- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »
Dawid Stanisz Outdoor & Printing
Temat: Cena i rata - kolejna "perełka"

Nie chce mi się szukać, czyje to dzieło i nie wiem nawet, czy chce wiedzieć.. Jak dla mnie kontekst reklamy jest.. ogólnie mówiąc, nieciekawy. I znów ciśnie mi się pytanie - kto to wymyśla, kto to akceptuje..
Jak to ładnie Mareksy napisał - http://www.crmtm.eu/blog/index.php/2009/06/24/idiokrac... - Idiokracja.Dawid S. edytował(a) ten post dnia 26.06.09 o godzinie 01:00
Dawid S.:co bardziej kreatywny pracownik
I znów ciśnie mi się pytanie - kto to wymyśla,
kto to akceptuje..jego szef przeświadczony, że klient jest idiotą
biorąc pod uwagę, co pracownicy sklepów sobie opowiadają o klientach na głos przy kasach czy półkach, wcale bym sie nie zdziwił
Znaczy że tworząc reklamę z góry zakładamy, że jej odbiorca jest idiotą? Jeśli tak, to praca w reklamie nie jest żadnym wyzwaniem...Temat: Cena i rata - kolejna "perełka"
Dawid S.:
Nie chce mi się szukać, czyje to dzieło i nie wiem nawet,czy chce wiedzieć.. Jak dla mnie kontekst reklamy jest.. ogólnie mówiąc, nieciekawy. I znów ciśnie mi się pytanie - kto to wymyśla, kto to akceptuje..
Jak to ładnie Mareksy napisał - idiokracja.
Zaraz dostaniesz argument że reklama jest po to żeby wzrosła sprzedaż. A jak już wzrasta sprzedaż to wszystko jest uzasadnione... Tak mówią właśnie "twórcy" tego typu badziewia.
K.
Dawid S.:
Nie chce mi się szukać, czyje to dzieło i nie wiem nawet, czy chce wiedzieć.. Jak dla mnie kontekst reklamy jest.. ogólnie mówiąc, nieciekawy. I znów ciśnie mi się pytanie - kto to wymyśla, kto to akceptuje..
Jak to ładnie Mareksy napisał - idiokracja.
Zamiast tego miłego pieska po lewej powinien tam leżeć copywriter, który to wymyślił. ;-)
Szymon
Olejniczakowski
Otwarty na
propozycje
powinni to zgłosić do jakiegoś konkursu...phi
Jestem ciekaw, czy tak jak w przypadku twardych dowodów i TBWA, zgłosi się autor tegoż dzieła i będzie go bronił argumentami finansowymi i nieomylnymi :D
Krzysztof
S.
Live hard, sell
hard.
Konrad Ś.:a po co jest reklama? żeby rosła sprzedaż :)
Zaraz dostaniesz argument że reklama jest po to żeby wzrosła sprzedaż. A jak już wzrasta sprzedaż to wszystko jest uzasadnione... Tak mówią właśnie "twórcy" tego typu badziewia.
K.
chyba, że znasz kogoś kto wyrzuci kupę kasy niczego nie oczekując i nie mając w tym żadnego celu?
sorry. to jest biznes.
chcesz się spełniać kreatywnie? zacznij malować, rzeźbić... tylko za nic nie sprzedawaj swoich tworów! to już komercja! komercja to zuooooo.
a statystyczny odbiorca jakiejkolwiek reklamy JEST idiotą. to fakt.
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność
Krzysztof S.:Wartość marki Google to ponad 100 miliardów USD!
Konrad Ś.:a po co jest reklama? żeby rosła sprzedaż :)
K.
chyba, że znasz kogoś kto wyrzuci kupę kasy niczego nie oczekując i nie mając w tym żadnego celu?
sorry. to jest biznes.
chcesz się spełniać kreatywnie? zacznij malować, rzeźbić... tylko za nic nie sprzedawaj swoich tworów! to już komercja! komercja to zuooooo.
a statystyczny odbiorca jakiejkolwiek reklamy JEST idiotą. to fakt.
Czasami reklama (zbyt rzadko) buduję tę wartość, a nie sprzedaje.
przecież to dla pokolenia polsatu i radia maryja robi się taki shit.
Krzysztof
S.
Live hard, sell
hard.
Maciej T.:idźmy dalej - dlaczego buduje się wartość marki?
Wartość marki Google to ponad 100 miliardów USD!
koniec końców wszystko sprowadza się do sprzedaży i zarabiania pieniędzyKrzysztof S. edytował(a) ten post dnia 25.06.09 o godzinie 10:57
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność
Krzysztof S.:Żeby się dobrze sprzedawała!
