Maciej
Kulig
"Kiedy ludzie są
tego samego zdania
co ja, mam zawsze
wra...
Temat: W telewizji o reklamach?
Zastanawiam się czy program bazujący na kanwie "Szkła Kontaktowego" ale traktujący o reklamach miałby szansę przebicia się w tv. Nie kojarzę, żeby kiedyś było coś podobnego (może poza programem rozrywkowym "najzabawniejsze reklamy" (?) ). Ciekaw jestem, czy jakakolwiek stacja tv zgodziłaby się krytykować puszczane w niej reklamy.W każdym razie, ja chętnie obejrzałbym taki program
Maciej Kulig:
Ciekaw jestem, czy jakakolwiek stacja tv zgodziłaby się krytykować puszczane w niej reklamy.
W każdym razie, ja chętnie obejrzałbym taki program
I od razu sobie odpowiedziałeś na pytanie :)
K.
Tomasz
G.
Marketing Freak
zawodowo i po
godzinach
Były kiedyś zakazane reklamy...był na Canal Plusprogram, który wyśmiewał wpadki telewizyjne...
Ja myślę, że jakieś MTV albo inne coś takie by się
zgodziło. Jeśli byłaby oglądalność?? why not?
Maciej Kulig:
Zastanawiam się czy program bazujący na kanwie "Szkła Kontaktowego" ale traktujący o reklamach miałby szansę przebicia się w tv. Nie kojarzę, żeby kiedyś było coś podobnego (może poza programem rozrywkowym "najzabawniejsze reklamy" (?) ). Ciekaw jestem, czy jakakolwiek stacja tv zgodziłaby się krytykować puszczane w niej reklamy.
W każdym razie, ja chętnie obejrzałbym taki program
Paweł
Tkaczyk
Branding, marketing,
reklama i social
media. The Jedi way.
Myślę jednak, że naturalnym medium dla tego typu programów jest internet. Czy jako przedłużenie stacji telewizyjnej (program na TVN24.pl, fragmenty w telewizji) czy zupełnie osobna inicjatywa... Tylko czekać, aż ktoś to zrobi :)W gazetach prześwietlają np. reklamy banków. Więc chyba tradycyjne media się tak bardzo nie boją...
Maciej
Kulig
"Kiedy ludzie są
tego samego zdania
co ja, mam zawsze
wra...
Paweł Tkaczyk:
W gazetach prześwietlają np. reklamy banków. Więc chyba tradycyjne media się tak bardzo nie boją...
Kiedyś w Gazecie Telewizyjnej (piątkowy dodatek do Wyborczej) był cykl felietonów "Fabryka Opakowań Szklanych". Jako gazeta pewnie mogli pozwolić sobie na krytykę spotów telewizyjnych, ale to i tak czasami uderzało w całą kampanię, Agora się nie bała. Czytało się to wyśmienicie, ktoś kojarzy?
Łukasz Nowakowski www.bebooks.pl
Tak kojarzę. Taka profesjonalna szydera z nieudanych reklam to materiał na całkiem przyzwoity portalik.Maciej Kulig:
Paweł Tkaczyk:
W gazetach prześwietlają np. reklamy banków. Więc chyba tradycyjne media się tak bardzo nie boją...
Kiedyś w Gazecie Telewizyjnej (piątkowy dodatek do Wyborczej) był cykl felietonów "Fabryka Opakowań Szklanych". Jako gazeta pewnie mogli pozwolić sobie na krytykę spotów telewizyjnych, ale to i tak czasami uderzało w całą kampanię, Agora się nie bała. Czytało się to wyśmienicie, ktoś kojarzy?
Paweł
Tkaczyk
Branding, marketing,
reklama i social
media. The Jedi way.
Łukasz Nowakowski:
Tak kojarzę. Taka profesjonalna szydera z nieudanych reklam to materiał na całkiem przyzwoity portalik.
Ja też pamiętam...