Reklama: Wysokie zyski z Twojej strony www , DOŁĄCZ DO NAS

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Józef R. "Wiedza usuwa dwóch
wrogów budowania
dobrobytu: ryzyko i
...

Temat: Ropa-Oil

Robert Smug:
Sprzedałem ropę 89.12 SL 89.70 TP narazie open.
Pozycje zamierzam trzymać conajmniej do jutra do Payrroll'ow.
to ja sprzedałem po 89,69 :)
1.09.2011, 22:19

Robert S. Trade To Win

Zamykam, 100 łatwych pipek w kieszeni. ;)
Teraz czekam na dane.

Józef R.:
Robert Smug:
Sprzedałem ropę 89.12 SL 89.70 TP narazie open.
Pozycje zamierzam trzymać conajmniej do jutra do Payrroll'ow.
to ja sprzedałem po 89,69 :)
2.09.2011, 10:30

wrogów budowania
...

ropę i W20 zamknąłem... trzymam jeszcze tylko DAXa... ale jego mam spory zapas... i bliski TP :) ... jak po danych zamknie to już dzisiaj odpuszczam :)
2.09.2011, 10:53

Robert S. Trade To Win

Ja czekam na dane. Moze coś dadzą jeszcze pograć.
A na danych faktycznie nie ma co trzymac dobrych pozycji. :)

Józef R.:
ropę i W20 zamknąłem... trzymam jeszcze tylko DAXa... ale jego mam spory zapas... i bliski TP :) ... jak po danych zamknie to już dzisiaj odpuszczam :)
2.09.2011, 11:01

Arkadiusz Mirosław Brysiak WRÓŻKA ZĘBUSZKA
FOREX -golden age

127 wrzesień, 150 pazdziernik-listopad
200 styczen luty
8.09.2011, 17:43

konto usunięte

Arkadiusz Mirosław Brysiak:
200 styczen luty
ciekawe czy sie sprawdzi - bo produkcja spada narazie w USA, Azji i w DE drugi miesiac mniej eksportu .. Przedobrzyli ze "wzrostem". A Chiny, Indie, mocno zainwestowaly w produkcje aut elektro, hybrid i energie odnawialne
8.09.2011, 17:57

Robert S. Trade To Win

Jakoś nie wierzę w tak drogą ropę. Obecne poziomy są już dość wysokie patrząc na to jak zwalnia światowa gospodarka. A droga ropa to wolny rozwój gospodarczy co jest w tej chwili najmniej pożądane.
Ben dzisiaj nie zrobił dużego wrażenia na rynkach, wydaje się, że rynki są dość zawiedzione. Powtórzył to co 2 tygodnie temu.
FOMC raczej nie wpompuje ponownie tak jak w zeszłym roku takiej kwoty ale przeprowadzi operację Twist czyli podmianę aktywów krótkoterminowych na długoterminowe w swoim bilansie, co może przełożyć się na pobudzenie konsumpcji detalicznej i może w końcu ruszy rynek nieruchomości w US.
Obama zamierza wpompować 300mln$ w gospodarkę ale to już inne story i oparte na innych zasadach. Szczegóły poznamy dziś w nocy po 1.00.

Patrząc na to wszystko obecnie mam pozycję S zabezpieczoną już na BEP z celem w okolicach 80.00.
Jak wywali podczas wystąpienia Obamy będę szukał kolejnego wejścia w S.

Arkadiusz Mirosław Brysiak:
200 styczen lutyRobert Smug edytował(a) ten post dnia 08.09.11 o godzinie 23:00
8.09.2011, 22:27

Robert S. Trade To Win

Jak narazie wszystko zgodnie z planem. Zobaczymy co na to USA.
9.09.2011, 12:21

Robert S. Trade To Win

Co za dzień na ropie....na taki dzień warto czekać. Wśród handlujących ropą o takich dniach mówi się, że albo wyjeżdża się z biura karetką albo w limuzynie. Zdecydowanie dzisiejszy dzień dla mnie był tym drugim przypadkiem.

Dwa tygodnie temu pisałem, że nie widzę ropy ponad poziomem 90$ i celuje w poziom 80$.
Mój scenariusz wypełnił się w 100%.
W sumie w dwóch zagraniach zarobiłem w tym miesiącu na ropie 844 pipy. 288 w pierwszym zagraniu i 563 w drugim.
Poniżej przedstawiam screeny z konta.

Obrazek

Obrazek

Robert Smug:
Jakoś nie wierzę w tak drogą ropę. Obecne poziomy są już dość wysokie patrząc na to jak zwalnia światowa gospodarka. A droga ropa to wolny rozwój gospodarczy co jest w tej chwili najmniej pożądane.
Ben dzisiaj nie zrobił dużego wrażenia na rynkach, wydaje się, że rynki są dość zawiedzione. Powtórzył to co 2 tygodnie temu.
FOMC raczej nie wpompuje ponownie tak jak w zeszłym roku takiej kwoty ale przeprowadzi operację Twist czyli podmianę aktywów krótkoterminowych na długoterminowe w swoim bilansie, co może przełożyć się na pobudzenie konsumpcji detalicznej i może w końcu ruszy rynek nieruchomości w US.
Obama zamierza wpompować 300mln$ w gospodarkę ale to już inne story i oparte na innych zasadach. Szczegóły poznamy dziś w nocy po 1.00.