Ale cel reklamy to nie sprzedaż. Sprzedaż jest celem działu sprzedaży. Marka jest celem działu marketingu. Simple:)
Wioletta
B.
strategia
marketingowa
Maciej T.:a statystyczny odbiorca jakiejkolwiek reklamy JEST idiotą. to fakt.Wartość marki Google to ponad 100 miliardów USD!
że spytam zaczepnie a po co się buduje markę? :)
edit: Krzysztof zadałam to samo pytanie;)Wioletta B. edytował(a) ten post dnia 25.06.09 o godzinie 10:59
Krzysztof
S.
Live hard, sell
hard.
Maciej T.:jedzenie jest celem ust,
Żeby się dobrze sprzedawała!
Ale cel reklamy to nie sprzedaż. Sprzedaż jest celem działu sprzedaży. Marka jest celem działu marketingu. Simple:)
wydalanie celem d***
ale jeśli nie zjesz, to nie wydalisz :)
i Pan, Panie Macieju i ja mamy rację.
po prostu opisujemy to samo z innej perspektywy :)
Wioletta
B.
strategia
marketingowa
Maciej T.:
Krzysztof S.:Żeby się dobrze sprzedawała!
ok rozaptrując to w kategoriach funkcjonalności poszczególnych działów masz jak najbardziej, całkowicie i niezaprzeczlanie rację :) natomiast docelowo suma tych wszystkich działań ma się sprowadzić to sprzedaży, wiem tautologia :) ale marka też suma sumarum służy zwiększeniu sprzedaży:)
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność
Krzysztof S.:Jedzenie jest celem organizmu, nie ust
Maciej T.:jedzenie jest celem ust,
Żeby się dobrze sprzedawała!
wydalanie celem d***
ale jeśli nie zjesz, to nie wydalisz :)
i Pan, Panie Macieju i ja mamy rację.
po prostu opisujemy to samo z innej perspektywy :)
wydalanie też jest celem organizmu a nie d...
Support sprzedaży jest jednym z celów marketingu, ale nie jedynym i nie najważniejszym.
Jeśli reklama ma tylko sprzedawać, to dział sprzedaży jest niepotrzebny.
Budując wartość marki dajemy działowi sprzedaży najlepsze narzędzie sprzedażowe.
Dobre marki się sprzedają.
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność
Wioletta B.:Oczywiście! Celem firmy jest sprzedaż. Wszyscy na to pracują. Tylko każdy inaczej.
ok rozaptrując to w kategoriach funkcjonalności poszczególnych działów masz jak najbardziej, całkowicie i niezaprzeczlanie rację :) natomiast docelowo suma tych wszystkich działań ma się sprowadzić to sprzedaży, wiem tautologia :) ale marka też suma sumarum służy zwiększeniu sprzedaży:)
Wioletta
B.
strategia
marketingowa
Maciej T.:
Wioletta B.:Oczywiście! Celem firmy jest sprzedaż. Wszyscy na to pracują. Tylko każdy inaczej.
BINGO :)))
Krzysztof
S.
Live hard, sell
hard.
Maciej T.:No właśnie.Według mnie właśnie "organizm" jest słowem-kluczem w tej kwestii. Nigdy nie postrzegałem firmy jako zbioru luźno ze sobą związanych komórek. Wszystkie działy MUSZĄ ze sobą ściśle współpracować, aby cokolwiek sensownego stworzyć. W przeciwnym razie powstanie chaos. A chaos jest zły i w większości przypadków prowadzi do tragedii.
Jedzenie jest celem organizmu, nie ust
wydalanie też jest celem organizmu a nie d...
Support sprzedaży jest jednym z celów marketingu, ale nie jedynym i nie najważniejszym.Tak i owszem. Zgadzam się w całej rozciągłości. Ale...
Jeśli reklama ma tylko sprzedawać, to dział sprzedaży jest niepotrzebny.
Budując wartość marki dajemy działowi sprzedaży najlepsze narzędzie sprzedażowe.
Dobre marki się sprzedają.
Owszem. Support sprzedaży bezpośredni nie jest jedynym i najważniejszym celem marketingu. Tylko czy cała reszta nie jest supportem pośrednim? Tak, jak już pisałem - każde działanie marketingowe w końcu w ten lub inny sposób prowadzi do sprzedaży.
Czy reklama ma sprzedawać? Bezpośrednio - nie. Pośrednio - tak. Czyli wracamy do tego, co Pan przed chwilą napisał - support. Dajemy najlepsze narzędzia sprzedażowe - dlaczego dajemy? Żeby się sprzedawało.
Nadal uważam, że cały czas piszemy o tym samym :)
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność
Wioletta B.:Który to już raz to słyszę...
Maciej T.:
BINGO :)))
Reklama jest narzędziem marketingu.
Narzędzie ma realizować cele posługującego się nim.
Reklama ma budować wartość marki.
Reklama nie ma sprzedawać!
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »