Piotr Szczygłowski Marketing Manager
Temat: zadanie dla tęgich głów (chyba antropologiczne)
Często spotykam się z jednym problemem i zastanawiam się na ile można znaleźć ostatecznie rozwiązanie raz na zawsze.Można sformuować ten probmem jako zadanie:
Mamy grupę 100 mężczyzn i jako marketingowcy potrzebujemy zamówić dla nich koszulki, ale nie znamy ich rozmiarów M,L,XL,XXL. Pytanie brzmi: Jak rozłorzyć zamówienie w populacji 100 facetów, tak aby jak najlepiej wpasować się z koszulkami?
Może uda sie napiasć jakiś wzór a może program komputerowy gdzie można wpisać ilość osób i dostęppne rozmiary? :) Ciekawe jaki jest rozkład rozmiarów w populacji 50% Male / 50% Female :-)
dla 2 najciekawszych odpowiedzi przewiduję po upominku :)))
przeciez sa statystyki...Temat: zadanie dla tęgich głów (chyba antropologiczne)
http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xchg/gus
Rafał
Hostyński
Ten od
pozycjonowania
to zadanie rozwiąż najprościej jak możesz - nie komplikuj sobie sprawy...Rozkład Poissona
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozk%C5%82ad_Poissona
M,L,XL i XL ustaw na osi 'X' i po zabawie ;)
Marcin Boulie
Krzyśko
Partner
zarządzający,
Menadżer projektu
Ułatwię Ci zadanie.Rozmiar M F
S 1 35
M 4 55
L 46 9
XL 40 1
XXL 9 0
Sam już to kiedyś przerabiałem.
Pozdrawiam
Kuba Nowak copywriter
Kiedyś miałem podobny problem i dostałem już kopa od statystyk:). Ludzie do tej pory pewnie śpią w XXL-kach:>.Problem można rozwiązać: Weźże idź i ich obejrzyj. Odpowiedź nasunie się sama.
Jeśli faceci są w tym samym wieku kup 50L, 50XL, 10M i 15XXL - w zależności od różnicy pomiędzy rozmiarami i od wieku baw się pierwszymi dwoma zmiennymi:). W miarę możliwości zainwestuj w krój slim z rozciągliwego materiału. Wtedy M~L i L~XL w ostateczności i nie wygląda to źle.
Jeśli masz male/female, to jest już dużo gorzej, ale z durgiej strony co za różnica, bo która kobieta założy koszulkę promo gdzie indziej niż do ogrodu?:>
Reklama:
Szklarz Wrocław