Reklama: GRATIS wycena pozycjonowania strony , KLIKNIJ !

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: SPOT WOJEWÓDZTWA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO

.... premiera dzisiaj ok. 20.00 :)
23.06.2009, 18:13

Błażej Statuch Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

Rozumiem, że każda opinia będzie mile widziana i żaden krytyk nie zostanie wygnany poza granice naszej krainy ? :P

Swoją drogą, nie sądziłem, że tego typu grup na GL jeszcze nie ma - a nie sprawdzałem... no bo jakoś tak umknęło głębszej uwadze.
Cieszę się Łukaszu, że założyłeś tą grupę, i tym samym my sami - mieszkańcy województwa Świętokrzyskiego - choć w małej części będziemy mieć możliwość dołożenia swojej cegiełki do promowania okolic.

Sądzę też, że ten spot właśnie do tego się przyczyni, że ludzie bardziej zaczną się utożsamiać z bogactwem swojego miejsca zamieszkania.
Ktoś musiał zacząć, a że to będzie TVN i Piasek w Opolu... mi tam nie przeszkadza, aby do przodu, bo potencjał naprawdę cholerny.Błażej Statuch edytował(a) ten post dnia 23.06.09 o godzinie 18:27
23.06.2009, 18:23

Krуstіаn В. wciąż głodny...
wiedzy

Ładne widoczki :)
Na pewno polecę na weekend :PKrуstіаn В. edytował(a) ten post dnia 23.06.09 o godzinie 19:29
23.06.2009, 19:28

Michał Cielibała Doradca Podatkowy
(08015), Biuro
Rachunkowe BIUREX

Podobał mi się. (miotły mogły być leśne zamiast z supremarketu)
23.06.2009, 19:29

Anna Piwko-Łętek Na zmiany nigdy nie
jest za późno...

Moim zdaniem super! Jest w tym spocie dreszczyk emocji, potrafi przyciągnąć uwagę ( w moim przypadku - odciągnąć ją od komputera). Bardzo ładnie wyeksponowano walory województwa.
Boje się tylko, że tekst "Poleć na weekend" będzie wyśmiewany, bo na pewno w Polsce znajdą się tacy, którzy nie zrozumieją, że chodzi o miotłę i wyśmieją brak lotniska...
23.06.2009, 19:30

Kamila Piotrowicz ŚCES - informacja,
promocja, doradztwo

czy można go już zobaczyć w necie? zagapiłam i nie widziałam niestety :(
23.06.2009, 19:33

Karol Wójcik Ekonomista,
bankowiec,
specjalista ds.
zarządzania i
mark...

Może być. Całkiem nieźle:-)
23.06.2009, 19:35

(08015), Biuro
Rachunkowe BIUREX

No tak to "poleć" może trochę przesadzone, brak lotniska.
23.06.2009, 19:41

Michał Cielibała:
No tak to "poleć" może trochę przesadzone, brak lotniska.

A nie myślałeś w kategoriach polecenia komuś na weekend naszego województwa :) ?
23.06.2009, 19:49

Kamila Piotrowicz:
czy można go już zobaczyć w necie? zagapiłam i nie widziałam niestety :(

Za chwilę będzie ... no i od jutra na Onecie

Od kilku minut jest już pełna wersja 2-minutowa na http://swietokrzyskie.travel !!!Łukasz Wilczyński edytował(a) ten post dnia 23.06.09 o godzinie 19:53
23.06.2009, 19:50

Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

O to ja obejrzę coś dłuższego, bo tak ogólnie rzecz biorąc, to ja straszny wzrokowiec jestem, i taki spocik mnie nie przekonuje ;) - żadna rewelacja - to co najładniejsze było za krótkie.
Niepotrzebnie tak długo pokazywali ludzi i czarownice. Żubry w Kurozwękach, to nawet nie wiem czy ktoś spoza województwa nie mający wiedzy, że tu takie coś jest, zdołał zauważyć - brat powiedział, że fajne niedźwiedzie ;)

A co do "poleć", to mam jakieś skojarzenia z legendarną już reklamą na Sienkiewce. Nie zdziwiłbym się, jakby to była twórczość tej samej osoby ;)Błażej Statuch edytował(a) ten post dnia 23.06.09 o godzinie 20:05
23.06.2009, 20:03

Krzysztof Kania Inżynier systemowy
Cisco (CCNA, CCNA
Voice, ...)

Dorzucę swoje trzy grosze - i chociaż będzie krytycznie - doceniam że cokolwiek się dzieje. Tyle że wolałbym żeby było lepiej. A zatem przejdźmy do grzechów:

- kilkakrotnie pojawia się Krzyżtopór. Pomijam że powielony jest Sandomierz (nie każdy być może skojarzy takie detale jak zegar słoneczny), Święty Krzyż czy Jaskinia Raj ale z Krzyżtoporem to już ewidentne przegięcie jakby nic innego nie było do pokazania.

- kilka kawałków jest zmontowanych zbyt ..... dynamicznie i chaotycznie. Skaczący i szybko migający przed oczyma Sandomierz są w stanie skojarzyć i rozpoznać tylko ludzie często tam bywający. To ma być reklama zachęcająca do odpoczynku i relaksu a podnosi ciśnienie. Montaż i tempo jak teledysk nie pasuje do treści przekazu.

- analogicznie do powyższego kto - nie wiedząc o hodowli bizonów w Kurozwękach - zrozumie "westernowe" ujęcie

- kontynuując powyższą myśl zamiast pisać tylko Tokarnia, Bałtów czy Kurozwęki lepiej było napisać Muzeum Wsi Kieleckiej w Tokarni czy Park Jurajski w Bałtowie albo Hodowla Bizonów w Kurozwękach. Niewiele tekstu więcej a wszystko byłoby jasne.

- zbyt wiele haseł - lepiej było zrobić kilka spotów na zasadzie hasło i 20 sekund materiału niż pchać to wszystko w jedną "kobyłę" z której zapamiętuje się początek i koniec czyli dzieci i czarownice.

Krzysztof
23.06.2009, 20:05

(08015), Biuro
Rachunkowe BIUREX

Mamy krytykować i to robimy. Ale kochamy świętokrzyskie. No i link damy.
23.06.2009, 20:13

Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...

Dłuższy filmik nie działa - widocznie jeszcze nie dzisiaj będzie udostępniony ;).

Krytyka rzecz zdrowa, więc nie ma co się unosić - Krzysztof dobrze napisał, zrobili masło maślane, i kto nie mieszka tutaj, nijak ze spotu nie połapie się o co chodzi, a tylko wkurzy, że nic dokładnie nie zobaczył.
Piszesz Łukaszu o wymyślaniu większej ilości haseł - a kto tu mówi o większej ilości? - chodzi o zastąpienie tych nic nie mówiących czymś bardziej konstruktywnym, bo czyż nie lepiej brzmi Park Jurajski Bałtów, niż samo Bałtów? Jakże to pierwsze brzmi bardziej wzniośle... że nasze województwo, ma jedyny w swoim rodzaju park.

Co do migawek z Ujazdu.
Od dawna huczało, że wójt Ujazdu idzie w promocje swojej gminy, ściągnął wiele kasy na renowację zamku, więc logiczne - kontakt po kontakcie i skorzystał ten, który najwięcej się tematem interesował.
Nie wiem co czego i ile będzie w dwuminutówce, ale liczy się to co jest pokazywane teraz.

W skali od 1 do 10, daje 5.
Demokracja, więc każdy mówi co chce.
23.06.2009, 20:16

Krzysztof Kania Inżynier systemowy
Cisco (CCNA, CCNA
Voice, ...)

Łukasz Wilczyński:
Panowie, zamiast krytykować, roześlijcie link do swietokrzyskie.travel wśród znajomych ... bo inaczej nikt do nas nie przyjedzie ... bo po co .. skoro tu każdy marudzi ...

Łukaszu, dyskutowaliśmy już na ten temat. Każdy robi co może i jak może. Akurat ja ze znajomymi staramy się promować województwo dobrymi zdjęciami - efekty do obejrzenia http://ckfoto.pl/ Udostępniany nasze zdjęcia różnym organizacjom żeby nie straszyły one potworkami. Promujemy też nasze województwo poprzez nasze stowarzyszenie wśród koleżanek i kolegów fotografów. Inne akcje mamy w zanadrzu ale o tym jak się uda. I wierz mi że jeśli ktoś krytykuje ten spot to dlatego że mu na promocji regionu zależy. Więc nie zachowuj się jak rozkapryszone dziecko.

Krzysztof
23.06.2009, 20:19

OK Panowie,

Krytykujcie, my robimy dalej swoje. Bo naprawdę trudno każdemu dogodzić. Nobla temu komu się to uda. W spocie pokazano najważniejsze produkty turystyczne naszego regionu, które posiadają już w pełni komercyjną ofertę dla turysty. Wy mówicie że za dużo wszystkiego, inni mówią że za mało bo dodali by jeszcze Szydłów, Dąb Bartek, Ciuchcię Ponidzie, Krzemionki Opatowskie, Ponidzie itd.

A grupa ta powstała na celu, aby osoby z zewnątrz szukając czegoś o Świętokrzyskim mogły się dowiedzieć co u nas jest ciekawego. Mam nadzieję, że założycie wątki o tym co u nas można zobaczyć, gdzie pojechać, itd. Bo to jest najważniejsze ... Paweł już się zobowiązał wrzucać fajne fotki z jakiecudne.pl ...
23.06.2009, 20:28

Luiza Jurgiel wiem, że warto

Zdecydowanie zgadzam się z Łukaszem, że najwazniejsze to połączyc siły i wspólnie promować region. nie ma nic gorszego niż konflikt wewnętrzny.

Powodzenia życzę.
23.06.2009, 20:43

Oto i bohater całego zamieszania:

23.06.2009, 21:10

Anita Kijanka Trener
umiejętności
miękkich,
doktorantka,
organizatorka ...

Brawo :)

Mam nadzieję, ze ten film to początek czegoś, czego w naszym województwie nie było :)

Zawsze jest coś do poprawienia, ulepszenia, krytycy się znajdą. I bardzo dobrze! Bez tego nie ma postępu.

Pozdrawiam
23.06.2009, 21:19

konto usunięte

A ja znowu zastanawiam się którego palca ta czarownica pokazuje...
23.06.2009, 21:28

Wyślij zaproszenie do