Aleksander Piątkowski

Aleksander Piątkowski

lekarz weterynarii, inspektor nadzoru weterynaryjnego

Winnica, mazowieckie

Podsumowanie

    - od 4 października 2013 roku Graniczna Stacja Sanitarno Epidemiologiczna Warszawa
    - w dniu 21 listopada 2010 r. w wyborach samorządowych wybrany na urząd Wójta Gminy Winnica
    - od 2009 - Zastępca Szefa Służby Weterynaryjnej Zastępca Inspektora Weterynaryjnego Wojska Polskiego
    - prywatna praktyka weterynaryjna
    - Misja ONZ w Syrii – Główny Inspektor Higieniczny w Kwaterze Głównej UNDOF
    - Misja ONZ w Libanie – Szef Zespołu Higienicznego UNIFIL
    - Praca w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii– Weterynaryjny Inspektor Sanitarny
    - Praca w Państwowym Zakładzie Lecznictwa Zwierząt do 1990r.(na etatach: od stażysty do kierownika lecznicy)
    Z-ca Szefa Służby Weterynaryjnej WP

    Wojsko Polskie

    od maja 1991 (od 23 lat)
    Wojskowa Inspekcja Weterynaryjna - w wojsku przeszedłem wszystkie szczeble "drabiny", obecnie praca koncepcyjna i koordynacja na poziomie centralnym

    Edukacja

    Bezpieczeństwo żywności i żywienia, studia podyplomowe

    Instytut Żywności i Żywienia Warszawa

    październik 2007 - czerwiec 2008 (przez 9 miesięcy)
    Weterynaryjna Ochrona Zdrowia Publicznego, studia podyplomowe

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

    listopad 2005 - czerwiec 2006 (przez 8 miesięcy)
    Wydział Technologii Żywności I Żywienia Człowieka - technologia mięsa, magisterskie

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

    październik 1998 - lipiec 2000 (przez 1 rok i 10 miesięcy)
    Wydział Weterynarii, magisterskie

    Akademia Rolnicza w Lublinie

    październik 1979 - sierpień 1984 (przez 4 lata i 11 miesięcy)

    Języki

    Rosyjski

    podstawowy

    Angielski

    podstawowy

    Informacje dodatkowe

    Przebyte kursy

    2008r Zakład Systemów Jakości i Zarządzania MON Warszawa Szkolenie – System zarządzania jakością zgodnie z ISO 9001 : 2000, oraz System zarządzania jakością zgodnie z AQAP 2110 : 2006
    2007r Zakład Systemów Jakości i Zarządzania MON Warszawa Szkolenie – „Zasady pobierania próbek żywności i wody do badań urzędowych”
    2006r Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. Warszawa Szkolenie – „System zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z wymaganiami normy PN EN ISO 22000:2006 – wymagania i dokumentowanie”
    2001r Ośrodek Badań Weterynaryjnych Wojskowego Instytutu Higieny i Epidemiologii Puławy
    Kurs specjalistyczny dla członków Zespołów Rozpoznania Biologicznego
    1999r Ministerstwo Obrony Narodowej Zarząd Wojskowej Służby Zdrowia - specjalista higieny wojskowej IIº
    1997r Państwowy Instytut Weterynaryjny Puławy
    Kurs: Wdrożenie nowego system nadzoru sanitarno -weterynaryjnego (HACCP) w produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
    1996r Ministerstwo Obrony Narodowej Szefostwo Służby Zdrowia Sztabu Generalnego WP Pierwszy stopień specjalizacji higieny i epidemiologii - specjalista higieny epidemiologii wojskowej Iº
    1991r Instytut Weterynarii Puławy
    Kurs dla rejonowych weterynaryjnych inspektorów sanitarnych

    Organizacje

    ZHP - instruktor
    oficer WP

    Hobby

    majsterkowanie, dobra książka, ogród i jego wyposażanie

    Grupy

    Wszystkich wypowiedzi: 10    (4 plusów)

    Zobacz szczegóły »