Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: Ostatnio ulubiony kawałek

No to może pierwszy temat, żeby zacząć;)
Temat "ostatnio", bo z Tori jest tak, że co rusz odkrywam cos nowego. W róznych okresach rózne utwory do mnie przemawiają, zdarza się odkryć piosenkę, na ktorą wcześniej nie zwracało się uwagi albo nawet drażniła, a czasem fragment tekstu ktoregoś utworu wpisuje się akurat w to, co aktualnie czuję/przeżywam...

a więc... obecnie dla mnie ulubione to Precious Things i Strange Little Girl...
No to do dziela;) rozkręćmy to forum;)
25.06.2007, 14:51

konto usunięte

moje ulubione kawałki to cała płyta "Scarlet's walk"
jest po peostu genialna, od pierwszego do ostatniego utworu!!
26.06.2007, 15:39

Anna Zofia L. copywriting,
tłumaczenia,
weryfikacja,
redakcja,

Niezmiennie "Crucify". Ale często też jest faza na "Raspberry swirl" :) Zresztą wszystkie uwielbiam i nigdy mi się nie nudzą :)
Pozdrawiam wszystkie torifilki :)
1.08.2007, 12:04

Marcin Kuczewski kompozytor,
aranżer, pianista

A ja ostatnio powracam do albumu "Boys for Pele" i utworu "Caught a light sneeze" ;-)
11.08.2007, 16:03

Anna K. marketing/HR/sprzeda
ż

Moim ukochanym kawałkiem jest Precious Things i Caught a Lite Sneeze. Jak Tori w Warszawie to zaśpiewała..Kto był ten wie :)
21.08.2007, 20:12

Monika Gawinowska Tłumacz języka
węgierskiego, Shell
Polska Sp. z o.o.
http...

A ja nie mam ulubionego utworu Tori :-)
Ale za to mam ulubioną płytę "From the Choirgirl Hotel" , mam sentyment , z czasami liceum mi się kojarzy ...
23.08.2007, 23:09

konto usunięte

Moj ulubiony to Winter i Crucify.
Ostatnio zaczelam grac jej utwory na pianinie... do tego drugiego wciaz dojrzewam, samo musi przyjsc pod palce w odpowiednim momencie
26.08.2007, 18:06

konto usunięte

Tori Amos w podróż po własnej twórczości wciągnęła mnie płytą "The Goalkeeper" z 2005 r! Co prawda, płyta ta nie jest zaliczana do perełek w jej dorobku, ale dla mnie była oderwaniem i uzupełnieniem od muzyki wykonawców komercyjnych.
Ulubione kawałki?:
'Parasol
'Mother Revolution'
'Sleeps with Butterflies'.

Piosenka 'Strange little girl' Tori Amos jest rzeczywiście piękna:) Podnosiła mnie na duchu w ciężkim dla mnie czasie.

Ps. witam forumowiczów!!

Anna P.:
> a więc... obecnie dla mnie ulubione to Precious Things i Strange
Little Girl...
14.09.2007, 18:41

Marcin Janocha Mł. Specjalista ds.
Zapobiegania
Oszustwom Kartowym,
Raif...

Anka U.:
Tori Amos w podróż po własnej twórczości wciągnęła mnie płytą "The Goalkeeper" z 2005 r!

chyba The Beekeeper. ;) Bo to Pszczelarz (pszczelarka) a nie bramkarz :D. Ale tak czy inaczej - ciekawie!
17.09.2007, 13:35

konto usunięte

Marcin Janocha:
Anka U.:
Tori Amos w podróż po własnej twórczości wciągnęła mnie płytą "The Goalkeeper" z 2005 r!

chyba The Beekeeper. ;) Bo to Pszczelarz (pszczelarka) a nie bramkarz :D. Ale tak czy inaczej - ciekawie!

Tez sie zastanawialam czy cos mnie ominelo?;)
21.09.2007, 11:26

Łukasz Duszyński MMG Trading Ltd.

Ostatnio zdecydowanie "Playboy Mommy".
23.09.2007, 21:51

Tomasz S. Prawnik, redaktor,
trener

obecnie: Bouncing Off Clouds, świetna energiczna nuta
23.09.2007, 22:06

Karina C. redaktorka, Grupa
Onet.pl

"Northern lad". Może zbyt balladowy, ale... co tam.
25.09.2007, 22:13

Barbara T. to tu, to tam

Witam :) A u mnie ostatnio zdecydowanie "Tear in your hand", "Your cloud" i "Taxi ride"
6.10.2007, 11:50

konto usunięte

heh ja słucham tori prawie od rana - jak jadę do pracy, do wieczora - jak kładę się spać. Cóż, kocham jej głos, uwielbiam cornflake girl, little amsterdam, winter, generalnie uwielbiam wszystkie jej kawałki, no może oprócz y kant tori read, której jeszcze nie zgłębiłem :)

W miarę możliwości próbuję zrozumieć jej teksty, tłumacząc je w wolnych chwilach, ale tak czy inaczej - byłbym mega wdzięczny jeśli ktoś dysponuje rzetelnymi tłumaczeniami i mógłby się nimi podzielić
9.10.2007, 12:36

Monika Gawinowska Tłumacz języka
węgierskiego, Shell
Polska Sp. z o.o.
http...

Tomasz Hejna:
heh ja słucham tori prawie od rana - jak jadę do pracy, do wieczora - jak kładę się spać. Cóż, kocham jej głos, uwielbiam cornflake girl, little amsterdam, winter, generalnie uwielbiam wszystkie jej kawałki, no może oprócz y kant tori read, której jeszcze nie zgłębiłem :)

W miarę możliwości próbuję zrozumieć jej teksty, tłumacząc je w wolnych chwilach, ale tak czy inaczej - byłbym mega wdzięczny jeśli ktoś dysponuje rzetelnymi tłumaczeniami i mógłby się nimi podzielić

No to jestem pełna podziwu :-)Niewielu znam mężczyzn tak zafascynowanych Tori.Monika G. edytował(a) ten post dnia 09.10.07 o godzinie 17:50
9.10.2007, 16:25

Marta A. architekt

cornflake girl, spark a ostatnio bouncing off clouds...:)
ogolnie uwielbiam.w czerwcu mialam okazje podziwiac ja na zywo,niezapomniane chwile.:)
9.10.2007, 17:43

konto usunięte

Monika G.:
Tomasz Hejna:

No to jestem pełna podziwu :-)Niewielu znam mężczyzn tak zafascynowanych Tori.Monika G. edytował(a) ten post dnia 09.10.07 o godzinie 17:50

zatem poznałaś kolejnego :)
9.10.2007, 22:58

Marcin Padusiński Basista. Debian
user. Apple fan.

Anna L.:
Niezmiennie "Crucify".

numer z początków twórczości. i zdecydowanie twardo trzymający się w gronie najlepszych utworów Tori.

poza tym?

Precious Things, Winter i - może mało oryginalne - A Sorta Fairytale.
10.10.2007, 08:55

Paweł B. Manager ds.
Wydawniczych Segment
Tytułów
Komputerowych i ...

Ostatnio hmmm "Muhammad, My Friend", ale z przyjemnoscia wracam do Spark, Precious Things, Hotel.

Pozdrawiam
10.10.2007, 10:59

Wyślij zaproszenie do