Temat: Ostatnio ulubiony kawałek
No to może pierwszy temat, żeby zacząć;)Temat "ostatnio", bo z Tori jest tak, że co rusz odkrywam cos nowego. W róznych okresach rózne utwory do mnie przemawiają, zdarza się odkryć piosenkę, na ktorą wcześniej nie zwracało się uwagi albo nawet drażniła, a czasem fragment tekstu ktoregoś utworu wpisuje się akurat w to, co aktualnie czuję/przeżywam...
a więc... obecnie dla mnie ulubione to Precious Things i Strange Little Girl...
No to do dziela;) rozkręćmy to forum;)
moje ulubione kawałki to cała płyta "Scarlet's walk"jest po peostu genialna, od pierwszego do ostatniego utworu!!
Anna Zofia
L.
copywriting,
tłumaczenia,
weryfikacja,
redakcja,
Niezmiennie "Crucify". Ale często też jest faza na "Raspberry swirl" :) Zresztą wszystkie uwielbiam i nigdy mi się nie nudzą :)Pozdrawiam wszystkie torifilki :)
Marcin
Kuczewski
kompozytor,
aranżer, pianista
A ja ostatnio powracam do albumu "Boys for Pele" i utworu "Caught a light sneeze" ;-)
Anna
K.
marketing/HR/sprzeda
ż
Moim ukochanym kawałkiem jest Precious Things i Caught a Lite Sneeze. Jak Tori w Warszawie to zaśpiewała..Kto był ten wie :)
Monika
Gawinowska
Tłumacz języka
węgierskiego, Shell
Polska Sp. z o.o.
http...
A ja nie mam ulubionego utworu Tori :-)Ale za to mam ulubioną płytę "From the Choirgirl Hotel" , mam sentyment , z czasami liceum mi się kojarzy ...
Moj ulubiony to Winter i Crucify.Ostatnio zaczelam grac jej utwory na pianinie... do tego drugiego wciaz dojrzewam, samo musi przyjsc pod palce w odpowiednim momencie
Tori Amos w podróż po własnej twórczości wciągnęła mnie płytą "The Goalkeeper" z 2005 r! Co prawda, płyta ta nie jest zaliczana do perełek w jej dorobku, ale dla mnie była oderwaniem i uzupełnieniem od muzyki wykonawców komercyjnych.Ulubione kawałki?:
'Parasol
'Mother Revolution'
'Sleeps with Butterflies'.
Piosenka 'Strange little girl' Tori Amos jest rzeczywiście piękna:) Podnosiła mnie na duchu w ciężkim dla mnie czasie.
Ps. witam forumowiczów!!
Anna P.:> a więc... obecnie dla mnie ulubione to Precious Things i Strange
Little Girl...
Marcin
Janocha
Mł. Specjalista ds.
Zapobiegania
Oszustwom Kartowym,
Raif...
Anka U.:
Tori Amos w podróż po własnej twórczości wciągnęła mnie płytą "The Goalkeeper" z 2005 r!
chyba The Beekeeper. ;) Bo to Pszczelarz (pszczelarka) a nie bramkarz :D. Ale tak czy inaczej - ciekawie!
Marcin Janocha:
Anka U.:
Tori Amos w podróż po własnej twórczości wciągnęła mnie płytą "The Goalkeeper" z 2005 r!
chyba The Beekeeper. ;) Bo to Pszczelarz (pszczelarka) a nie bramkarz :D. Ale tak czy inaczej - ciekawie!
Tez sie zastanawialam czy cos mnie ominelo?;)
Łukasz Duszyński MMG Trading Ltd.
Ostatnio zdecydowanie "Playboy Mommy".
Tomasz
S.
Prawnik, redaktor,
trener
obecnie: Bouncing Off Clouds, świetna energiczna nuta
Karina
C.
redaktorka, Grupa
Onet.pl
"Northern lad". Może zbyt balladowy, ale... co tam.
Barbara T. to tu, to tam
Witam :) A u mnie ostatnio zdecydowanie "Tear in your hand", "Your cloud" i "Taxi ride"Temat: Ostatnio ulubiony kawałek
heh ja słucham tori prawie od rana - jak jadę do pracy, do wieczora - jak kładę się spać. Cóż, kocham jej głos, uwielbiam cornflake girl, little amsterdam, winter, generalnie uwielbiam wszystkie jej kawałki, no może oprócz y kant tori read, której jeszcze nie zgłębiłem :)W miarę możliwości próbuję zrozumieć jej teksty, tłumacząc je w wolnych chwilach, ale tak czy inaczej - byłbym mega wdzięczny jeśli ktoś dysponuje rzetelnymi tłumaczeniami i mógłby się nimi podzielić
Monika
Gawinowska
Tłumacz języka
węgierskiego, Shell
Polska Sp. z o.o.
http...
Tomasz Hejna:
heh ja słucham tori prawie od rana - jak jadę do pracy, do wieczora - jak kładę się spać. Cóż, kocham jej głos, uwielbiam cornflake girl, little amsterdam, winter, generalnie uwielbiam wszystkie jej kawałki, no może oprócz y kant tori read, której jeszcze nie zgłębiłem :)
W miarę możliwości próbuję zrozumieć jej teksty, tłumacząc je w wolnych chwilach, ale tak czy inaczej - byłbym mega wdzięczny jeśli ktoś dysponuje rzetelnymi tłumaczeniami i mógłby się nimi podzielić
No to jestem pełna podziwu :-)Niewielu znam mężczyzn tak zafascynowanych Tori.Monika G. edytował(a) ten post dnia 09.10.07 o godzinie 17:50
Marta A. architekt
cornflake girl, spark a ostatnio bouncing off clouds...:)ogolnie uwielbiam.w czerwcu mialam okazje podziwiac ja na zywo,niezapomniane chwile.:)
Monika G.:
Tomasz Hejna:
heh ja słucham tori prawie od rana - jak jadę do pracy, do wieczora - jak kładę się spać. Cóż, kocham jej głos, uwielbiam cornflake girl, little amsterdam, winter, generalnie uwielbiam wszystkie jej kawałki, no może oprócz y kant tori read, której jeszcze nie zgłębiłem :)
W miarę możliwości próbuję zrozumieć jej teksty, tłumacząc je w wolnych chwilach, ale tak czy inaczej - byłbym mega wdzięczny jeśli ktoś dysponuje rzetelnymi tłumaczeniami i mógłby się nimi podzielić
No to jestem pełna podziwu :-)Niewielu znam mężczyzn tak zafascynowanych Tori.Monika G. edytował(a) ten post dnia 09.10.07 o godzinie 17:50
zatem poznałaś kolejnego :)
Marcin
Padusiński
Basista. Debian
user. Apple fan.
Anna L.:
Niezmiennie "Crucify".
numer z początków twórczości. i zdecydowanie twardo trzymający się w gronie najlepszych utworów Tori.
poza tym?
Precious Things, Winter i - może mało oryginalne - A Sorta Fairytale.
Paweł
B.
Manager ds.
Wydawniczych Segment
Tytułów
Komputerowych i ...
Ostatnio hmmm "Muhammad, My Friend", ale z przyjemnoscia wracam do Spark, Precious Things, Hotel.Pozdrawiam