Patrząc na to wszystko obecnie mam pozycję S zabezpieczoną już na BEP z celem w okolicach 80.00.
Jak wywali podczas wystąpienia Obamy będę szukał kolejnego wejścia w S.Robert Smug edytował(a) ten post dnia 22.09.11 o godzinie 22:25
22.09.2011, 22:23

wrogów budowania
...

Dariusz Licznerski www.dariusz-liczners
ki.pl

Co taka cisza w tym wątku? Wszyscy dostali zawału grając na ropie, czy siedzą na wyspach tropikalnych jakiś, czy jak to rozumieć? ;)
23.02.2012, 15:15

wrogów budowania
...

Dariusz Licznerski:
Co taka cisza w tym wątku?
Produkują swoje paliwa i nie mają czasu pisać :))

A co do tematu - Ropa Brent:

Obrazek
27.02.2012, 10:23

ki.pl

Józef R.:
A co do tematu - Ropa Brent:

No tak, a czy ktoś gra na ropie na rachunku rzeczywistym tutaj na tej grupie? Może się podzielić informacją gdzie (w jakim Domu Maklerskim)?
27.02.2012, 11:41

wrogów budowania
...

Dariusz Licznerski:
No tak, a czy ktoś gra na ropie na rachunku rzeczywistym tutaj na tej grupie? Może się podzielić informacją gdzie (w jakim Domu Maklerskim)?
Na ropie gram na polskiej platformie GO4X (i na Brent, i na amerykańskiej spread 5 punktów). Dla średnio- i długoterminowcow wystarczająco.
27.02.2012, 11:50

ki.pl

Józef R.:
Na ropie gram na polskiej platformie GO4X (i na Brent, i na amerykańskiej spread 5 punktów). Dla średnio- i długoterminowcow wystarczająco.

Możesz podać link? Jest tam demo? Jaki minimalny depozyt dla kont rzeczywistych? Jak porównywalnie wypada w odniesieniu do platformy MetaTrader4 z XTB (czy też MTFIX)? Skoro tam grasz to zakładam, że lepsza, ale w czym?
27.02.2012, 12:02

wrogów budowania
...

Dariusz Licznerski:
Możesz podać link? Jest tam demo? Jaki minimalny depozyt dla kont rzeczywistych? Jak porównywalnie wypada w odniesieniu do platformy MetaTrader4 z XTB (czy też MTFIX)? Skoro tam grasz to zakładam, że lepsza, ale w czym?
Demo możesz pobrać z ich strony: http://www.go4x.pl/
Nie miałem potrzeby porównywać jej z innymi, ale np. daytrader zwraca uwagę na spread, co te 5 punktów może być dla niego dużo. A oczywiście są brokerzy, którzy mają mniejszy spread (SAXO ma 2). Zależy jaki styl zamierzasz obrać i na jakich instrumentach najbardziej Ci zależy. Bo jeśli zamierzasz tradować też na walutach średnio- i długoterminowo to minusem GO4X są wysokie punkty SWAPowe. Z GO4X póki co nie mam żadnych problemów i na moje wymagania wystarczy, chociaż czytałem już osoby narzekające na nią.
Czy lepsza od innych, niekoniecznie, ale ja używam ponieważ na GO4X mam depozyt w PLN, możliwość tradowania mini i mikrolotami, a także czasem ciekawe konkursy (np. w zeszłym roku przez 3 miesiące najlepsi klienci mieli podwajany kapitał, więc nie dość, że zarabiałeś to GO4X dopłacał Ci jeszcze za to, że byłeś w czołówce (pierwszym 50 osobom)), no i ostatnia kwestia - przyzwyczajenie :)Józef R. edytował(a) ten post dnia 27.02.12 o godzinie 12:53
27.02.2012, 12:51

ki.pl

Józef R.:
daytrader zwraca uwagę na spread, co te 5 punktów może być dla niego dużo

No właśnie, a jest coś co się nadaje lepiej do daytradingu (spekulacji) na ropie (ewentualnie różne indeksy w oparciu o pary walutowe EUR i USD) niż XTB? ;) Punkty SWAPowe bez znaczenia. Generalnie platforma MT4 (FIX) bardzo mi się podoba.
27.02.2012, 13:20

wrogów budowania
...

Dariusz Licznerski:
No właśnie, a jest coś co się nadaje lepiej do daytradingu (spekulacji) na ropie (ewentualnie różne indeksy w oparciu o pary walutowe EUR i USD) niż XTB? ;) Punkty SWAPowe bez znaczenia. Generalnie platforma MT4 (FIX) bardzo mi się podoba.
Do daytradingu polecam któregoś ECNa. Do walut polecany jest Ducascopy, a do ropy i indeksów to nie wiem, nie interesowało mnie to do tej pory.
27.02.2012, 15:29

ki.pl

Józef R.:
Do daytradingu polecam któregoś ECNa. Do walut polecany jest Ducascopy

Interfejs całkowicie odpada. Chyba jednak nic lepszego jak XTB (MT FIX) nie znajdę.
1.03.2012, 20:19

Wyślij zaproszenie do