Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Stres a wypalenie zawodowe

Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej nt. stresu i wypalenia. Grupą, którą na to konto badałam byli informatycy. Wciąż poszukuję interesujących materiałów, które mogłabym wykorzystać do mojej pracy. Jeśli Ktoś dysponowałby ciekawą literaturą, informacjami, to poproszę o informacje na priv.
Dziękuję,
M.
24.06.2007, 16:51

Konrad Gurbała rekrutacja,
szkolenia,
doradztwo, coaching
w firmach prod...

Monika Anna Bielecka:
Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej nt. stresu i wypalenia. Grupą, którą na to konto badałam byli informatycy. Wciąż poszukuję interesujących materiałów, które mogłabym wykorzystać do mojej pracy. Jeśli Ktoś dysponowałby ciekawą literaturą, informacjami, to poproszę o informacje na priv.
Dziękuję,
M.

Hi hi, Japonczycy maja takie pojecie "karoshi".
To wiecej niż wypalenie, to smierc z powodu przepracowania.
A japonskich firm w Polsce nie brakuje ...
24.06.2007, 18:19

Bartłomiej Juszczyk Grupa Adweb -
agencja marketingu
zintegrowanego, CEO

Jest jakis wątek na ten temat (karoshi) na Goldenline, ale nie pamietam na którym z for - zapewne ktorymś poświeconym pracy zawodowej.
Pozdrowienia
25.06.2007, 12:08

Karolina Szewczyk codziennie moge byc
kims innym:)

Tez sobie grupe zawodowa wybralas.. z moich obserwacji wynika, ze sa oni raczej dosc wyluzowani i zyja we "wlasnym swiecie". Chyba ze to w ramach przykladu na malostresujace zajecie..
26.06.2007, 11:04

Ewa S. Specjalista
ds.rozwoju zasobów
ludzkich

Ja pisałam swoją magisterkę z wypalenia zawodowego u lekarzy. Ale nie wiązałam tego ze stresem a z ich motywacją oraz warunkami pracy. Wiem,z ę moja koelżanka wiązała wypalenie ze stresemw swojej pracy, ale nie mam już z nmią kontaktu, pewnie nie uda mis ie zdobyć żadnych matetriałów...
Jakby co, służę pomocą w zakresie wypalenia
26.06.2007, 12:52

Bartłomiej Juszczyk:
Jest jakis wątek na ten temat (karoshi) na Goldenline, ale nie pamietam na którym z for - zapewne ktorymś poświeconym pracy zawodowej.
Pozdrowienia

Dzięki, pobuszuję w GLu, może uda mi się wpaść na karoshi trop ...
:)))
26.06.2007, 16:08

Karolina Szewczyk:
Tez sobie grupe zawodowa wybralas.. z moich obserwacji wynika, ze sa oni raczej dosc wyluzowani i zyja we "wlasnym swiecie". Chyba ze to w ramach przykladu na malostresujace zajecie..

Karolino, problem stresu a co za tym idzie wypalenia zawodowego dotyka nie tylko tych, którzy mają bezpośredni kontakt z klientem (czyt. lekarze, handlowcy, itp).
Na ten złożony problem składa się wiele różnych czynników ... dlatego właśnie postanowiłam przyjrzeć się jak to wygląda, w grupie informatyków. Dzięki uprzejmości jednej z forumowiczek (Aniu, bardzo Ci dziękuję za pomoc!) dowiedziałam się, że nie tylko ja badam ową grupę zawodową ...Monika Anna Bielecka edytował(a) ten post dnia 26.06.07 o godzinie 16:22
26.06.2007, 16:13

Ja też ma pisać pracę o wypaleniu zawodowym. czy może ktoś pomoże mi napisać plan. Proszę, nie mam pojęcia jak się za to zabrać!
29.09.2009, 10:22

Olga Chrzanowska Student, Katolicki
Uniwersytet Lubelski

Witam!
Właśnie kończę pisać pracę magisterską na temat wypalenia zawodowego nauczycieli języków obcych. Jest tylko jeden problem. Do badania użyłam między innymi Kwestionariusza MBI Christiny Maslach. Wiem, jak punktować poszczególne odpowiedzi, ale nie mam pojęcia jak interpretować uzyskane wyniki. W internecie nie znalazłam informacji na ten temat. Czy ktoś może mi pomóc?
24.05.2011, 18:19

Artur Kucharski właściciel,
Professional
Consulting Expanders

Anita Drobniak:
Ja też ma pisać pracę o wypaleniu zawodowym. czy może ktoś pomoże mi napisać plan. Proszę, nie mam pojęcia jak się za to zabrać!
Jesteś na studiach po to by się nauczyć. Czytaj, szukaj w internecie - wysil się.

Miłego
28.05.2011, 10:45

Wyślij zaproszenie do