza się jakoś, to impulsy które nieomal mają swoją własną świadomość. Tym tez wedle tego artykułu można było tłumaczyć to, że w pewnych okresach cywilizacyjnych nagle dokonywał się postęp poprzez to, ze ludzie często oddaleni od siebie, pojęcia o sobie i swoich pracach nie mający wynajdowali to samo, nieomal w tym samym momencie.Może z tarotem jest podobnie? KArty to tylko taki pomost po którym świadomość wznosi się na ten wyższy poziom. A tam wyławia już tylko to, co jest.
Kiedyś poprosiłam koleżance o zrobienie horoskopu nowo poznanemu znajomemu. Nic kompletnie o nim ni wiedział prócz daty i godziny urodzenia, bo jeszcze nie zdążyłam o nim opowiedzieć. Nie tyle zdziwiła mnie trafna charakterystyka ale przede wszystkim to, że wyczytała czym się zajmuje. I do czego ma talent i go rozwija.
Może coś w tym wszytskim jednak jest?
Sylwia
K.
Project Coordinator,
Euro RSCG Marketing
House
Edyta Ślączka-Poskrobko:
Może z tarotem jest podobnie? KArty to tylko taki pomost po którym świadomość wznosi się na ten wyższy poziom. A tam wyławia już tylko to, co jest.
Może coś w tym wszytskim jednak jest?
Owe wzniesienie się świadomości na wyższy poziom należy robić bardzo rozważnie. Takie wyłapywanie innych stanów umysłu może być bardzo niebezpieczne. Uważam ze osoby które nic niewiedzą o tarocie nie powinni się zabierać za wróżnie. Słyszałam kilka historii że amatorzy stawiania tarota mogą nawet wylądować w szpitalu psychiatrycznym. Dzieje się tak dlatego iż człowiek może zatracić swoją własną świadomość i po prostu zapomnieć kim jest naprawdę. Jeśli wiele razy wcielał się w umsył i psychikę innych osób (wyłapywał inne świadomości) po drodze mógł zagubić własną tożsamość. Inna opcja jest taka że po prostu każdy z nas ma w już zapisany scenariusz życia i owy scenariusz jest znany przez osoby wróżące - tylko w jaki sposób jest odczytywany? Gdzie jest jego źródło - słowem gdzie to jest zapisane? Tutaj by się sprawdzała teoria Shakespeare'a że żcyie jest sceną a aktorami ludzie którzy odgrywają non stop jakieś role już wcześniej ustalone przez reżysera. Tylko kim jest ten reżyser? :)
Dlatego najwięksi duchowi nauczyciele tego świata odradzali całkowicie Tarot'a i wszelkie zabawy z innymi wymiarami ?Źródło naszych myśli nie znajduje się w nas samych.
Sądzimy , że myśli są MOJE , ale tak naprawdę nie są.
Podobne myśli mają miliony osób, więc jak mogą być NASZE?
Osoba na określonym poziomie świadomości doświadcza myśli będące energetycznym odpowiednikiem danego stanu świadomości.
Im bardziej zaczynamy obserwować myśli a mniej się z nimi utożsamiać - zauważamy ten fenomen.
Dla zainteresowanych,
po raz pierwszy odkrył ten fakt w świecie "Zachodnim" Carl Jung, nazwał to polem nieświadomości - indywidualnej / zbiorowej a dokonał tego oczywiście porzucając logiczny umysł dzięki wiedzy Wschodu... oczywiście fakt ten potwierdzają wspaniałe prace kilku-tysiąc-letniej tradycji rozwoju duchowego, prac filozoficznych i psychologicznych Indii oraz Chin...
Rozwój świadomości człowieka jest jak ewolucja ...,
na szczęście wysoko rozwiniętych ludzi łatwo poznać...
ich życie ma jedno znaczenie : służyć innym ludziom ! (to czuć)
Sylwia
K.
Project Coordinator,
Euro RSCG Marketing
House
Adam Krasowski:
Rozwój świadomości człowieka jest jak ewolucja ...,
na szczęście wysoko rozwiniętych ludzi łatwo poznać...
ich życie ma jedno znaczenie : służyć innym ludziom ! (to czuć)
Czasami mam wrażenie że ludzie którzy mają rozwiniętą świadomość w zdecydowanie większym stopniu częściej narażeni są na choroby psychiczne np. schizofrenię. Znam kilka przypadków schizofrenii i są to naprawdę nadprzeciętnie inteligentni ludzie, z niesamowicie rozwiniętą świadomością, choć podzieloną na część rzeczywistą i urojoną. Nie wiedząc o chorobie nikt by nie przypuszczał że są chorzy (w przeszłoście wielu uczonych cierpiało również na schizofrenię - John Nash jest tego idealnym przykładem). Choć przy tej chorobie często towarzyszą urojenia, osoba chora na schizofrenię potrafi idealnie dopasować swój świat urojeń do niektórych rzeczywistych wydarzeń życiowych w taki sposób aby towrzyło to spójną logiczną całość. I choć w życiu prywatnym często mają klęskę to zawodowo wybierają takie zajęcia które często pomagają ludziom. Może odchodzę trochę od wątku, ale tak chciałam tylko o tym na chwilkę wspomnieć...
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
hmmm... no i w tej chwili Sylwia, zrodził się w głowie nowy wątek - muszę jednak trochę nad tym pomyśleć zanim napiszę tu o tym.
Sylwia
K.
Project Coordinator,
Euro RSCG Marketing
House
Trochę niegrzeczna jestem ;) Rozmawiając tutaj na forum ciężko jest nie wychodzić poza tor...Zwłaszcza jeśli rozmawia się z ludźmi o tak bogatym wnętrzu, podobnie bogatym jak dłoń w logo naszej grupy :)Ale obiecuję na przyszłość, że postaram się z całych sił trzymać tematu :)Sylwia K. edytował(a) ten post dnia 04.09.09 o godzinie 09:25